MADEIRA BLANDY'S BUAL 10 YEARS OLD 19% (ΗΜΙΓΛΥΚΟ) 750 ML 142013026
Παράδοση σε 24 ώρες
Το Blandy's Madeira Bual 10 Ετών αποτελεί μια εξαιρετική επιλογή για τους λάτρεις των ημίγλυκων ενισχυμένων κρασιών, προσφέροντας μια μοναδική εμπειρία γεύσης και αρωμάτων από την παράδοση της Μαδέρας.
Βαθύ κεχριμπαρένιο χρώμα με χρυσές ανταύγειες. Πλούσια αρώματα αποξηραμένων φρούτων, καραμέλας, ξηρών καρπών και νότες μπαχαρικών και ημίγλυκη γεμάτη γεύση, με νότες μελιού, σταφίδας και καραμέλας, συνοδευόμενες από μια ευχάριστη οξύτητα που προσδίδει φρεσκάδα και ισορροπία.
Τα κρασιά παλαιώθηκαν με το παραδοσιακό σύστημα «Canteiro», όπου τα κρασιά μεταφέρονται από τους υψηλότερους ορόφους όπου οι θερμοκρασίες είναι υψηλότερες, στους μεσαίους ορόφους και τελικά στο έδαφος όπου οι θερμοκρασίες είναι πιο δροσερές. Η διαδικασία μεταφοράς των βαρελιών είναι απολύτως σημαντική για τη διασφάλιση της ισορροπία και της συγκέντρωσης των κρασιών.
Ιδανικό για να συνοδεύσει επιδόρπια όπως τάρτες φρούτων, κέικ με ξηρούς καρπούς, μπλε τυριά και πιάτα με καραμελωμένα κρεμμύδια.
Συνιστάται να σερβίρεται ελαφρώς δροσερό, στους 14-16°C, για να αναδειχθούν πλήρως τα αρώματα και οι γεύσεις του.
| Οργανοληπτικά χαρακτηριστικά : | Βαθύ κεχριμπαρένιο χρώμα με χρυσές ανταύγειες. Πλούσια αρώματα αποξηραμένων φρούτων, καραμέλας, ξηρών καρπών και νότες μπαχαρικών και ημίγλυκη γεμάτη γεύση, με νότες μελιού, σταφίδας και καραμέλας, συνοδευόμενες από μια ευχάριστη οξύτητα που προσδίδει φρεσκάδα και ισορροπία. |
| Ποικιλίες : | Tinta Negra Mole στο μεγαλύτερο ποσοστό και το υπόλοιπο είναι Sercial, Verdelho, Bual/Boal, Malmsey/Malvasia |
| Γλυκύτητα : | Ημίγλυκό |
| % αλκοόλ : | 19% |
| Συνοδεύει : | Ιδανικό για να συνοδεύσει επιδόρπια όπως τάρτες φρούτων, κέικ με ξηρούς καρπούς, μπλε τυριά και πιάτα με καραμελωμένα κρεμμύδια. |
| Θερμοκρασία σερβιρίσματος : | Σερβίρεται αφού έχει παραμείνει στο ψυγείο για 20 λεπτά ή στον πάγο για 5 λεπτά |
| Μέγεθος φιάλης : | 750 ml |
| Περιοχή : | Madeira Πορτογαλίας |
| Φύλαξη - Παλαίωση : | Η Madeira, για να ωριμάσει και να φτάσει σε επίπεδα πολυπλοκότητας θέλει οξυγόνο και ζέστη. Όσο πιο έντονη η ζέστη τόσο πιο άκομψα τα κρασιά. Έτσι, ανάλογα με την τιμή, έχουμε τρεις μεθόδους παλαίωσης. Για τα φθηνά κρασιά (δεν είναι αυτό βέβαια) υπάρχουν δεξαμενές με αντιστάσεις που ζεσταίνουν το κρασί στους 50 βαθμούς για μερικούς μήνες. Για τα καλά κρασιά, όπως είναι αυτό, έχουμε βαρέλια 600 λίτρων να μένουν χρόνια σε θερμαινόμενες αποθήκες, στους 30 βαθμούς. Για τα κορυφαία κρασιά δεν υπάρχει θέρμανση αλλά τα βαρέλια μένουν για πολλά-πολλά χρόνια σε αποθήκες χωρίς κλιματισμό. |
Είδατε πρόσφατα
-
MADEIRA BLANDY'S BUAL 10 YEARS OLD 19% (ΗΜΙΓΛ...
Περισσότερα
|
Το καλάθι σας είναι άδειο |



