Οργανοληπτικά χαρακτηριστικά |
Κομψό, γλυκό και με γεμάτο σώμα |
Ποικιλίες |
Sauvignon Blanc , Semillon , Muscadelle |
Γλυκύτητα |
Ξηρός γλυκός |
Συνοδεύει |
Κινέζικη κουζίνα, θαλασσινά, ψάρια. Πουλερικά ειδικά όταν είναι στεγνά. Πάπια με φρούτα. Βέβαια κλασικός συνδυασμός είναι και το ροκφόρ ή άλλα διάσημα αγελαδινά τυριά. Για επιδόρπιο μαζί με τάρτες είναι επίσης εξαιρετικό. |
% αλκοόλ |
14 |
Θερμοκρασία σερβιρίσματος |
Ιδανική θερμοκρασία 10 - 12°C. |
Μέγεθος φιάλης |
750 ml |
Παραγωγός |
Suduiraut |
Περιοχή |
Sauternes |
Αμπελώνες |
Έκταση 200 εκταρίων εκ των οποίων τα 92 είναι σε αργιλώδες έδαφος με υψηλή ηλιοφάνεια. |
Οινοποίηση |
Ο συνδυασμός ανθρώπων, εδάφους, κλιματολογικών συνθηκών οδηγεί σε αυτό το άριστο αποτέλεσμα. Η ευγενής σήψη αρχίζει από αρχές Σεπτεμβρίου όπου η ιδανική τοποθεσία και το μικροκλίμα της περιοχής σε συνδυσσμό με τους ποταμούς Giron και Garonne προκαλεί την εμφάνιση τη πρωινής ομίχλης που οδηγεί στο τελικό αποτέλεσμα. |