ΚΡΑΣΙ CHATEAU MARGAUX 1ER GRAND CRU CLASSE 2002 ΕΡΥΘΡΟ 750 ML 142000299
Εξαντλημένο
Τι μπορεί να προτοπεί κανείς για ένα από τα πρώτα τη τάξει κρασιά? Ειδικά από τη στιγμή που ένας Έλληνας ήταν ο άνθρωπος που επανέφερε τη χαμένη αίγλη του Chateau Margaux. Ο Ανδρέας Μεντζελόπουλος κατείχε και διεύθυνε τον πύργο από το 1977 έως το θάνατό του το 1980. Σε αυτά τα λίγα χρόνια πέτυχε όσα κανείς άλλος στην ιστορία του πύργου. Από την αφάνεια εκείνων των χρόνων και τον οικονομικό μαρασμό στην αναγέννηση ενός από τα κορυφαία κρασιά του κόσμου. Σήμερα την πλειοψηφία των μετοχών την έχει η κόρη του η Κορίνα Μεντζελοπούλου.
| Οργανοληπτικά χαρακτηριστικά : | Το έτος 2002 χαρακτηρίστηκε από κακή ποιότητα του merlot με αποτέλεσμα το μείγμα να περιέχει ίσως τη μικρότερη ποσότητα merlot στην ιστορία του πύργου. Το Caberbet Sauvignon και το petit verdot εκμεταλλεύτηκαν το ινδιάνικο καλοκαίρι με αποτέλεσμα να έχουν άριστη ποιότητα. Επομένως έχει φτιαχτεί από άριστα, πλούσια και ώριμα cabernet sauvignon. Ενδεχομένως να χαρακτηριστεί από έλλειψη πολυπλοκότητας και βάθους. Βέβαια έχει επάνω την ετικέτα ενός από τα καλύτερα κρασιά του κόσμου και ετικέτα ότι είναι 1er grand cru classe! |
| Ποικιλίες : | Cabernet Sauvignon 75%, Merlot 20%, Petit Verdot και Cabernet Franc 5% |
| Γλυκύτητα : | Ξηρός |
| % αλκοόλ : | 12,5% |
| Φύλαξη - Παλαίωση : | 15-20 έτη παλαίωσης για την ανάδειξη της πολυπλοκότητας του και της πλήρης ωρίμανσης. |
| Μέγεθος φιάλης : | 750 ml |
| Σοδειά : | 2002 |
| Περιοχή : | Margaux |
| Αμπελώνες : | Οι αμπελώνες είναι οι ίδιοι από το τέλος του 17 αιώνα με έκταση 265 εκτάρια. Για την παραγωγή του μεγάλου κρασιού χρησιμοποιούνται μόνο αμπέλια με ηλικία άνω των 20 ετών. Κάθε έτος φυτεύονται περίπου 10.000-15.000 φυτά σε διάρκεια δύο μηνών! Όταν το έδαφος δεν έχει πλέον τα συστατικά που απαιτούνται τα φυτά μεταφέρονται σε άλλα εδάφη και το έδαφος παραμένει σε αγρανάπαυση για έξι έτη. Μετά το πέρασμα μίας ολόκληρης γενιάς μπορούμε να δούμε από αυτά τα αμπέλια κρασί μεγάλης ποιότητας. Το έδαφος είναι το απόσταγμα της επιτυχίας των κρασιών. Βέβαια χωρίς το συνδυασμό κλίματος, γεωγραφικής τοποθεσίας και ανθρώπινου παράγοντα δεν θα είχαμε αυτά τα αποτελέσματα. Το έδαφος διαφέρει από περιοχή σε περιοχή (ακόμη και σε διπλανές) με αποτέλεσμα τη μεγάλη διαφορά ποιότητας και χαρακτηριστικών. Όπως άλλωστε λένε και στο Chateau Margaux το έδαφος είναι για τα κρασιά ότι η κληρονομικότητα για τον άνθρωπο! |
Είδατε πρόσφατα
-
ΚΡΑΣΙ CHATEAU MARGAUX 1ER GRAND CRU CLASSE 20...
Περισσότερα
|
Το καλάθι σας είναι άδειο |







