MADEIRA HENRIQUES AND HENRIQUES ΜΑΛΒΑΖΙΑ (MALMSEY) 10 YEARS OLD (ΓΛΥΚΟ) 500 ML 142001051

Παράδοση σε 24 ώρες

Madeira από τουλάχιστον 85% από την ποικιλία Malmsey (Malvazia) (έτσι μόνο μπορεί να χαρακτηριστεί μία madeira στην ετικέτα, όταν η μία ποικιλία είναι τουλάχιστον 85%) γλυκό, με χρώμα έντονο κεχριμπαρένιο, έντονο κρασί με πολύπλοκα αρώματα από καρύδια, αποξηραμένα φρούτα, καφέ και καραμέλα. Γεμάτο σώμα που κρύβει την οξύτητα και μακρύ ωραίο τελείωμα. Συνοδεύει άριστα πλούσια επιδόρπια σοκολάτας, δίπλα σε έναν καλό εσπρέσσο ή μόνο του και σερβίρεται αφού έχει παραμείνει στο ψυγείο για 20 λεπτά ή στον πάγο για 5 λεπτά.
Η παράδοση της εταιρείας Henriques & Henriques αρχίζει από το 1850 όταν και παρήγαγαν Madeira και μέχρι το 1925 το πουλούσαν απευθείας. Η οικογενειακή όμως ενασχόληση των Henriques & Henrique με την οινοποίηση είναι ιστορία άνω των 500 ετών. Το 1995 σε ύψος 600-700 μέτρα από την επιφάνεια της θάλασσας στην περιοχή Quinta Grande ένας νέος αμπελώνας δημιουργήθηκε σε έκταση 10 εκταρίων δημιουργώντας τη μεγαλύτερη αυτοτελή περιοχή στο νησί. Τον Ιούνιο του 1992 η οικογένεια έκανε επενδύσεις 6 εκ. δολλαρίων εγκαθιστώντας νέες μονάδες οινοποίησης και παλαίωσης.
Σήμερα είναι βέβαια ο μεγαλύτερος ανεξάρτητος παραγωγός και διανομέας κρασιών Madeira και ο μοναδικός παραγωγός που διαθέτει ιδιόκτητους αμπελώνες.

Οργανοληπτικά χαρακτηριστικά : | Madeira γλυκή, με χρώμα έντονο κεχριμπαρένιο, έντονο κρασί με πολύπλοκα αρώματα από καρύδια, αποξηραμένα φρούτα, καφέ και καραμέλα. Γεμάτο σώμα που κρύβει την οξύτητα και μακρύ ωραίο τελείωμα. |
Ποικιλίες : | Malmsey/Malvasia τουλάχιστον κατά 85% και το υπόλοιπο είναι Sercial, Verdelho, Bual/Boal |
Γλυκύτητα : | Γλυκό |
Συνοδεύει : | Συνοδεύει άριστα πλούσια επιδόρπια σοκολάτας, δίπλα σε έναν καλό εσπρέσσο ή μόνο του. |
Θερμοκρασία σερβιρίσματος : | Σερβίρεται αφού έχει παραμείνει στο ψυγείο για 20 λεπτά ή στον πάγο για 5 λεπτά. |
Μέγεθος φιάλης : | 500 ml |
Παραγωγός : | Henriques and Henriques |
Περιοχή : | Madeira Πορτογαλίας |
Οινοποίηση : | Οινοποιείται ως Malmsey (Malvazia) |
Φύλαξη - Παλαίωση : | Η Madeira, για να ωριμάσει και να φτάσει σε επίπεδα πολυπλοκότητας θέλει οξυγόνο και ζέστη. Όσο πιο έντονη η ζέστη τόσο πιο άκομψα τα κρασιά. Έτσι, ανάλογα με την τιμή, έχουμε τρεις μεθόδους παλαίωσης. Για τα φθηνά κρασιά (δεν είναι αυτό βέβαια) υπάρχουν δεξαμενές με αντιστάσεις που ζεσταίνουν το κρασί στους 50 βαθμούς για μερικούς μήνες. Για τα καλά κρασιά, όπως είναι αυτό, έχουμε βαρέλια 600 λίτρων να μένουν χρόνια σε θερμαινόμενες αποθήκες, στους 30 βαθμούς. Για τα κορυφαία κρασιά δεν υπάρχει θέρμανση αλλά τα βαρέλια μένουν για πολλά-πολλά χρόνια σε αποθήκες χωρίς κλιματισμό. |

Είδατε πρόσφατα
-
MADEIRA HENRIQUES AND HENRIQUES ΜΑΛΒΑΖΙΑ (MAL...
Περισσότερα -
ALLO 4-PORT ISDN BRI GATEWAY (8 CHANNELS + LE...
Περισσότερα -
ΚΡΑΣΙ CHATEAU LE CASTELOT ST. EMILLION GRAND ...
Περισσότερα -
OCZ 1000W ELITE XSTREAM
Περισσότερα -
ΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΙΟ TRUST 22199 ZIVA 4-IN-1 GAMING B...
Περισσότερα -
CASE RAIJINTEK METIS MINI-ITX - BLACK WINDOW
Περισσότερα -
GENESIS NMG-1770 KRYPTON 220 RGB 6400DPI GAMI...
Περισσότερα -
WHITENERGY ΜΠΑΤΑΡΙΑ HIGH CAPACITY ΓΙΑ ACER TR...
Περισσότερα -
VERBATIM 97464 NANO 16GB USB2.0 DRIVE
Περισσότερα -
LAPTOP ACER ASPIRE A517-51G-38GQ 17.3'' FHD C...
Περισσότερα
Το καλάθι σας είναι άδειο |