% αλκοόλ |
14% |
Θερμοκρασία σερβιρίσματος |
18-20° |
Οργανοληπτικά χαρακτηριστικά |
Βαθύ πορφυρό χρώμα με ρουμπινί ανταύγειες. Κομψός αρωματικός χαρακτήρας φρούτων του δάσους, cassis, μπαχαρικών και γλυκόριζας, σε συνδυασμό με γλυκούς χαρακτήρες βανίλιας και τρούφας αποτέλεσμα της πολύμηνης παλαίωσης σε δρύινα βαρέλια. Παλέτα πλούσια και θελκτική, με ρωμαλέο σώμα και ιδιαίτερη επίγευση. |
Μέγεθος φιάλης |
750 ml |
Παραγωγός |
Οινοποιία Τσάνταλη |
Συνοδεύει |
Κρέατα με πλούσιες κόκκινες σάλτσες, κυνήγι και παλαιωμένα ώριμα τυριά. |
Γλυκύτητα |
Ξηρός |
Ποικιλίες |
Βιολογικής καλλιέργειας Cabernet Sauvignon και Λημνιό |
Τύπος κρασιού |
Ερυθρός οίνος Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη Άγιο Όρος |
Οινοποίηση |
Παραδοσιακή ερυθρή οινοποίηση σε ανοιχτές δρύινες δεξαμενές (50 hl). Εντατικές, παρατεταμένες ανακυκλώσεις κατά την διάρκεια της ζύμωσης εκμεταλλευόμενοι την μεγάλη επιφάνεια διαβροχής για έντονες εκχυλίσεις. Ακολουθεί μηλογαλακτική ζύμωση σε γαλλικά δρύινα βαρέλια 225lt για την αργή και σταδιακή ενσωμάτωση των εκχυλισματικών ουσιών του βαρελιού στον οίνο.
Παλαίωση: Παραμένει στα γαλλικά δρύινα βαρέλια για 8 μήνες και ακολουθεί αναγωγική παλαίωση σε φιάλη για 4 μήνες όπου συνεχίζει να εξελίσσει το χαρακτήρα του. |
Αμπελώνες |
Από τη μια βουνά με πευκοδάση, από την άλλη θάλασσα: αυτά είναι τα φυσικά σύνορα του αγιορείτικου αμπελώνα που διασφαλίζουν το μοναδικό μικροκλίμα του. Η θαλασσινή αύρα μαλακώνει τις υψηλές θερμοκρασίες του καλοκαιριού και προσφέρει την απαραίτητη υγρασία στο χώμα. Το βουνό προσφέρει αναζωογονητική δροσιά και παράλληλα προστατεύει από τους δυνατούς βορεινούς ανέμους. Έτσι τα σταφύλια ωριμάζουν αργά και με τον πλέον φυσικό τρόπο. |