Ξέχασα το password
Εξέλιξη Παραγγελίας Περισσότερες Πληροφορίες
Εξέλιξη παραγγελίας
Συμπληρώστε τον κωδικό της παραγγελίας σας
Αναζήτηση
Πληροφορίες
Σύνδεση χρήστη
Εγγραφή χρήστη
Email
Κωδικός
Επιβεβαίωση
Όνομα
Επώνυμο
Εγγραφή
Υπενθύμιση κωδικού χρήστη
Αν θέλετε να αποσταλεί το password στο e-mail σας, καταχωρήστε το e-mail σας
Αποστολή
To top
Λευκά κρασιά
Ερυθρά κρασιά
Ροζέ κρασιά
Orange wines
Γλυκά κρασιά
Σαμπάνιες-Prosecco-D Asti
Σαμπάνιες
Αφρώδη - Prosecco
Moscato d Asti
Ποτήρια-Ανοιχτήρια-Αξεσουάρ
Coravin
Ουίσκι
Κονιάκ - Brandy
Ρούμι
Vodka
Gin
Τεκίλα - Mezcal
Τσίπουρο
Μπύρες
Liquers (Λικέρ)
Cream Liquers
Σιρόπια
Λοιπά Οινοπνευματώδη
Μινιατούρες
Δώρα - Καλάθια
Λευκά κρασιά ανά ποικιλία
Ερυθρά κρασιά ανά ποικιλία
Vegan/Bio
Σετ Ποτών / Κρασιών
Magnum φιάλες
Τελευταία φιάλη 50%

ΑΦΡΩΔΗΣ ΟΙΝΟΣ MILIA RIZA "TATILLE" (CHARDONNAY, PINOT NOIR) BRUT NATURE ΛΕΥΚΟ 750 ML 142012678

Χωρίς αξιολογήσεις
Εξαντλημένο
ΑΦΡΩΔΗΣ ΟΙΝΟΣ MILIA RIZA \
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΗΝ WISHLIST

Εξαντλημένο

 Εξαντλημένο 
ΕΞΑΝΤΛΗΜΕΝΟ

ΑΦΡΩΔΗΣ ΟΙΝΟΣ MILIA RIZA "TATILLE" (CHARDONNAY, PINOT NOIR) BRUT NATURE ΛΕΥΚΟ 750 ML
142012678
ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Από το μοναδικό έως τώρα brand κρασιού αποκλειστικά αφοσιωμένο στα αφρώδη κρασιά δεν θα μπορούσε να λείπει το κλασικό δίδυμο Chardonnay-Pinot Noir της Καμπανίας που αποτελεί πηγή έμπνευσης για πάρα πολλά αφρώδη κρασιά ανά τον κόσμο. Σπουδαία τα χαρακτηριστικά του Tatille Brut Nature, σε μια αυστηρή χωρίς προσθήκη dosage στο κρασί εκδοχή, γεμάτη με την ενέργεια αλλά και την πολυπλοκότητα που χαρίζουν οι δύο ποικιλίες στην αφρώδη τους έκφραση. Ζωηρό και τραγανό στη μύτη με το Pinot Noir να κάνει πιο έντονη την εμφάνισή του στο στόμα προσδίδοντας όγκο και γεύσεις κόκκινων φρούτων όπως βατόμουρο, φράουλα και σμέουρα. Μια εξαιρετική προσθήκη στο αφρώδες portfolio της Milia Riza, πιο classic και classy να μην γίνεται.

To Milia Riza είναι ένα μοναδικό project παραγωγής αποκλειστικά αφρωδών οίνων από τα terroir της Νεμέας και της Μαντινείας και μια από τις φρέσκιες ιδέες της ελληνικής οινικής σκηνής.

Χρειάστηκε να ενωθούν διαφορετικοί κόσμοι και να ευθυγραμμιστούν αρκετοί πλανήτες για να συναντηθούν η Νάνσυ Μάζου και ο Stefano Stante και μετά από περιηγήσεις και σπουδές ανά τον κόσμο να επιστρέψουν στη γενέτειρα της πρώτης, τη Νεμέα, με όραμα να παράγουν αποκλειστικά αφρώδη κρασιά στην πατρογονική γη. Η Νάνσυ, εγγονή του πρωτεργάτη της Νεμέας Θανάση Παπαϊωάννου, και ο Stefano γεννημένος στη Λισαβόνα και με σπουδές στην Πορτογαλία, το Conegliano (στην καρδιά του Prosecco) και το Udine ξεκίνησαν τον πρώτο τρύγο τους το 2020 και μόλις άρχισαν να βλέπουν τους καρπούς της προσπάθειάς τους. αποφάσισαν να προσεγγίσουν το περίφημο terroir της Νεμέας μέσα από μια διαφορετική οινοποιητική ματιά. Βγαίνοντας εκτός ονομασιών προέλευσης, το Αγιωργίτικο στα χέρια τους αποτελεί έναν λευκό καμβά για να αποτυπώσουν το πάθος τους για τη δημιουργία αφρωδών οίνων κορυφαίας ποιότητας με την παραδοσιακή μέθοδο.

Το μοναδικό τους project συμπληρώνεται από το εκρηκτικό Μοσχοφίλερο της Μαντινείας αλλά και το κλασικό δίδυμο Chardonnay και Pinot Noir, τις διαχρονικές διεθνείς ποικιλίες που καλλιεργούνται στη Νεμέα και από τις οποίες φτιάχνονται οι διασημότεροι αφρώδεις οίνοι στην κόσμο. Τα «εργαλεία» τους καταπληκτικά, η προσέγγιση της οινοποίησης τους βιολογική, οι αμπελώνες τους μια εκλεκτή βάση για της παραγωγή άριστης πρώτης ύλης και μια τεχνογνωσία που από το ξεκίνημά τους φαίνεται πως θα εξελίσσεται χρόνο με τον χρόνο εντυπωσιάζοντας με το αποτέλεσμα. Ένα από τα πιο ελπιδοφόρα και φρέσκα projects του ελληνικού αμπελώνα που μας κατέπληξε από την πρώτη στιγμή που τα δοκιμάσαμε.

ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗΣ
Οργανοληπτικά χαρακτηριστικά : Το χρώμα του είναι κίτρινο σαν άχυρο. Το άρωμά του όταν ανοίγει το μπουκάλι είναι ελαφρά καπνιστό, με μια ιδέα μπισκότου ή ψωμιού, το οποίο ακολουθείται από ίχνη μελιού, φρούτων και πετάλων λουλουδιού. Η γεύση του είναι εξαιρετική και γεμάτη άρωμα αποξηραμένων φρούτων από την παλαίωση της οινολάσπης, αλλά πολύ κομψή. 
Ποικιλίες : Chardonnay, Pinot noir 
Τύπος κρασιού : Οίνος Αφρώδης Λευκός 
% αλκοόλ : 12 
Συνοδεύει : Πιάτα που έχουν ως βασικό συστατικό την τρούφα, όπως οι πάστες που έχουν ραντιστεί με λάδι τρούφας. Τα λευκά ψάρια ή ακόμα και τα παραδοσιακά Μεσογειακά φαγητά κατσαρόλας το συντροφεύουν τέλεια, όπως και τα απαλά λευκά τυριά όπως το μπρι ή το καμαμπέρ 
Φύλαξη - Παλαίωση : 30 μήνες κατ’ ελάχιστο 
Θερμοκρασία σερβιρίσματος : 6-8°C 
Μέγεθος φιάλης : 750ml 
Παραγωγός : Milia Riza 
Περιοχή : Νεμέα, Μαντινεία 
ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ
ΨΗΦΙΣΤΕ
Σύνολο Ψήφων: 0

Είδατε πρόσφατα

Το καλάθι σας είναι άδειο

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης, την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων και την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. Δείτε τους ανανεωμένους όρους χρήσης για την προστασία δεδομένων και τα cookies.

Πληροφορίες

Ρυθμίσεις

Απόρριψη

Αποδοχή

Αναγκαία-Λειτουργικότητας: Τα αναγκαία cookies είναι ουσιαστικής σημασίας για την ορθή λειτουργία της ιστοσελίδας μας επιτρέποντάς σας να κάνετε περιήγηση και να χρησιμοποιήσετε τις λειτουργίες της. Αυτά τα cookies δεν αναγνωρίζουν την ατομική σας ταυτότητα. Χωρίς αυτά τα cookies, δεν μπορούμε να προσφέρουμε αποτελεσματική λειτουργία της ιστοσελίδας μας.
Επιδόσεων: Τα cookies αυτά συλλέγουν πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο που ανώνυμα οι επισκέπτες χρησιμοποιούν την ιστοσελίδα μας, για παράδειγμα, ποιές σελίδες έχουν τις πιο συχνές επισκέψεις.
Διαφήμισης: Αυτά τα cookies χρησιμοποιούνται για την παροχή περιεχομένου, που ταιριάζει περισσότερο στα ενδιαφέροντά σας. Μπορεί να χρησιμοποιηθούν για την αποστολή στοχευμένης διαφήμισης/προσφορών ή την μέτρηση αποτελεσματικότητας μιας διαφημιστικής καμπάνιας. Μπορεί να χρησιμοποιηθούν για να καθορίσουμε ποια ηλεκτρονικά κανάλια marketing είναι πιο αποτελεσματικά.

Αποθήκευση