ΚΡΑΣΙ "ΑΝ" ΟΙΝΟΠΟΙΙΑ ΓΑΒΑΛΑ ΡΟΖΕ 750ML 142011172

Εξαντλημένο
Χρώμα: Tριανταφυλλί χρώμα με ροδί ανταύγειες.
Αρώματα: Αρώματα φρέσκων φρούτων & λουλουδιών. Πλούσια φρουτώδης επίγευση.
H οικογένεια Γαβαλά ασχολείται αποκλειστικά με την οινοποίηση του κρασιού της Σαντορίνης από τα τέλη του 19ου αιώνα. Τις δύο πρώτες δεκαετίες του 20ου αιώνα οινοποιούσε τα σταφύλια που τρυγούσε στους ιδιόκτητους αμπελώνες της, στο οινοποιείο της (κάναβα) στο Mεγαλοχώρι.
H διακίνηση του οίνου γινόταν κατά ένα μεγάλο μέρος στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου και τη Σαντορίνη. Τη δεκαετία του 1930 ξεκίνησε τη διακίνηση του οίνου στην Αθήνα και τον Πειραιά. H διαδικασία της φόρτωσης ήταν κάτι σαν γιορτή. Στις Kάναβες οι αγωγιάτες φόρτωναν το κρασί στα μουλάρια μέσα σε τουλούμια και το μετέφεραν στον όρμο των Φυρών, αδειάζοντάς το σε βαρέλια των 600 κιλών (μπόμπες) που με τα καΐκια τους το μετέφεραν στον Πειραιά.
Μετά τον πόλεμο για περίπου 30 χρόνια το περισσότερο κρασί Mπρούσκο το προμηθευόταν η ποτοποιία Kαλογιάννη που το έκανε απόσταξη για κονιάκ, η εταιρία Kονιόρδος και διάφορες ταβέρνες. Ενώ το Vinsanto το προμηθευόταν οι εκκλησίες και τα μοναστήρια, για τη Θεία Kοινωνία.

Βιολογικό/Βιοδυναμικό/Vegan : | Βιολογικό |
% αλκοόλ : | 12.5% |
Ποικιλίες : | Cabernet Sauvignon, Κοτσιφάλι |
Γλυκύτητα : | Ημίξηρο |
Τύπος κρασιού : | Οίνος Ροζέ |
Φύλαξη - Παλαίωση : | Aπολαύστε το μέσα στα 2-3 πρώτα χρόνια της ζωής του |
Συνοδεύει : | Λευκά τυριά, Θαλασσινά, ζυμαρικά με σάλτσα σαφράν |
Θερμοκρασία σερβιρίσματος : | Σερβίρεται στους 11°C |
Παραγωγός : | Οινοποιείο Γαβαλά |

Είδατε πρόσφατα
-
ΚΡΑΣΙ "ΑΝ" ΟΙΝΟΠΟΙΙΑ ΓΑΒΑΛΑ ΡΟΖΕ 750ML
Περισσότερα -
INTEL BOXDP55WG
Περισσότερα -
KINGSTON KVR1333D3E9SK2/16G 16GB (2X8GB) DDR3...
Περισσότερα -
JVC SPA-110 ΦΟΡΗΤΑ ΣΤΕΡΕΟΦΩΝΙΚΑ ΗΧΕΙΑ
Περισσότερα -
LOGITECH 910-006146 G502 X GAMING MOUSE WHITE
Περισσότερα -
ΑΝΤΙΗΛΙΑΚΗ ΜΠΛΟΥΖΑ ARENA SHORT SLEEVES RASH V...
Περισσότερα
Το καλάθι σας είναι άδειο |