ΚΡΑΣΙ ΜΑΡΜΑΡΙΑΣ CHARDONNAY ΒΑΡΕΛΙ ΚΤΗΜΑ ΤΣΕΛΕΠΟΥ ΛΕΥΚΟ 750 ML (2012) 142002045

Εξαντλημένο
Κρασί ιδιαίτερα πλούσιο με μεγάλη αρωματική και γευστική σύνθεση, όπου τα καβουρδισμένα αρώματα της δρυός έρχονται σε αντιδιάσταση με τα ποικιλιακά εκείνα που θυμίζουν εσπεριδοειδή και πεπόνι. Μπορεί να παλαιώσει για 3-5 έτη. Ο αμπελώνας είναι ιδιόκτητος στη λοφώδη περιοχή της Μαρμαριάς, με αργιλοπετρώδη εδάφη σε υψόμετρο 750 μέτρων.
Σε ένα μοναδικό οικοσύστημα σε υψόμετρο πάνω από 750 μέτρα στις παρυφές του Πάρνωνα με πολύ κρύους χειμώνες και δροσερά καλοκαίρια, ξεφυτρώνει ο αμπελώνας του κτήματος, ο οποίος καλύπτει 250 στρέμματα (25 εκτάρια), φυτεμένα με 5 διαφορετικές ποικιλίες.
Το μοσχοφίλερο, το merlot, το cabernet sauvignon, το chardonnay και το πιο σπάνιο gewurztraminer έχουν προσαρμοστεί στην εντέλεια στα εδάφη και στις κλιματολογικές συνθήκες στης Τεγέας.
Στο Κτήμα Τσέλεπου τα cabernet sauvignon είναι φυτεμένα στο αμπελοτόπι "Αυλοτόπι" με αργιλιπετρώδη εδάφη. Το merlto βρίσκεται στην τοποθεσία "Κοκκινόμυλος" με αργιλοπηλώδη εδάφη. Στα αμπελοτόπια της Περπατιάρας και στους γύρω λόφους σε εδάφη αργιλώδη κοκκινοχώματα απλώνονται οι ποικιλές Μοσχοφίλερο και chardonnay. Τέλος δε στους πρόποδες του Πάρνωνα και σε υψόμετρο 780 μέτρα στα σπάνια για την Πελοπόννησο εδάφη σχιστολιθικά, καλλιεργείται το gewurztraminer.

Οργανοληπτικά χαρακτηριστικά : | Κρασί ιδιαίτερα πλούσιο με μεγάλη αρωματική και γευστική σύνθεση, όπου τα καβουρδισμένα αρώματα της δρυός έρχονται σε αντιδιάσταση με τα ποικιλιακά εκείνα που θυμίζουν εσπεριδοειδή και πεπόνι. |
Ποικιλίες : | 100% Chardonnay |
Τύπος κρασιού : | Οίνος λευκός ξηρός, Τοπικός οίνος Αρκαδίας |
Φύλαξη - Παλαίωση : | Μπορεί να παλαιώσει για 3-5 έτη |
Θερμοκρασία σερβιρίσματος : | 12°C |
Μέγεθος φιάλης : | 750 ml |
Παραγωγός : | Κτήμα Τσέλεπου |
Αμπελώνες : | Ο αμπελώνας είναι ιδιόκτητος στη λοφώδη περιοχή της Μαρμαριάς, με αργιλοπετρώδη εδάφη σε υψόμετρο 750 μέτρων. |
Οινοποίηση : | Κλασσική Βουργουνδέζικη μέθοδος με στατικές απολασπώσεις. Το πρώτο στάδιο ζύμωσης γίνεται σε ανοξείδωτες δεξαμενές και στη συνέχεια μεταγγίζεται σε βαρέλια όπου ολοκληρώνεται η ζύμωση. Το κρασί για 6 μήνες ωριμάζει μέσα στις λεπτές λάσπες του βαρελιού. |

Είδατε πρόσφατα
-
ΚΡΑΣΙ ΜΑΡΜΑΡΙΑΣ CHARDONNAY ΒΑΡΕΛΙ ΚΤΗΜΑ ΤΣΕΛ...
Περισσότερα -
PRINTER CABLE 5,0M
Περισσότερα -
BITSPOWER ADAPTER 2X 1/4 INCH ROTATING SHINY ...
Περισσότερα -
ΜΠΥΡΑ RADEBERGER 500 ML
Περισσότερα -
ΚΡΑΣΙ ΠΕΡΑΣΜΑ ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΣΤΡΟΦΙΛΙΑ VEGAN 2021...
Περισσότερα -
ΠΟΤΗΡΙ ΜΠΥΡΑΣ LA TRAPPE BEER GOBLET 250 ML
Περισσότερα -
XCLIO A380 SUPER TOWER BLACK
Περισσότερα
Το καλάθι σας είναι άδειο |