ΚΡΑΣΙ ROBERTO MAZZI VALPOLICELLA CLASSICO SUPERIORE 2016 ΕΡΥΘΡΟ 750 ML 142008013
Εξαντλημένο
Εξαντλημένο
ΕΞΑΝΤΛΗΜΕΝΟ
ΚΡΑΣΙ ROBERTO MAZZI VALPOLICELLA CLASSICO SUPERIORE 2016 ΕΡΥΘΡΟ 750 ML
142008013
ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
Για πολλούς η Valpolicella είναι ένα ερυθρό κρασί που, όταν ήταν μικρό, ήθελε να γίνει ροζέ. Για αυτούς, η Valpolicella της οικογένειας Mazzi δεν κάνει βαθύ χρώμα, πλούσιο αρωματικό προφίλ, ταννίνες ώριμες αλλά παρούσες, ενώ το βαρέλι γράφει με σεβασμό στις ποικιλίες. Αν και πολλές Valpolicella είναι καλό να σερβίρονται δροσερές, η Mazzi αποζητά την θερμοκρασία των 18°CC.
ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗΣ

| Οργανοληπτικά χαρακτηριστικά : | Βαθύ χρώμα, πλούσιο αρωματικό προφίλ, ταννίνες ώριμες αλλά παρούσες |
| Ποικιλίες : | 70% Corvina, 25% Rondinella και 5% Molinara |
| Γλυκύτητα : | Ξηρός |
| % αλκοόλ : | 13% |
| Συνοδεύει : | Ως απεριτίφ ελαφρώς δροσερό, συνοδεύει όμως πολύ καλά ψητά λευκά ή ψητά κρέατα. |
| Θερμοκρασία σερβιρίσματος : | 18°C |
| Μέγεθος φιάλης : | 750 ml |
| Περιοχή : | Valpolicella |
| Αμπελώνες : | Συνολική έκταση 6 εκταρίων, με έδαφος ασβεστολιθικό, ίλυ, άργιλο. |
| Οινοποίηση : | Η ζύμωση πραγματοποιείται σε ελεγχόμενη θερμοκρασιά των 24οC σε μέτριου μεγέθους ανοξείδωτες δεξαμενές για 7 ημέρες. Ακολουθεί η μηλογαλακτική ζύμωση με μείωση της συνολικής οξύτητας του κρασιού. Η ωρίμανση λαμβάνει χώρα σε δρύινα βαρέλια για 12 μήνες. Μέση παραγωγή περίπου 20.000 μπουκάλια το έτος. |
ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ

Είδατε πρόσφατα
-
ΚΡΑΣΙ ROBERTO MAZZI VALPOLICELLA CLASSICO SUP...
Περισσότερα -
ΚΡΑΣΙ ΘΡΑΨΑΘΗΡΙ ΒΑΡΕΛΙ ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ ΑΡΜΙ ΚΤΗΜΑ Λ...
Περισσότερα
|
Το καλάθι σας είναι άδειο |




