ΚΡΑΣΙ ΚΑΤΩΓΙ ΑΒΕΡΩΦ ΡΟΖΕ 2013 750 ML 142002051

Εξαντλημένο
Έντονο τριανταφυλλί χρώμα, αρώματα λουλουδιών και κόκκινων φρούτων, με κυρίαρχες νότες κερασιού και φράουλας. Διακρίνεται για την λεπτή και ισορροπημένη γεύση του, και την πολύ ευχάριστη επίγευσή του.
Συνοδεύει άριστα κρέατα μαγειρευτά, μακαρονάδες με κόκκινες σάλτσες, αλλαντικά.Η ιστορία της εταιρίας Κατώγι Αβέρωφ ξεκινάει στα τέλη της δεκαετίας του 1950, όταν ο Ευάγγελος Αβέρωφ φυτεύει, τα πρώτα στην Ελλάδα, κλήματα της ποικιλίας Cabernet Sauvignon στις απόκρημνες πλαγιές της Πίνδου και εμφιαλώνει στο κατώγι του σπιτιού του στο Μέτσοβο το κρασί που παίρνει το όνομα Κατώγι Αβέρωφ. "Κλήματα από τη Γαλλία σε χώμα ελληνικό ορεινό..", έγραφε η ετικέτα του πρώτου εκείνου κρασιού που ο ίδιος είχε σχεδιάσει με μεράκι. Όμως το εγχείρημα ήταν περισσότερο από ένα απλό μεράκι. Ενταγμένο σε μια ευρύτερη προσπάθεια, με ένα τεράστιο ήδη έργο για την οικονομική και πολιτιστική ανάπτυξη της περιοχής, η οινοπαραγωγική δραστηριότητα του Αβέρωφ, γεννιέται από το όραμα της αναμπέλωσης των εγκαταλειμμένων πλαγιών της Πίνδου και της αναβίωσης της παλιάς αμπελουργικής παράδοσης που ανθούσε στην περιοχή τον 18ο και 19ο αιώνα.
Έχοντας στη διάθεσή της περισσότερα από 1100 στρέμματα ιδιόκτητων, ενοικιαζόμενων και συνεργαζόμενων αμπελώνων στο Μέτσοβο, στη Μακεδονία, στην Πελοπόννησο και στην Αττική, και με οινοποιεία στο Μέτσοβο, στην Ανάβυσσο και στη Νεμέα, η Κατώγι & Στροφιλιά Α.Ε. συγκαταλέγεται ανάμεσα στις πιο δυναμικές ελληνικές οινοπαραγωγικές εταιρείες.

Οργανοληπτικά χαρακτηριστικά : | Έντονο τριανταφυλλί χρώμα, αρώματα λουλουδιών και κόκκινων φρούτων, με κυρίαρχες νότες κερασιού και φράουλας. Διακρίνεται για την λεπτή και ισορροπημένη γεύση του, και την πολύ ευχάριστη επίγευσή του. |
Ποικιλίες : | 100% Ξινόμαυρο |
Τύπος κρασιού : | Τοπικός Μακεδονικός Οίνος Ημίξηρος |
% αλκοόλ : | 13% |
Συνοδεύει : | Κρέατα μαγειρευτά, μακαρονάδες με κόκκινες σάλτσες, αλλαντικά |
Θερμοκρασία σερβιρίσματος : | 12°C |
Μέγεθος φιάλης : | 750 ml |
Παραγωγός : | Κατώγι Στροφιλιά |
Περιοχή : | Νάουσα - Αμύνταιο |
Οινοποίηση : | Απορραγισμός και έκθλιψη, εκχύλιση για τριάντα έξι ώρες, ζύμωση σε ανοξείδωτες δεξαμενές για ένα μήνα και διακοπή αυτής με ψύξη. |

Είδατε πρόσφατα
-
ΚΡΑΣΙ ΚΑΤΩΓΙ ΑΒΕΡΩΦ ΡΟΖΕ 2013 750 ML
Περισσότερα -
MSI P43-C51
Περισσότερα -
ΔΙΑΔΡΟΜΟΣ VIKING MOD-JS 4500
Περισσότερα
Το καλάθι σας είναι άδειο |