ΤΟ ΜΠΑΡΑΖ ΚΑΛΛΙΘΕΑ ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ 108185318
Παράδοση σε 2-3 μέρες
Ιούνιος του 1969. Δικτατορία τότε και η ποδοσφαιρική ομάδα της Καλλιθέας δίνει αγώνα μπαράζ με μια από τις «αγαπημένες ομάδες» της χούντας, το Κορωπί, για την άνοδο στη Β’ Εθνική. Οι άνθρωποι που ίδρυσαν τον Γυμναστικό Σύλλογο Καλλιθέας έχουν καθαιρεθεί, κάποιοι από αυτούς βρίσκονται στις φυλακές και στις εξορίες.
Ο αγώνας γίνεται στη Χαλκίδα, παρουσία 10.000 φιλάθλων, με νικήτρια την Καλλιθέα. Χιλιάδες λαού, παρά την απαγόρευση κάθε είδους συγκεντρώσεων και το ζοφερό κλίμα της εποχής, κατακλύζουν την πόλη της Καλλιθέας και πανηγυρίζουν έντονα. Το BBC μεταδίδει πως πρόκειται για «την πρώτη μαζική αντιδικτατορική εκδήλωση στην Ελλάδα».
Ο Κωνσταντίνος Ασλανίδης ήταν ο πανίσχυρος τοποτηρητής του δικτατορικού καθεστώτος στον χώρο του αθλητισμού. Με εντολή του, η Β’ Εθνική από δύο ομίλους διευρύνθηκε σε τρεις, οπότε ανέβηκε κατηγορία και το Κορωπί για να συμπληρωθούν οι όμιλοι!
«Έργα και ημέρες» της χούντας των συνταγματαρχών με αφορμή ένα ποδοσφαιρικό συμβάν.
Είδατε πρόσφατα
-
ΤΟ ΜΠΑΡΑΖ ΚΑΛΛΙΘΕΑ ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ
Περισσότερα -
Ο ΠΛΑΤΩΝ ΚΑΙ Η ΗΓΕΣΙΑ
Περισσότερα -
ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΕΠΙΕΙΚΕΙΑ
Περισσότερα -
ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ, ΜΙΚΡΟ ΜΟΥ!
Περισσότερα -
ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΑ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ
Περισσότερα -
Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ Η ΚΟΛΑΣΗ;
Περισσότερα -
ΕΡΕΥΝΩ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΛΥΠΤΩ Ε ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ
Περισσότερα -
ΖΕΛΝΤΑ ΣΚΟΤ ΦΙΤΖΕΡΑΛΝΤ
Περισσότερα -
ΟΛΥΜΠΙΑΚΕΣ ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ ΑΝΤΟΧΗΣ
Περισσότερα -
Ο ΛΑΓΟΣ ΚΑΙ Η ΧΕΛΩΝΑ
Περισσότερα
|
Το καλάθι σας είναι άδειο |


