ΚΡΑΣΙ ΚΤΗΜΑ ΜΟΝΤΟΦΩΛΙ 2013 ΛΕΥΚΟ 500ML 142004726

Εξαντλημένο
Το κρασί ωριμάζει για τουλάχιστον 3 χρόνια σε γαλλικά δρύινα βαρέλια και στην συνέχεια για ένα τουλάχιστον χρόνο στη φιάλη πριν να βγεί στην αγορά. Η παραγωγή του γίνεται μόνο όταν οι συνθήκες το επιτρέπουν. Ο μέσος όρος παραγωγής φιαλών είναι 5.000 φιάλες των 500ml το χρόνο.
Το Κτήμα Μοντοφώλι έχει έντονο κεχριμπαρένιο χρώμα. Στη μύτη είναι σύνθετο με έντονα αρώματα ζαχαρωμένων κίτρινων φρούτων όπως βερίκοκο και ροδάκινο με συνδυασμό γλυκών μπαχαρικών όπως βανίλια και καφέ. Στο στόμα είναι γλυκό, με πλούσιο εκχύλισμα, με πλούσιο σώμα και δροσερή οξύτητα που το ισορροπεί. Έχει πολύ μακρυά επίγευση.
Το κρασί παλαιώνει μέχρι 20 χρόνια, ανάλογα τον τρύγο.
Σερβίρεται στους 2-3°C με όλα τα επιδόρπια, ιδίως με τάρτες φρούτων, σοκολάτα και πικραμύγδαλο.
Το κτήμα Μοντοφώλι βρίσκεται στην Παλαιά Χώρα Καρύστου, στη Νότια Εύβοια, πάνω στο λόφο του Μοντοφωλίου. Το κτήμα είναι σημαντικό τόσο από Ιστορικής όσο και Οινικής πλευράς. Το κτήμα αγοράζεται το 1986 από τον Π.Γ. Καρακώστα και δημιουργείται η ΜΥΡΤΩΑ Α.Ε. με σκοπό την γεωργική του εκμετάλλευση.

Οργανοληπτικά χαρακτηριστικά : | Έντονο κεχριμπαρένιο χρώμα. Στη μύτη είναι σύνθετο με έντονα αρώματα ζαχαρωμένων κίτρινων φρούτων όπως βερίκοκο και ροδάκινο με συνδυασμό γλυκών μπαχαρικών όπως βανίλια και καφέ. Στο στόμα είναι γλυκό, με πλούσιο εκχύλισμα, με πλούσιο σώμα και δροσερή οξύτητα που το ισορροπεί. Έχει πολύ μακρυά επίγευση. |
Ποικιλίες : | Ασύρτικο, Αηδάνι, Αθήρι, Λιάτικο |
Γλυκύτητα : | Γλυκό |
Τύπος κρασιού : | Λευκό |
% αλκοόλ : | 16% |
Συνοδεύει : | Επιδόρπια, ιδίως με τάρτες φρούτων, σοκολάτα και πικραμύγδαλο |
Φύλαξη - Παλαίωση : | Έως 20 χρόνια |
Θερμοκρασία σερβιρίσματος : | 2-3°C |
Μέγεθος φιάλης : | 500ml |
Παραγωγός : | Κτήμα Μοντοφώλι |
Περιοχή : | Εύβοια |
Αμπελώνες : | Παλαιά Χώρα Καρύστου.Ο αμπελώνας είναι ενιαίος και τα 18 στρέμματά του είναι αναπτυγμένα σε πεζούλες που επιτρέπουν την καλύτερη δυνατή αποστράγγιση του εδάφους . |
Οινοποίηση : | Το κρασί ωριμάζει για τουλάχιστον 3 χρόνια σε γαλλικά δρύινα βαρέλια και στην συνέχεια για ένα τουλάχιστον χρόνο στη φιάλη πριν να βγεί στην αγορά. Η παραγωγή του γίνεται μόνο όταν οι συνθήκες το επιτρέπουν. Ο μέσος όρος παραγωγής φιαλών είναι 5.000 φιάλες των 500ml το χρόνο. |

Είδατε πρόσφατα
-
ΚΡΑΣΙ ΚΤΗΜΑ ΜΟΝΤΟΦΩΛΙ 2013 ΛΕΥΚΟ 500ML
Περισσότερα -
ΟΥΙΣΚΙ BLANTON'S BOURBON STRAIGHT FROM THE BA...
Περισσότερα -
GIVENCHY AMARIGE MARIAGE, EAU DE PERFUME SPRA...
Περισσότερα
Το καλάθι σας είναι άδειο |