ΚΡΑΣΙ ΚΑΤΩΓΙ ΑΒΕΡΩΦ ΤΡΑΜΙΝΕΡ 2016 ΛΕΥΚΟ 750ML 142005619

Εξαντλημένο
Μια από τις πιο ιδιαίτερες ποικιλίες παγκοσμίως, φυτεμένη στους υπέροχους αμπελώνες του Μετσόβου.
Προζυμωτική κρυοεκχύλιση των σταφυλιών με σκοπό την παραλαβή όλων των αρωματικών συστατικών που βρίσκονται στους φλοιούς. Στη συνέχεια ακολουθεί ελαφρά πίεση του σταφυλοπολτού σε πνευματικό πιεστήριο και αυστηρή απολάσπωση με τη βοήθεια ψύξης. Το γλεύκος εμβολιάζεται με επιλεγμένο στέλεχος σακχαρομύκητα και η ζύμωση λαμβάνει χώρα σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες για διαφύλαξη των αρωμάτων. Ο νέος οίνος παραμένει σε επαφή με τις οινολάσπες για να εμπλουτιστεί με τα συστατικά της αυτόλυσης των ζυμών, και να αποκτήσει μεγαλύτερη αρωματική πολυπλοκότητα και λιπαρότητα στο στόμα.
Χρυσοκίτρινο με αρώματα λευκών φρούτων, λουλουδιών, βοτάνων και εντυπωσιακά ανόργανα ποικιλιακά αρώματα. Στο στόμα είναι πλούσιο με ευχάριστη οξύτητα και έντονη επίγευση.
Συνοδεύει άριστα Θαλασσινά, ζυμαρικά με άσπρη σάλτσα και πιάτα με foie gras. Πίνεται ευχάριστα και μόνο του ως απεριτίφ.
Η ιστορία της εταιρίας Κατώγι Αβέρωφ ξεκινάει στα τέλη της δεκαετίας του 1950, όταν ο Ευάγγελος Αβέρωφ φυτεύει, τα πρώτα στην Ελλάδα, κλήματα της ποικιλίας Cabernet Sauvignon στις απόκρημνες πλαγιές της Πίνδου και εμφιαλώνει στο κατώγι του σπιτιού του στο Μέτσοβο το κρασί που παίρνει το όνομα Κατώγι Αβέρωφ. "Κλήματα από τη Γαλλία σε χώμα ελληνικό ορεινό..", έγραφε η ετικέτα του πρώτου εκείνου κρασιού που ο ίδιος είχε σχεδιάσει με μεράκι. Όμως το εγχείρημα ήταν περισσότερο από ένα απλό μεράκι. Ενταγμένο σε μια ευρύτερη προσπάθεια, με ένα τεράστιο ήδη έργο για την οικονομική και πολιτιστική ανάπτυξη της περιοχής, η οινοπαραγωγική δραστηριότητα του Αβέρωφ, γεννιέται από το όραμα της αναμπέλωσης των εγκαταλειμμένων πλαγιών της Πίνδου και της αναβίωσης της παλιάς αμπελουργικής παράδοσης που ανθούσε στην περιοχή τον 18ο και 19ο αιώνα.
Έχοντας στη διάθεσή της περισσότερα από 1100 στρέμματα ιδιόκτητων, ενοικιαζόμενων και συνεργαζόμενων αμπελώνων στο Μέτσοβο, στη Μακεδονία, στην Πελοπόννησο και στην Αττική, και με οινοποιεία στο Μέτσοβο, στην Ανάβυσσο και στη Νεμέα, η Κατώγι & Στροφιλιά Α.Ε. συγκαταλέγεται ανάμεσα στις πιο δυναμικές ελληνικές οινοπαραγωγικές εταιρείες.

Οργανοληπτικά χαρακτηριστικά : | Χρυσοκίτρινο με αρώματα λευκών φρούτων, λουλουδιών, βοτάνων και εντυπωσιακά ανόργανα ποικιλιακά αρώματα. Στο στόμα είναι πλούσιο με ευχάριστη οξύτητα και έντονη επίγευση. |
Ποικιλίες : | 100% traminer |
Τύπος κρασιού : | Τοπικός Οίνος Ιωαννίνων |
% αλκοόλ : | 12.5% |
Συνοδεύει : | Θαλασσινά, ζυμαρικά με άσπρη σάλτσα και πιάτα με foie gras. Πίνεται ευχάριστα και μόνο του ως απεριτίφ. |
Θερμοκρασία σερβιρίσματος : | 10-12°C |
Μέγεθος φιάλης : | 750ml |
Παραγωγός : | Οινοποιείο Κατώγι Αβέρωφ |
Περιοχή : | Μέτσοβο Ηπείρου |
Οινοποίηση : | Προζυμωτική εκχύλιση σε χαμηλή θερμοκρασία για παραλαβή των αρωματικών συστατικών του φλοιού. Ακολουθεί πίεση του σταφυλοπολτού, αυστηρή απολάσπωση και αργή ζύμωση σε χαμηλή θερμοκρασία για διαφύλαξη των αρωμάτων. |

Είδατε πρόσφατα
-
ΚΡΑΣΙ ΚΑΤΩΓΙ ΑΒΕΡΩΦ ΤΡΑΜΙΝΕΡ 2016 ΛΕΥΚΟ 750ML
Περισσότερα -
ΚΡΑΣΙ SANTA DIGNA MIGUEL TORRES CHILE 2020 ΛΕ...
Περισσότερα -
TOSHIBA EXCERIA TYPE HD 16GB MICRO SDHC CLASS...
Περισσότερα -
ΚΑΠΕΛΟ MINERVA MINNIE SHOP
Περισσότερα -
ΣΛΙΠΑΚΙ SLOGGI 24/7 100 HIPSTER ΛΕΥΚΟ (42)
Περισσότερα -
ΣΑΓΙΟΝΑΡΑ HAVAIANAS TOP ΜΠΛΕ
Περισσότερα
Το καλάθι σας είναι άδειο |