Οργανοληπτικά χαρακτηριστικά |
Το χρώμα του είναι μέτριο ρουμπινί με απαλές γκρενά αποχρώσεις. Η μύτη εκφράζεται με φινέτσα από αρώματα φρέσκων κόκκινων φρούτων όπως κεράσι, φραγκοστάφυλο και βατόμουρο. Στο στόμα είναι στρογγυλό, με βελούδινες τανίνες από το Merlot, που του χαρίζει το χαρακτήρα του και συμπληρώνεται από το Cabernet Sauvignon στη δομή του. |
Ποικιλίες |
Merlot- Cabernet Sauvignon |
Γλυκύτητα |
Ξηρό |
Τύπος κρασιού |
Ερυθρό |
% αλκοόλ |
13.5% |
Συνοδεύει |
Ελαφριά κόκκινα κρέατα |
Φύλαξη - Παλαίωση |
3 χρόνια |
Θερμοκρασία σερβιρίσματος |
15-16°C |
Μέγεθος φιάλης |
750ml |
Παραγωγός |
Baron Philippe De Rothschild |
Περιοχή |
Bordeaux |
Αμπελώνες |
Τα σταφύλια προέρχονται από συνεργαζόμενους αμπελουργούς που ακολουθούν τα πρότυπα του BPDR. Η επιλογή γίνεται από ολόκληρη την περιφέρεια του Bordeaux. |
Οινοποίηση |
Η Ζύμωση γίνεται ξεχωριστά για κάθε ποικιλία και κάθε αμπελοτεμάχιο σε χαμηλή θερμοκρασία 25ο C, για τη διατήρηση των ποικιαλιακών αρωμάτων. Στη συνέχεια και μετά το χαρμάνιασμα το κρασί παραμένει στις δεξαμενές για 10 με 12 μήνες. |