ΚΡΑΣΙ ROBOLA NATURAL PETRAKOPOULOS WINES 2016 ΛΕΥΚΟΣ 750 ML 142012790

Εξαντλημένο
Παράγεται από έναν μοναδικό, βιολογικό αμπελώνα στην εξαιρετική για την ποικιλία, ασβεστολιθική πλαγιά Λακομάτια και συγκεκριμένα από το ανώτερο μέρος της βουνοπλαγιάς στα 600μ. Στην άριστη αυτή τοποθεσία ο αέρας διαπερνά τα αραιά κυπελλοειδή αμπέλια από όλες τις κατευθύνσεις, δροσίζοντάς τα καθ’ όλη τη διάρκεια της μέρας. Η καλλιέργεια των αμπελιών είναι βιολογική και ξηρική και πραγματοποιείται με μεγάλη φροντίδα και ήπια χειρωνακτικά μέσα. Το άγονο της περιοχής και ο προσεκτικός τρόπος καλλιέργειας συντελούν στις πολύ μικρές στρεμματικές αποδόσεις και στο πάντα εξαιρετικό σταφύλι.
Σε αυτόν τον μοναδικό αμπελώνα τα αμπέλια συμβιώνουν μαζί με θυμάρια και λογής αγριοβότανα προσφέροντάς μας μία σπάνια Ρομπόλα υψηλής έκφρασης, με βοτανικά και πικάντικα αρώματα. Στο στόμα ίσες δόσεις αισθητής οξύτητας και ορυκτότητας συνθέτουν την απόλυτη αρμονία.
Η Ρομπόλα δικαίως αναφέρεται ως η κοντέσα του Ιονίου. Την έφεραν στην Κεφαλονιά οι Βενετοί περι το 1500μΧ. Είναι ποικιλία ντελικάτη και πολύ ευοξείδωτη, ευαίσθητη σε ασθένειες και αρκετά ιδιόρρυθμη στην καλλιέργειά της, ενώ απαιτεί συνεχή εγρήγορση και λεπτούς χειρισμούς και κατά την οινοποίησή της. Αποτελεί από χρόνια τη βασικότερη ποικιλία της Κεφαλονιάς, με τη ζώνη ΠΟΠ να βρίσκεται στο κέντρο του νησιού, στους πρόποδες της οροσειράς του Αίνου και σε υψόμετρο 500 – 800μ. Στις ημιορεινές περιοχές της ζώνης και σε πλαγιές με πετρώδη, ασβεστολιθικά εδάφη και μεγάλες κλίσεις, η Ρομπόλα αναπτύσσει καλύτερα από οπουδήποτε αλλού τον ευγενή της χαρακτήρα. Μέσα στη ζώνη της Ρομπόλας υπάρχουν μερικά ιδανικά αμπελοτόπια, όπως και ορισμένες τοποθεσίες των περιοχών Φαγιάς και Λακομάτια, όπου η σύνθεση του πετρώδους εδάφους τους, η κλίση τους, το υψόμετρο και ο προσανατολισμός του αμπελώνα τους δημιουργούν ένα σπάνιο μικροκλίμα με βέλτιστες συνθήκες καλλιέργειας για την ποικιλία. Σε αυτές τις κακοτράχαλες και άγονες πλαγιές η καλλιέργεια της Ρομπόλας είναι κοπιαστική καθώς πραγματοποιείται αποκλειστικά χειρωνακτικά, ενώ οι εξαιρετικά χαμηλές στρεμματικές αποδόσεις της δεν ξεπερνούν τα 400-500 kg κάνοντας την καλλιέργειά της ακόμα πιο δύσκολη. Σε αυτά τα σπάνια και χαρισματικά αμπελοτόπια και με σωστή φροντίδα, η κοντέσα μας αναπτύσσει τα μέγιστα του ποιοτικού δυναμικού της, μεταμορφώνεται σε ντίβα και μας ανταμείβει με την μοναδικά υπέροχη φινέτσα της.
Ο Νίκος Πετρακόπουλος για πολλούς είναι ο οραματιστής πίσω από αυτά τα ιδιαίτερα, γεμάτα χαρακτήρα, κρασιά. Για αυτούς που έχουν την τύχη να τον γνωρίσουν από κοντά, να επισκεφτούν το οινοποιείο και, πάνω από όλα, τους συγκλονιστικούς αμπελώνες, θα καταλάβουν κάτι διαφορετικό. Ο Νίκος βλέπει τον εαυτό του ως συνεχιστή οικογενειακής παράδοσης αιώνων, και ίσως ως διευθυντή ορχήστρας, μιας και έχει δημιουργήσει μια υπέροχη ομάδα πίσω από αυτές τις σπάνιες ετικέτες. Αρκετές από τις ετικέτες που θα δείτε παρακάτω παράγονται σε μερικές εκατοντάδες φιάλες και μόνο στις χρονιές που το σταφύλι κρίνεται ικανοποιητικής ποιότητας. Όλες οι ετικέτες όμως είναι συναρπαστικές, μοναδικές εκφράσεις του εκπληκτικού τόπου της Κεφαλονιάς.

Βιολογικό/Βιοδυναμικό/Vegan : | Βιολογική καλλιέργεια |
Οργανοληπτικά χαρακτηριστικά : | Ανθη από λευκόσαρκα φρούτα της ποικιλίας συναντούν τα αγριοβότανα και την ορυκτότητα της περιοχής, δίνοντας μία τυπική Ρομπόλα εξαιρετικής φινέτσας. |
Ποικιλίες : | Ρόμπολα |
Τύπος κρασιού : | Οίνος Λευκός, ξηρός, ΠΟΠ ΡΟΜΠΟΛΑ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ |
% αλκοόλ : | 13 |
Μέγεθος φιάλης : | 750 ml |
Παραγωγός : | Petrakopoulos Wines |
Περιοχή : | Κεφαλονιά |
Σοδειά : | 2016 |
Αµπελώνες : | Παράγεται από έναν μοναδικό, βιολογικό αμπελώνα στην εξαιρετική για την ποικιλία, ασβεστολιθική πλαγιά Λακομάτια και συγκεκριμένα από το ανώτερο μέρος της βουνοπλαγιάς στα 600μ. Στην άριστη αυτή τοποθεσία ο αέρας διαπερνά τα αραιά κυπελλοειδή αμπέλια από όλες τις κατευθύνσεις, δροσίζοντάς τα καθ’ όλη τη διάρκεια της μέρας. Η καλλιέργεια των αμπελιών είναι βιολογική και ξηρική και πραγματοποιείται με μεγάλη φροντίδα και ήπια χειρωνακτικά μέσα. Το άγονο της περιοχής και ο προσεκτικός τρόπος καλλιέργειας συντελούν στις πολύ μικρές στρεμματικές αποδόσεις και στο πάντα εξαιρετικό σταφύλι. |
Οινοποίηση : | Ο τρύγος γίνεται με το χέρι τις πρωϊνές ή απογευματινές ώρες σε μικρά καφάσια. Τα φρεσκοκομμένα σταφύλια ξεκουράζονται σε συνθήκες συντήρησης για να περιοριστούν οι οξειδώσεις και οι φθορές τους. Ακολουθεί η αυστηρή διαλογή του δροσερού φρούτου και με κανόνα "ό,τι δεν τρώγεται, δεν κρατιέται" χρησιμοποιούνται για το κρασί μονάχα τα άριστα σταφύλια. Οινοποιείται ο μούστος φυσικής ροής και χαμηλών πιέσεων, με ήπιες μεθόδους και όσο πιο φυσικά γίνεται, αφήνοντας τον τόπο και την ποικιλία να εκφράσουν τη δική τους προσωπικότητα. Δεν χρησιμοποιούνται διαυγαστικά και φίλτρα, ώστε να διατηρείται καλύτερα ο αυθεντικός χαρακτήρας του κρασιού. |

Είδατε πρόσφατα
-
ΚΡΑΣΙ ROBOLA NATURAL PETRAKOPOULOS WINES 2016...
Περισσότερα -
ΚΡΑΣΙ CHATEAU PICHON-LALANDE 2EME GRAND CRU 1...
Περισσότερα -
ΚΡΑΣΙ MV ΜΑΥΡΟΥΔΙ ΘΡΑΚΗΣ (BIO) ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΣ VIN...
Περισσότερα -
ΚΡΑΣΙ MAWSON'S CABERNET SAUVIGNON 2005 ΕΡΥΘΡΟ...
Περισσότερα -
ASUS USB-AC51 DUAL BAND WIRELESS AC600 WI-FI ...
Περισσότερα -
ΑΝΟΙΧΤΗΡΙ PULLTEX ΧΡΥΣΟ X-TENS ΣΕ ΚΑΣΕΤΙΝΑ
Περισσότερα -
ALTEC LANSING FX3021 2.1 SPEAKERS EXPRESSIONI...
Περισσότερα
Το καλάθι σας είναι άδειο |