Οργανοληπτικά χαρακτηριστικά |
Χρώμα άχυρου. Το μπουκέτο είναι περίπλοκο, φρουτώδες (κυρίαρχο το βερίκοκο) με αρώματα ορυκτών στοιχείων. Στον ουρανίσκο διακρίνουμε ταυτόχρονα χαρακτηριστικά όξινου, πυκνού, βελούδινου. |
Ποικιλίες |
Chardonnay |
Γλυκύτητα |
Ξηρός |
% αλκοόλ |
13 |
Φύλαξη - Παλαίωση |
Μπορεί να διατηρηθεί για 7 έτη από την ημερομηνία παραγωγής. |
Θερμοκρασία σερβιρίσματος |
13 - 15°C |
Μέγεθος φιάλης |
750 ml |
Περιοχή |
Cote du Beaune , Burgundy |
Αμπελώνες |
Η μέση ηλικία των κλημάτων είναι τα 40 έτη. Έδαφος τυπικό Βουργουνδίας, πλούσιο σε άργιλο και ασβεστόλιθο. |
Οινοποίηση |
Η παραγωγή λευκού κρασιού γίνεται με παραδοσιακό τρόπο. Μάζεμα με το χέρι. Η αλκοολική ζύμωση διαρκεί 6-8 εβδομάδες. Ακολουθείται από τη μηλογαλακτική ζύμωση σε ελεγχόμενη θερμοκρασία των 17οC. Εν συνεχεία οδηγούνται στα κελάρια για ωρίμανση. Η διάρκεια ποικίλει ανάλογα με την ποικιλία και το έτος μεταξύ 12 μηνών. Η ζύμωση και η ωρίμανση γίνονται σε δρύινα βαρέλια (40% ανανεώνεται κάθε έτος, 60% είναι ηλικίας 1,2 και 3 ετών). Πριν την εμφιάλωση προηγείται διήθηση. |