ΣΤΟ ΑΝΑΚΤΟΡΟ ΤΟΥ ΝΕΣΤΟΡΑ 108063991
Εξαντλημένο
Σκοπός αυτού του μικρού βιβλίου είναι να εφοδιάσει τον επισκέπτη της δυτικής Μεσσηνίας με ένα συνοπτικό οδηγό του Ανακτόρου του Νέστορα, το οποίο ανέσκαψαν ο Carl W. Blegen και η Marion Rawson στο διάστημα 1939-1971, καθώς και των κυριότερων μυκηναϊκών θέσεων που έχουν ανασκαφεί στις γύρω περιοχές.
Το μικρό αυτό βιβλίο των ανασκαφέων ''Οδηγός του ανακτόρου του Νέστορα'' εκδίδεται αναθεωρημένο και με σύντομες υποστημειώσεις για να ξεκαθαρίσει και να εκσυγχρονίσει το κείμενο. Τις αρχικές ασπρόμαυρες φωτογραφίες αντικαθιστούν, όπου είναι δυνατόν, έγχρωμες. Επιπλέον, προστέθηκε σύντομη εισαγωγή στα μνημεία που έχουν ανασκαφεί στην περιοχή του Ανακτόρου του Νέστορα και αναφορά στην οικονομική, κοινωνική και πολιτική κατάσταση στο βασίλειο της Πύλου στη διάρκεια της Ύστερης Ελλαδικη΄ς ΙΙΙΒ Εποχής (περίπου 1300-1200 π.Χ.).
Η αποκρυπτογράφηση πολλών στοιχείων που ανακαλύφθηκαν στα ερείπια του ανακτόρου προσέφερε μια ζωντανή εικόνα της ζωής στους Μυκηναϊκούς χρόνους. Ταυτοχρόνως οι αρχαιολόγοι ενθαρρύνθηκαν στην έρευνα των πολυπληθών εγκαταστάσεων που ελέγχονταν από το ανάκτορο και αναφέρονταν στα αρχεία της.
Το Ανάκτορο του Νέστορα δεν στεκόταν μοναχικό στην ακρόπολή του στο ύψωμα του Εγκλιανού. Ο επισκέπτης της Πύλου μπορεί σήμερα να ρίξει μια ματιά στο σύνολο του αρχαίου τοπίου που το περιβάλλει.
Είδατε πρόσφατα
-
ΣΤΟ ΑΝΑΚΤΟΡΟ ΤΟΥ ΝΕΣΤΟΡΑ
Περισσότερα -
ΦΟΥΤΕΡ BODYTALK FLEECE ΜΟΛΥΒΙ (M)
Περισσότερα -
ΜΙΚΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΜΕ ΑΛΟΓΑ
Περισσότερα -
Η ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ ΜΙΑΣ ΛΑΜΠΑΔΑΣ
Περισσότερα -
ΘΕΡΜΟΠΟΜΠΟΣ FERDINAND G20WW SMART WIFI WHITE
Περισσότερα -
Η ΗΘΙΚΗ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ
Περισσότερα -
ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΩΝ ΙΝΟΥΙΤ
Περισσότερα -
ΓΙΑΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΚΑΚΟ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ;
Περισσότερα -
ΜΑΚΡΥΜΑΝΙΚΗ ΜΠΛΟΥΖΑ BENETTON BASIC ΓΚΡΙ (90 C...
Περισσότερα -
ΟΙ ΟΘΩΜΑΝΙΚΕΣ ΚΥΡΙΕΣ ΤΟΥ ΝΑΥΠΛΙΟΥ
Περισσότερα
|
Το καλάθι σας είναι άδειο |


