ΚΡΑΣΙ ΡΟΜΠΟΛΑ "R" GENTILINI 2015 ΛΕΥΚΟ 750ML 142009827
Εξαντλημένο
Ένα κρασί από την ποικιλία-ορόσημο της Κεφαλονιάς, τη Ρόμπολα. Εδώ παλαιώνεται για 24 μήνες χαρίζοντάς μας ένα κρασί με πλούσιο αρωματικό βάθος και μία λιπαρή παλέτα μεσαίου σώματος. Νεανικό λεμονί χρώμα στο ποτήρι σας. Λευκόσαρκα ροδάκινα στην μύτη που χαρίζουν πλούσια φρεσκάδα, εξαιρετική ισορροπία και φινετσα που θα σας εντυπωσιάσει.
Gentilini είναι το όνομα της νόνας του Σπύρου Κοσμετάτου, τελευταία απογόνου παλιάς οικογένειας του νησιού. Οι Gentilini κατάγονται από το Este, κοντά στην Πάντοβα. Ο Μαρίνος Γκεντιλίνης, όπως εκφέρεται ελληνικά το όνομα, ήταν μηχανικός του Ενετικού στρατού, ο οποίος ανέλαβε να κατασκευάσει το φρούριο της Ασσου το 1593.
Τη δεκαετία του 1970 ο Σπύρος Κοσμετάτος επέστρεψε στον τόπο καταγωγής του, την Κεφαλονιά. Η πρώτη εμπορική σοδειά ήταν το 1984, που διοχετεύθηκε ταυτόχρονα στην αγορά της Ελλάδας και της Αγγλίας.
Το 2002, η Μαριάννα Κοσμετάτου, κόρη του ιδρυτή Σπύρου Κοσμετάτου, και ο σύζυγός της, Πέτρος Μαρκαντωνάτος, ανέλαβαν την GENTILINI. Η βασική φιλοσοφία της οινοποιίας παραμένει, ωστόσο, πάντα η ίδια: Αφοσίωση στις τοπικές πoικιλίες, ειδικά την Ρομπόλα, και έμφαση στην προώθηση του τοπικού, ιδιαίτερου χαρακτήρα τους.
| Οργανοληπτικά χαρακτηριστικά : | Ένα κρασί από την ποικιλία-ορόσημο της Κεφαλονιάς, τη Ρόμπολα. Εδώ παλαιώνεται για 24 μήνες χαρίζοντάς μας ένα κρασί με πλούσιο αρωματικό βάθος και μία λιπαρή παλέτα μεσαίου σώματος. Νεανικό λεμονί χρώμα στο ποτήρι σας. Λευκόσαρκα ροδάκινα στην μύτη που χαρίζουν πλούσια φρεσκάδα, εξαιρετική ισορροπία και φινετσα που θα σας εντυπωσιάσει. |
| Ποικιλίες : | Ρομπόλα |
| Τύπος κρασιού : | Ονομασία Προελεύσεως Ρομπόλα Κεφαλληνίας Ανωτέρας Ποιότητας (ΟΠΑΠ) |
| % αλκοόλ : | 13% |
| Συνοδεύει : | Συνοδεύει αρμονικά χοιρινό και πιάτα θαλασσινών. |
| Θερμοκρασία σερβιρίσματος : | 10-12°C |
| Μέγεθος φιάλης : | 750 ml |
| Οινοποίηση : | Στο οικογενειακό οινοποιείο μας στις Μηνιές Κεφαλονιάς. Οι χαμηλές πιέσεις αποδίδουν το πρώτο 60% επίλεκτου μούστου. Η ζήμωση διαρκεί τέσσερεις εβδομάδες σε ελεγχόμενες θερμοκρασίες 14 C. Υστερα από ωρίμανσης στις δεξαμενές, τα κρασιά σταθεροποιούνται και διαυγάζονται με την μέθοδο της ψήξης. Δεν γίνεται ποτέ χρήση προσθετικών ή βελτιωτικών υλικών όπως η ζάχαρη, τα οξέα, τα χημικά αρώματα κτλ. Τα κρασιά φιλτράρονται μόνο μία φορά, ώστε να μην απογυμνωθούν από τα λεπτά αρώματα και γεύσεις τους. |
Είδατε πρόσφατα
-
ΚΡΑΣΙ ΡΟΜΠΟΛΑ "R" GENTILINI 2015 ΛΕΥΚΟ 750ML
Περισσότερα -
ΚΡΑΣΙ RIESLING LYRA HEILIGENSTEIN ERSTE LAGE ...
Περισσότερα -
ΚΡΑΣΙ ΨΙΘΥΡΟΣ ΛΕΥΚΟ 2014 ΜΟΣΧΑΤΟ SILVA WINES ...
Περισσότερα -
ΑΝΟΙΧΤΗΡΙ PULLTEX PULLPARROT BUTTON LEVER COR...
Περισσότερα -
ΚΡΑΣΙ CABERNET SAUVIGNON ΚΤΗΜΑ ΝΕΡΑΝΤΖΗ (BIO)...
Περισσότερα -
ΚΡΑΣΙ ΤΕΧΝΗ ΑΛΥΠΙΑΣ ΕΡΥΘΡΟ ΚΤΗΜΑ ΤΕΧΝΗ OINOY ...
Περισσότερα -
ΚΡΑΣΙ RIESLING LYRA ZOBINGER HEILIGENSTEIN 20...
Περισσότερα -
ΟΥΙΣΚΙ TEELING VRC SINGLE MALT 32 ΕΤΩΝ LIMITE...
Περισσότερα -
ΚΡΑΣΙ ΕΑΝ ΚΤΗΜΑ ΣΙΓΑΛΑΣ 2017 ΡΟΖΕ 750ML
Περισσότερα -
ΚΡΑΣΙ CHABLIS PREMIER CRU A.C JOSEPH DROUHIN ...
Περισσότερα
|
Το καλάθι σας είναι άδειο |



