Ποικιλίες |
Sauvignon Blanc , Semillon , Muscadelle |
Γλυκύτητα |
Γλυκός |
% αλκοόλ |
13% |
Συνοδεύει |
Συνοδεύει άριστα θαλασσινά, στρείδια, οστρακοειδή. Foie gras, κοτόπουλο, χοιρινό ή και μοσχάρι. Τυριά, ειδικά ροκφόρ. Σαλάτες με vinegar. Ιδανικό με ασιατική κουζίνα. |
Θερμοκρασία σερβιρίσματος |
Ιδανική θερμοκρασία 6-8°C |
Μέγεθος φιάλης |
750ml |
Περιοχή |
Sauternes & Barsac , Bordeaux |
Αμπελώνες |
Συνολική έκταση 27 εκταρίων φιλοξενεί τις δύο ποικιλίες και παράγει και το πρώτο κρασί Doisy Vedrines καθώς και τη δεύτερη ετικέτα Petit Verdines. Μέση ηλικία των κλημάτων τα 30 έτη. |
Οινοποίηση |
Το μάζεμα των ρογών διαρκεί πολλές ημέρες και φυσικά γίνεται με τα χέρια. Κάθε φορά συλλέγονται μόνο οι ρόγες που έχουν προσβληθεί από τον μύκητα βοτρύτη. Η ζύμωση γίνεται σε ανοξείδωτες δεξαμενές σε ελεγχόμενη θερμοκρασία. Εν συνεχεία η ωρίμανση γίνεται σε δρύινα βαρέλια διάρκειας 18 μηνών (70% είναι νέα κάθε έτος). Πριν την εμφιάλωση έχουμε και διήθηση και φιλτράρισμα. |