Ξέχασα το password
Εξέλιξη Παραγγελίας Περισσότερες Πληροφορίες
Εξέλιξη παραγγελίας
Συμπληρώστε τον κωδικό της παραγγελίας σας
Αναζήτηση
Πληροφορίες
Σύνδεση χρήστη
Εγγραφή χρήστη
Email
Κωδικός
Επιβεβαίωση
Όνομα
Επώνυμο
Εγγραφή
Υπενθύμιση κωδικού χρήστη
Αν θέλετε να αποσταλεί το password στο e-mail σας, καταχωρήστε το e-mail σας
Αποστολή
To top
Λευκά κρασιά
Ερυθρά κρασιά
Ροζέ κρασιά
Orange wines
Γλυκά κρασιά
Ελλάδα
Sauternes
Παγκόσμιος αμπελώνας
Σαμπάνιες-Prosecco-D Asti
Ποτήρια-Ανοιχτήρια-Αξεσουάρ
Coravin
Ουίσκι
Κονιάκ - Brandy
Ρούμι
Vodka
Gin
Τεκίλα - Mezcal
Τσίπουρο
Μπύρες
Liquers (Λικέρ)
Cream Liquers
Σιρόπια
Λοιπά Οινοπνευματώδη
Μινιατούρες
Δώρα - Καλάθια
Λευκά κρασιά ανά ποικιλία
Ερυθρά κρασιά ανά ποικιλία
Vegan/Bio
Σετ Ποτών / Κρασιών
Magnum φιάλες
Τελευταία φιάλη 50%

ΚΡΑΣΙ VINSANTO 2004 ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ 20 ΕΤΩΝ ΓΛΥΚΟ 375 ML 142012775

Χωρίς αξιολογήσεις
Παράδοση σε 4-6 μέρες
ΚΡΑΣΙ VINSANTO 2004 ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ 20 ΕΤΩΝ ΓΛΥΚΟ 375 ML
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΗΝ WISHLIST

Παράδοση σε 4-6 μέρες

 53.90 € 
Ελάχιστη 30 ημερών 53.90€ 
Προτεινόμενη λιανική 53.90 € 
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ
Προστέθηκε
Συνέχεια στο καλάθι >

ΚΡΑΣΙ VINSANTO 2004 ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ 20 ΕΤΩΝ ΓΛΥΚΟ 375 ML
142012775
ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Νέα εμφιάλωση του 2024 με το αγαπημένο Vinsanto να κλείνει τα 20 χρόνια παλαίωσης!

Βαθύ κεχριμπαρένιο χρώμα με καραμελέ ανταύγειες, έντονα αρώματα αποξηραμένων φρούτων όπως σταφίδα, μέλι και καραμέλα βουτύρου με ορυκτώδη χαρακτήρα. Γεμάτο και βελουδένιο στο στόμα με γλυκύτητα που ισορροπεί με την αναζωογονητική οξύτητα. Μακριά επίγευση από ζαχαρωμένες φλούδες πορτοκαλιού. Απολαύστε το μόνο του ή με σοκολάτα, ανατολίτικα γλυκά αλλά και με foie gras και έντονα τυριά π.χ. Roquefort.

Γιατί στο Οινοποιείο Χατζηδάκη παλαιώνουν το Vinsanto για περισσότερα χρόνια σε βαρέλια;
Η νομοθεσία του Vinsanto καθορίζει ως υποχρεωτική παλαίωση του κρασιού σε δρύινα βαρέλια τα 2 χρόνια.

Πίσω από τα 6 χρόνια παλαίωσης του Vinsanto Χατζηδάκη κρύβεται μια μικρή ιστορία... την οποία η μητέρα της Κωνσταντίνας συνήθιζε να διηγείται στα παιδιά της. Ο παππούς της Κωνσταντίνας Χρυσού Χατζηδάκη, ο Ιάκωβος Ζώρζος ήταν Αμπελουργός. Είχε δική του "Κάναβα" (οινοποιείο) στο βορινό τμήμα του χωριού Πύργος Καλλίστης και έφτιαχνε δικό του σπιτικό κρασί, όπως συνήθιζαν τότε οι περισσότερες οικογένειες στην Σαντορίνη. Με τη σύζυγό του Μαργαρίτα είχαν 12 παιδιά. Κάθε φορά που γεννιόταν ένα από τα παιδιά τους έγραφαν το όνομα του παιδιού στο βαρέλι του Vinsanto εκείνης της χρονιάς. Όταν το παιδί ήταν 6 χρονών άνοιγαν το βαρέλι και κατανάλωναν το κρασί. Το ίδιο έκαναν ο Χαρίδημος και η Κωνσταντίνα. Όταν γεννήθηκε η κόρη τους Στέλα, ήταν και η πρώτη χρονιά παραγωγής του Vinsanto Χατζηδάκη, όταν η μικρή έγινε 6 χρονών δηλαδή το 2003, εμφιάλωσαν και έδωσαν στο Εμπόριο το πρώτο τους Vinsanto! Κι έτσι συνεχίζοντας την οικογενειακή παράδοση, διαπίστωσαν ότι κάποιο μυστικό ήξερε ο παππούς, γιατί μετά τα 6 χρόνια παλαίωσης στα δρύινα βαρέλια, το κρασί αποκτά ιδιαίτερο, ξεχωριστό χαρακτήρα και υπέροχο χρώμα.

Αν η Σαντορίνη άρχιζε να βγάζει περισσότερους οινοπαραγωγούς σαν τον Χαρίδημο Χατζηδάκη τότε η αμπελοκαλλιέργεια στο νησί σίγουρα θα είχε κερδίσει το στοίχημα... Ο Χατζηδάκης είναι ένας από αυτούς που, με γνώση και διορατικότητα, δίνουν μια νέα τροπή στα κρασιά της Σαντορίνης, μια φορεσιά μετα-μοντέρνα: παράγει τα παραδοσιακά στυλ των κρασιών αλλά με μια ματιά ερευνητική και φιλόδοξη. ‘Ισως τα κρασιά του Χατζηδάκη δεν είναι για όσους θέλουν να δούν την εμπορική, εύκολη πλευρά της Σαντορίνης αλλά για αυτούς που θέλουν κάτι το συναρπαστικό...

ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗΣ
Βιολογικό/Βιοδυναμικό/Vegan : Βιολογική καλλιέργεια (πιστοποίηση ΔΗΩ). Vegan (χωρίς προσθήκη ζωικής προέλευσης). 
Οργανοληπτικά χαρακτηριστικά : Βαθύ κεχριμπαρένιο χρώμα με καραμελέ ανταύγειες, έντονα αρώματα αποξηραμένων φρούτων όπως σταφίδα, μέλι και καραμέλα βουτύρου με ορυκτώδη χαρακτήρα. Γεμάτο και βελουδένιο στο στόμα με γλυκύτητα που ισορροπεί με την αναζωογονητική οξύτητα. Μακριά επίγευση από ζαχαρωμένες φλούδες πορτοκαλιού. 
Ποικιλίες : Αηδάνι, Ασύρτικο 
Τύπος κρασιού : Οίνος φυσικώς γλυκύς, ΠΟΠ Σαντορίνη 
% αλκοόλ : 10 
Συνοδεύει : Μόνο του αλλά και με σοκολάτα, ανατολίτικα γλυκά αλλά και με foie gras και έντονα τυριά π.χ. Roquefort. 
Θερμοκρασία σερβιρίσματος : 12o
Μέγεθος φιάλης : 375 ml 
Παραγωγός : Οινοποιείο Χαρίδημου Χατζηδάκη 
Περιοχή : Σαντορίνη 
Φύλαξη - Παλαίωση : Επιδέχεται παλαίωση για περισσότερο από 30 χρόνια 
Α΅πελώνες : Πύργου, Μεγαλοχωρίου και Ακρωτηρίου. 
Οινοποίηση : Υπερώριμα σταφύλια λιάζονται για 10 με 15 μέρες. Μετά την πίεση το γλεύκος ζυμώνεται με επιλεγμένες ζύμες για 3-4 μήνες σε ανοξείδωτες δεξαμενές υπό ελεγχόμενη θερμοκρασία 20–22oC. Ωρί΅ανση: Σε δρύινα γαλλικά βαρέλια για 9 χρόνια. Ε΅φιάλωση χωρίς φιλτράρισμα. 
ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ
ΨΗΦΙΣΤΕ
Σύνολο Ψήφων: 0

Είδατε πρόσφατα

Το καλάθι σας είναι άδειο

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης, την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων και την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. Δείτε τους ανανεωμένους όρους χρήσης για την προστασία δεδομένων και τα cookies.

Πληροφορίες

Ρυθμίσεις

Απόρριψη

Αποδοχή

Αναγκαία-Λειτουργικότητας: Τα αναγκαία cookies είναι ουσιαστικής σημασίας για την ορθή λειτουργία της ιστοσελίδας μας επιτρέποντάς σας να κάνετε περιήγηση και να χρησιμοποιήσετε τις λειτουργίες της. Αυτά τα cookies δεν αναγνωρίζουν την ατομική σας ταυτότητα. Χωρίς αυτά τα cookies, δεν μπορούμε να προσφέρουμε αποτελεσματική λειτουργία της ιστοσελίδας μας.
Επιδόσεων: Τα cookies αυτά συλλέγουν πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο που ανώνυμα οι επισκέπτες χρησιμοποιούν την ιστοσελίδα μας, για παράδειγμα, ποιές σελίδες έχουν τις πιο συχνές επισκέψεις.
Διαφήμισης: Αυτά τα cookies χρησιμοποιούνται για την παροχή περιεχομένου, που ταιριάζει περισσότερο στα ενδιαφέροντά σας. Μπορεί να χρησιμοποιηθούν για την αποστολή στοχευμένης διαφήμισης/προσφορών ή την μέτρηση αποτελεσματικότητας μιας διαφημιστικής καμπάνιας. Μπορεί να χρησιμοποιηθούν για να καθορίσουμε ποια ηλεκτρονικά κανάλια marketing είναι πιο αποτελεσματικά.

Αποθήκευση