ΚΡΑΣΙ ΚΡΟΣΤΑΝΔΗ ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΕΝΔΟΧΩΡΑ 2017 ΕΡΥΘΡΟ 750ML 142010873

Εξαντλημένο
Η τρίτη ερυθρή ετικέτα του μικρού οινοποιείου στο ανατολικό τμήμα των Χανιών προέρχεται από την πρώτη ποικιλία που φύτεψε ο Μιχάλης Τσαφαράκης στον μικρό οικογενειακό αμπελώνα το Syrah, πίσω στο 2002, στην περιοχή του Βάμου. Η φροντισμένη καλλιέργεια είναι βιολογική χωρίς όμως το κτήμα να είναι πιστοποιημένο.
Η Κροστάνδη του 2016 είναι ένα ολοκληρωμένο ερυθρό κρασί από την εξαιρετικά προσαρμοσμένη στην Κρήτη ποικιλία. Ένα πυκνό Syrah από χαμηλές στρεμματικές αποδόσεις, με ζεστό αλκοόλ, ώριμες γεύσεις και τανίνες που συνδυάζονται με πολυεπίπεδη αρωματική και γευστική πολυπλοκότητα στη μύτη και στο στόμα, που θυμίζει μαύρο φρούτο και έντονα πικάντικες νότες.
Το οινοποιείο Ενδοχώρα είναι ένα από τα νεότερα οινοποιεία της Κρήτης και ιδρύθηκε μόλις το 2010, στην περιοχή των Χανίων. Παράγει κρασιά από ποικιλίες όπως το Βιδιανό το Κοτσιφάλι και το Syrah με ιδιαίτερη προσοχή στις καλλιεργητικές πρακτικές αλλά και στη διαχείριση των σταφυλιών στο οινοποιείο.
Η καλλιέργεια του αμπελώνα γίνεται στα βιολογικά πρότυπα αν και δεν είναι πιστοποιημένη όπως και στο οινοποιείο οι παρεμβάσεις
είναι ελάχιστες με χρήση αυτοχθόνων ζυμών και μικρά επίπεδα θείωσης. Το εκπληκτικό Βιδιανό που παράγει είναι από αμπέλια μεγάλης ηλικίας που φτάνουν τα 50 έτη και είναι εμβολιασμένο πάνω σε αυτόριζα κλήματα Ρωμέικου της περιοχής!

Οργανοληπτικά χαρακτηριστικά : | Οι τανίνες πατάνε πάνω στο πυκνό ώριμο φρούτο του κρασιού και στο ζεστό αλκοόλ χαρίζοντας στο κρασί μια εξαιρετικά αρμονική ισορροπία. Το φρούτο πλαισιώνεται από αρώματα βανίλιας, μπαχαρικών και πιπεριού. |
Ποικιλίες : | Syrah |
Γλυκύτητα : | Ξηρό |
Τύπος κρασιού : | Ερυθρό |
% αλκοόλ : | 14.5% |
Μέγεθος φιάλης : | 750ml |
Παραγωγός : | Οινοποιείο Ενδοχώρα |
Περιοχή : | Κρήτη (Βάμος, Χανιά) |
Οινοποίηση : | 800 κιλά το στρέμμα από τους αμπελώνες του Syrah που αγγίζουν πλέον την εικοσαετία και καλλιεργούνται με εξαιρετική φροντίδα και βασισμένοι στις αρχές της οργανικής καλλιέργειας. Η ζύμωση είναι με γηγενείς ζύμες, η εκχύλιση διαρκεί περίπου δύο εβδομάδες και μπουστάρει το κρασί με στιβαρή τανική δομή. |

Είδατε πρόσφατα
-
ΚΡΑΣΙ ΚΡΟΣΤΑΝΔΗ ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΕΝΔΟΧΩΡΑ 2017 ΕΡΥΘ...
Περισσότερα -
ΤΣΑΝΤΑ ΠΛΑΤΗΣ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ MOOD SIGMA 30X15X40 ...
Περισσότερα -
CANON POWERSHOT N WHITE
Περισσότερα -
ΚΟΛΑΝ ADIDAS PERFORMANCE CARDIO LONG TIGHTS Μ...
Περισσότερα -
PLAYMOBIL 71450 GIFT SET ΠΑΡΤΥ ΣΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ...
Περισσότερα -
ΖΩΑ ΣΤΟΝ ΛΑΚΚΟ ΝΕΡΟΥ SCHMIDT 1000 ΚΟΜΜΑΤΙΑ [5...
Περισσότερα
Το καλάθι σας είναι άδειο |