ΚΡΑΣΙ MAVRO ΜΑΥΡΟΔΑΦΝΗ PETRAKOPOULOS WINES 2022 ΕΡΥΘΡΟ 750 ML 142012783

Παράδοση σε 4-6 μέρες

Πεπεισμένοι στην Petrakopoulos Wines από τα πρώτα βήματα ότι η ποικιλία μπορεί να δώσει εξαιρετικά, μονοποικιλιακά, ξηρά κρασιά παλαίωσης, το Mavro αποτελεί την ναυαρχίδα του οινοποιείου και μία από τις παλαιότερες ετικέτες του. Το κρασί παράγεται από επιλεγμένους παλαιούς και επί το πλείστον αυτόριζους, προφυλλοξηρικούς αμπελώνες. Τα αμπέλια βρίσκονται στις περιοχές του Ελειού και της Παλλικής σε αργιλοαμμώδη ή πηλοαμμώδη εδάφη και η καλλιέργειά τους γίνεται χειρωνακτικά, ξηρικά και με ήπια μέσα. Αυτά τα γέρικα αμπέλια προσφέρουν μικρά τσαμπιά γεμάτα συμπύκνωση και πλούτο. Χρησιμοποιούνται μονάχα τα άριστα σταφύλια, τα οποία οινοποιούνται όσο πιο φυσικά και με ήπιες μεθόδους, αφήνοντας τον τόπο και την ποικιλία να εκφράσουν την δική τους προσωπικότητα. Στο κρασί αυτό απολαμβάνουμε την τυπική έκφραση της ποικιλίας σε συνδυασμό με τον ιδιαίτερο χαρακτήρα της άγριας Κεφαλλονίτικης φύσης. Φρούτα, βότανα και μπαχαρικά δίνουν έναν πολύ πληθωρικό χαρακτήρα που εξελίσσεται ακόμα περισσότερο με μακρόχρονη παλαίωση.
Ο μύθος θέλει να είναι το αμπέλι που φύτεψε ο βασιλιάς του νησιού Κέφαλος, για να θυμάται την πατρίδα του Αθήνα. Την περιοχή όπου έβαλε το κλήμα Μαυροδάφνης την ονόμασε Αθηναία Γης, τη σημερινή Θηνιά. Πρόκειται για έναν φυσικό κόλπο με βορινό προσανατολισμό, μεγάλη κλίση εδάφους, αργιλοαμμώδες ή/και αργιλοχουμικό έδαφος και μαγική θέα ενώ αποτελεί μια από τις ποιοτικότερες της ζώνης ΠΟΠ Μαυροδάφνη Κεφαλληνίας. Ίδια εδάφη συναντάμε σε αρκετές και διαφορετικές περιοχές του νησιού, όπως οι Σουλλάροι και τα Χαυδάτα Παλλικής ή το Ρατζακλί του Ελειού και οι πλαγιές των Θηράμονων και Μαυράτων επίσης του Ελειού όπου βρίσκονται και τα δικά μας αμπέλια. Ο κλώνος που παραδοσιακά καλλιεργείται στο νησί είναι ο μικρόρογος, μέτριας παραγωγικότητας, υψηλής συμπύκνωσης και έντονα βοτανικού χαρακτήρα. Η ποικιλία είναι διαδεδομένη στην Ελλάδα για τη γλυκιά της έκφραση, όχι όμως και στην Κεφαλονιά. Το νησί παράγει εξαίρετους επιδόρπιους ΠΟΠ οίνους, όμως η οινική της παράδοση αφορά την ξηρή της οινοποίηση. Στα τέλη του 90 στην Petrakopoulos Wines μυήθηκαν στην παραγωγή της ξηρής Μαυροδάφνης και με περίσσεια χαρά έβαψαν τα χέρια τους μελανά κατά την εκχύλιση αυτής της τόσο έντονα χρωστικής ποικιλίας.
Ο Νίκος Πετρακόπουλος για πολλούς είναι ο οραματιστής πίσω από αυτά τα ιδιαίτερα, γεμάτα χαρακτήρα, κρασιά. Για αυτούς που έχουν την τύχη να τον γνωρίσουν από κοντά, να επισκεφτούν το οινοποιείο και, πάνω από όλα, τους συγκλονιστικούς αμπελώνες, θα καταλάβουν κάτι διαφορετικό. Ο Νίκος βλέπει τον εαυτό του ως συνεχιστή οικογενειακής παράδοσης αιώνων, και ίσως ως διευθυντή ορχήστρας, μιας και έχει δημιουργήσει μια υπέροχη ομάδα πίσω από αυτές τις σπάνιες ετικέτες. Αρκετές από τις ετικέτες που θα δείτε παρακάτω παράγονται σε μερικές εκατοντάδες φιάλες και μόνο στις χρονιές που το σταφύλι κρίνεται ικανοποιητικής ποιότητας. Όλες οι ετικέτες όμως είναι συναρπαστικές, μοναδικές εκφράσεις του εκπληκτικού τόπου της Κεφαλονιάς.

Βιολογικό/Βιοδυναμικό/Vegan : | Βιολογική καλλιέργεια |
Οργανοληπτικά χαρακτηριστικά : | Στο κρασί αυτό απολαμβάνουμε την τυπική έκφραση της ποικιλίας σε συνδυασμό με τον ιδιαίτερο χαρακτήρα της άγριας Κεφαλλονίτικης φύσης. Φρούτα, βότανα και μπαχαρικά δίνουν έναν πολύ πληθωρικό χαρακτήρα που εξελίσσεται ακόμα περισσότερο με μακρόχρονη παλαίωση. |
Ποικιλίες : | Μαυροδάφνη |
Τύπος κρασιού : | Οίνος ροζέ ξηρός, ΠΓΕ ΠΛΑΓΙΕΣ ΑΙΝΟΥ |
% αλκοόλ : | 13.5 |
Μέγεθος φιάλης : | 750 ml |
Παραγωγός : | Petrakopoulos Wines |
Περιοχή : | Κεφαλονιά |
Σοδειά : | 2022 |
Α΅πελώνες : | Το κρασί παράγεται από επιλεγμένους παλαιούς και επί το πλείστον αυτόριζους, προφυλλοξηρικούς αμπελώνες. Τα αμπέλια βρίσκονται στις περιοχές του Ελειού και της Παλλικής σε αργιλοαμμώδη ή πηλοαμμώδη εδάφη και η καλλιέργειά τους γίνεται χειρωνακτικά, ξηρικά και με ήπια μέσα. Αυτά τα γέρικα αμπέλια προσφέρουν μικρά τσαμπιά γεμάτα συμπύκνωση και πλούτο. |
Οινοποίηση : | Για το κρασί χρησιμοποιούνται μονάχα τα άριστα σταφύλια, τα οποία οινοποιούνται όσο πιο φυσικά και με ήπιες μεθόδους, αφήνοντας τον τόπο και την ποικιλία να εκφράσουν την δική τους προσωπικότητα. Η ζύμωση του μούστου περιλαμβάνει μακρά εκχύλιση των φλοιών, με συχνό και προσεκτικό εμβαπτισμό. Ο φρέσκος οίνος ωριμάζει σε Γαλλικά, δρύινα βαρέλια για 12 μήνες. Για την καλύτερη διατήρηση του χαρακτήρα του ο τελικός οίνος εμφιαλώνεται αφιλτράριστος. |

Είδατε πρόσφατα
-
ΚΡΑΣΙ MAVRO ΜΑΥΡΟΔΑΦΝΗ PETRAKOPOULOS WINES 20...
Περισσότερα -
ΦΑΝΕΛΑΚΙ NIKE VICTORY 2-IN-1 TANK ΜΑΥΡΟ/ΚΙΤΡΙ...
Περισσότερα -
ΣΠΟΓΓΟΘΗΚΗ ΓΩΝΙΑΚΗ ΜΕΓΑΛΗ (25ΕΚ.)
Περισσότερα -
ΣΟΥΤΙΕΝ TRIUMPH LACE SENSATION W ΜΑΥΡΟ (95E)
Περισσότερα -
ΣΟΥΤΙΕΝ TRIUMPH AMOURETTE CHARM WP ΣΚΟΥΡΟ ΓΚΡ...
Περισσότερα -
ΜΑΓΙΟ ARENA BARBIE MISSYR JR ΦΟΥΞΙΑ
Περισσότερα -
ΜΠΛΟΥΖΑ ASICS CORE SS TOP ΛΑΪΜ (XL)
Περισσότερα -
ΤΡΟΦΗ ΨΑΡΙΩΝ TROPICAL SUPERVIT
Περισσότερα -
ΣΟΥΤΙΕΝ TRIUMPH SENSUAL SPOTLIGHT W ΓΚΡΙ ΜΠΛΕ...
Περισσότερα -
ΣΛΙΠΑΚΙ SLOGGI LIGHT TANGA ΜΠΛΕ (S)
Περισσότερα
Το καλάθι σας είναι άδειο |