Ξέχασα το password
Εξέλιξη Παραγγελίας Περισσότερες Πληροφορίες
Εξέλιξη παραγγελίας
Συμπληρώστε τον κωδικό της παραγγελίας σας
Αναζήτηση
Πληροφορίες
Σύνδεση χρήστη
Εγγραφή χρήστη
Email
Κωδικός
Επιβεβαίωση
Όνομα
Επώνυμο
Εγγραφή
Υπενθύμιση κωδικού χρήστη
Αν θέλετε να αποσταλεί το password στο e-mail σας, καταχωρήστε το e-mail σας
Αποστολή
To top
Λευκά κρασιά
Σαντορίνη
Μακεδονία
Πελοπόννησος
Λοιπές περιοχές Ελλάδας
Γαλλία
Παγκόσμιος αμπελώνας
Όλα τα λευκά κρασιά
Ερυθρά κρασιά
Ροζέ κρασιά
Orange wines
Γλυκά κρασιά
Σαμπάνιες-Prosecco-D Asti
Ποτήρια-Ανοιχτήρια-Αξεσουάρ
Coravin
Ουίσκι
Κονιάκ - Brandy
Ρούμι
Vodka
Gin
Τεκίλα - Mezcal
Τσίπουρο
Μπύρες
Liquers (Λικέρ)
Cream Liquers
Σιρόπια
Λοιπά Οινοπνευματώδη
Μινιατούρες
Δώρα - Καλάθια
Λευκά κρασιά ανά ποικιλία
Ερυθρά κρασιά ανά ποικιλία
Vegan/Bio
Σετ Ποτών / Κρασιών
Magnum φιάλες
Τελευταία φιάλη 50%

ΚΡΑΣΙ ROBOLA THYMARI PETRAS PETRAKOPOULOS WINES 2022 ΛΕΥΚΟ 750 ML 142012794

Χωρίς αξιολογήσεις
Παράδοση σε 24 ώρες
ΚΡΑΣΙ ROBOLA THYMARI PETRAS PETRAKOPOULOS WINES 2022 ΛΕΥΚΟ 750 ML
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΗΝ WISHLIST

Παράδοση σε 24 ώρες

 49.10 € 
Ελάχιστη 30 ημερών 49.10€ 
Προτεινόμενη λιανική 49.10 € 
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ
Προστέθηκε
Συνέχεια στο καλάθι >

ΚΡΑΣΙ ROBOLA THYMARI PETRAS PETRAKOPOULOS WINES 2022 ΛΕΥΚΟ 750 ML
142012794
ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Παράγεται από έναν μοναδικό, βιολογικό αμπελώνα στην εξαιρετική για την ποικιλία, ασβεστολιθική πλαγιά Λακομάτια και συγκεκριμένα από το ανώτερο μέρος της βουνοπλαγιάς στα 600μ. Στην άριστη αυτή τοποθεσία ο αέρας διαπερνά τα αραιά κυπελλοειδή αμπέλια από όλες τις κατευθύνσεις, δροσίζοντάς τα καθ’ όλη τη διάρκεια της μέρας. Η καλλιέργεια των αμπελιών είναι βιολογική και ξηρική και πραγματοποιείται με μεγάλη φροντίδα και ήπια χειρωνακτικά μέσα. Το άγονο της περιοχής και ο προσεκτικός τρόπος καλλιέργειας συντελούν στις πολύ μικρές στρεμματικές αποδόσεις και στο πάντα εξαιρετικό σταφύλι.

Ο τρύγος γίνεται με το χέρι τις πρωϊνές ή απογευματινές ώρες σε μικρά καφάσια. Τα φρεσκοκομμένα σταφύλια ξεκουράζονται σε συνθήκες συντήρησης για να περιοριστούν οι οξειδώσεις και οι φθορές τους. Ακολουθεί η αυστηρή διαλογή του δροσερού φρούτου και με κανόνα "ό,τι δεν θα τρώγαμε δεν το κρατάμε" χρησιμοποιούνται για το κρασί μονάχα τα άριστα σταφύλια.

Σε αυτόν τον μοναδικό αμπελώνα τα αμπέλια συμβιώνουν μαζί με θυμάρια και λογής αγριοβότανα προσφέροντάς μας μία σπάνια Ρομπόλα υψηλής έκφρασης, με βοτανικά και πικάντικα αρώματα. Στο στόμα ίσες δόσεις αισθητής οξύτητας και ορυκτότητας συνθέτουν την απόλυτη αρμονία.

Η Ρομπόλα δικαίως αναφέρεται ως η κοντέσα του ιονίου. Την έφεραν στην Κεφαλονιά οι Βενετοί περί το 1500μΧ. Είναι ποικιλία ντελικάτη και πολύ ευοξείδωτη, ευαίσθητη σε ασθένειες και αρκετά ιδιόρρυθμη στην καλλιέργειά της, ενώ απαιτεί συνεχή εγρήγορση και λεπτούς χειρισμούς και κατά την οινοποίησή της. Αποτελεί από χρόνια τη βασικότερη ποικιλία της Κεφαλονιάς, με την ζώνη ΠΟΠ να βρίσκεται στο κέντρο του νησιού, στους πρόποδες της οροσειράς του Αίνου και σε υψόμετρο 500-800μ. Στις ημιορεινές περιοχές της ζώνης και σε πλαγιές με πετρώδη, ασβεστολιθικά εδάφη και μεγάλες κλίσεις, η Ρομπόλα αναπτύσσει καλύτερα από οπουδήποτε αλλού τον ευγενή της χαρακτήρα. Μέσα στη ζώνη της Ρομπόλας υπάρχουν μερικά ιδανικά αμπελοτόπια, όπως ορισμένες τοποθεσίες των περιοχών Φαγιάς και Λακομάτια, όπου η σύνθεση του πετρώδους εδάφους τους, η κλίση τους, το υψόμετρο και ο προσανατολισμός του αμπελώνα τους δημιουργούν ένα σπάνιο μικρόκλιμα με βέλτιστες συνθήκες καλλιέργειας για την ποικιλία. Σε αυτές της κακοτράχαλες και άγονες πλαγιές η καλλιέργεια της Ρομπόλας είναι κοπιαστική καθώς πραγματοποιείται αποκλειστικά χειρωνακτικά, ενώ οι εξαιρετικά χαμηλές στρεμματικές αποδόσεις της δεν ξεπερνούν τα 400-500 kg κάνοντας την καλλιέργειά της ακόμα πιο δύσκολη. Σε αυτά τα σπάνια και χαρισματικά αμπελοτόπια και με σωστή φροντίδα, η κοντέσα μας αναπτύσσει τα μέγιστα του ποιοτικού δυναμικού της, μεταμορφώνεται σε ντίβα και μας ανταμείβει με την μοναδικά υπέροχη φινέτσα της.

Ο Νίκος Πετρακόπουλος για πολλούς είναι ο οραματιστής πίσω από αυτά τα ιδιαίτερα, γεμάτα χαρακτήρα, κρασιά. Για αυτούς που έχουν την τύχη να τον γνωρίσουν από κοντά, να επισκεφτούν το οινοποιείο και, πάνω από όλα, τους συγκλονιστικούς αμπελώνες, θα καταλάβουν κάτι διαφορετικό. Ο Νίκος βλέπει τον εαυτό του ως συνεχιστή οικογενειακής παράδοσης αιώνων, και ίσως ως διευθυντή ορχήστρας, μιας και έχει δημιουργήσει μια υπέροχη ομάδα πίσω από αυτές τις σπάνιες ετικέτες. Αρκετές από τις ετικέτες που θα δείτε παρακάτω παράγονται σε μερικές εκατοντάδες φιάλες και μόνο στις χρονιές που το σταφύλι κρίνεται ικανοποιητικής ποιότητας. Όλες οι ετικέτες όμως είναι συναρπαστικές, μοναδικές εκφράσεις του εκπληκτικού τόπου της Κεφαλονιάς.

ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗΣ
Βιολογικό/Βιοδυναμικό/Vegan : Βιολογική καλλιέργεια 
Οργανοληπτικά χαρακτηριστικά : Σε αυτόν τον μοναδικό αμπελώνα τα αμπέλια συμβιώνουν μαζί με θυμάρια και λογής αγριοβότανα προσφέροντάς μας μία σπάνια Ρομπόλα υψηλής έκφρασης, με βοτανικά και πικάντικα αρώματα. Στο στόμα ίσες δόσεις αισθητής οξύτητας και ορυκτότητας συνθέτουν την απόλυτη αρμονία. 
Ποικιλίες : Ρομπόλα 
Τύπος κρασιού : Οίνος λευκός, ξηρός, Π.Ο.Π. Ρομπόλα Κεφαλληνίας 
% αλκοόλ : 13 
Μέγεθος φιάλης : 750 ml 
Παραγωγός : Petrakopoulos Wines 
Περιοχή : Κεφαλονιά 
Σοδειά : 2022 
Αµπελώνες : Από έναν υπέροχο, ενιαίο, βιολογικό αμπελώνα και από την εξαιρετική περιοχή Λακομάτια. Τα αμπέλια βρίσκονται σε υψόμετρο 650m, σε πλαγιά με μεγάλη κλίση και έντονα ασβεστολιθικό έδαφος. Η διαμόρφωση των πρέμνων ακολουθούν το παραδοσιακό κύπελλο και η καλλιέργεια πραγματοποιείται βιολογικά και ξηρικά με μεγάλη φροντίδα και ήπια χειρωνακτικά μέσα. Στην άριστη αυτή τοποθεσία, ο αέρας διαπερνά τα αμπέλια από όλες τις κατευθύνσεις, δροσίζοντάς τα καθ’ όλη τη διάρκεια της μέρας. Η απόδοση των αμπελιών σε σταφύλι είναι εξαιρετικά χαμηλή, έως 400 kg/στρέμμα, προσφέροντας υψηλή συμπύκνωση. 
Οινοποίηση : Τα σταφύλια συλλέγονται με το χέρι, σε μικρά τελάρα τις πρώτες πρωϊνές ή απογευματινές ώρες και μεταφέρονται στο οινοποιείο με φορτηγό ψυγείο για να αποφευχθούν φθορές και οξειδώσεις. Πριν την επεξεργασία τους τα σταφύλια ψύχονται σε θάλαμο για να διατηρηθεί καλύτερα το φρούτο. Η επεξεργασία ξεκινάει με αυστηρή διαλογή, απομακρύνοντας τα μη υγιή σταφύλια. Οινοποιείται μόνο ο μούστος φυσικής ροής, με ουδέτερες επιλεγμένες ζύμες, ήπιες μεθόδους και όσο πιο φιλικά και φυσικά, για να μπορέσει να εκφραστεί η ποικιλία και το terroir. Πραγματοποιείται κλασική λευκή οινοποίηση σε δεξαμενές μικρού όγκου (1-2 tn) χωρίς τεχνητά πρόσθετα βελτίωσης και διαύγασης. Ο φρέσκος οίνος ωριμάζει και σταθεροποιείται με 6μηνη παραμονή με τις οινολάσπες και εμφιαλώνεται αφιλτράριστος για την καλύτερη διατήρηση του χαρακτήρα του. 
ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ
ΨΗΦΙΣΤΕ
Σύνολο Ψήφων: 0

Είδατε πρόσφατα

Το καλάθι σας είναι άδειο

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης, την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων και την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. Δείτε τους ανανεωμένους όρους χρήσης για την προστασία δεδομένων και τα cookies.

Πληροφορίες

Ρυθμίσεις

Απόρριψη

Αποδοχή

Αναγκαία-Λειτουργικότητας: Τα αναγκαία cookies είναι ουσιαστικής σημασίας για την ορθή λειτουργία της ιστοσελίδας μας επιτρέποντάς σας να κάνετε περιήγηση και να χρησιμοποιήσετε τις λειτουργίες της. Αυτά τα cookies δεν αναγνωρίζουν την ατομική σας ταυτότητα. Χωρίς αυτά τα cookies, δεν μπορούμε να προσφέρουμε αποτελεσματική λειτουργία της ιστοσελίδας μας.
Επιδόσεων: Τα cookies αυτά συλλέγουν πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο που ανώνυμα οι επισκέπτες χρησιμοποιούν την ιστοσελίδα μας, για παράδειγμα, ποιές σελίδες έχουν τις πιο συχνές επισκέψεις.
Διαφήμισης: Αυτά τα cookies χρησιμοποιούνται για την παροχή περιεχομένου, που ταιριάζει περισσότερο στα ενδιαφέροντά σας. Μπορεί να χρησιμοποιηθούν για την αποστολή στοχευμένης διαφήμισης/προσφορών ή την μέτρηση αποτελεσματικότητας μιας διαφημιστικής καμπάνιας. Μπορεί να χρησιμοποιηθούν για να καθορίσουμε ποια ηλεκτρονικά κανάλια marketing είναι πιο αποτελεσματικά.

Αποθήκευση