Ξέχασα το password
Εξέλιξη Παραγγελίας Περισσότερες Πληροφορίες
Εξέλιξη παραγγελίας
Συμπληρώστε τον κωδικό της παραγγελίας σας
Αναζήτηση
Πληροφορίες
Σύνδεση χρήστη
Εγγραφή χρήστη
Email
Κωδικός
Επιβεβαίωση
Όνομα
Επώνυμο
Εγγραφή
Υπενθύμιση κωδικού χρήστη
Αν θέλετε να αποσταλεί το password στο e-mail σας, καταχωρήστε το e-mail σας
Αποστολή
To top
Λευκά κρασιά
Σαντορίνη
Μακεδονία
Πελοπόννησος
Λοιπές περιοχές Ελλάδας
Γαλλία
Παγκόσμιος αμπελώνας
Όλα τα λευκά κρασιά
Ερυθρά κρασιά
Ροζέ κρασιά
Orange wines
Γλυκά κρασιά
Σαμπάνιες-Prosecco-D Asti
Ποτήρια-Ανοιχτήρια-Αξεσουάρ
Coravin
Ουίσκι
Κονιάκ - Brandy
Ρούμι
Vodka
Gin
Τεκίλα - Mezcal
Τσίπουρο
Μπύρες
Liquers (Λικέρ)
Cream Liquers
Σιρόπια
Λοιπά Οινοπνευματώδη
Μινιατούρες
Δώρα - Καλάθια
Λευκά κρασιά ανά ποικιλία
Ερυθρά κρασιά ανά ποικιλία
Vegan/Bio
Σετ Ποτών / Κρασιών
Magnum φιάλες
Τελευταία φιάλη 50%

ΚΡΑΣΙ GOLD ZAKYNTHINO 2024 PETRAKOPOULOS WINES ΛΕΥΚΟ 750 ML 142012779

Χωρίς αξιολογήσεις
Παράδοση σε 4-6 μέρες
ΚΡΑΣΙ GOLD ZAKYNTHINO 2024 PETRAKOPOULOS WINES ΛΕΥΚΟ 750 ML
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΗΝ WISHLIST

Παράδοση σε 4-6 μέρες

 24.60 € 
Ελάχιστη 30 ημερών 24.60€ 
Προτεινόμενη λιανική 24.60 € 
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ
Προστέθηκε
Συνέχεια στο καλάθι >

ΚΡΑΣΙ GOLD ZAKYNTHINO 2024 PETRAKOPOULOS WINES ΛΕΥΚΟ 750 ML
142012779
ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Το Χρυσό κρασί του οινοποιείου Πετρακόπουλου παράγεται από επιλεγμένους, μικρού μεγέθους, παλαιούς, αυτόριζους και προφυλλοξηρικούς αμπελώνες. Η καλλιέργειά τους είναι ξηρική, με κυπελλοειδή διαμόρφωση και πραγματοποιείται χειρωνακτικά με ήπιες ή/και βιολογικές μεθόδους. Τα αμπέλια βρίσκονται στα χωριά Θηράμονα και Μαυράτα του Ελειού στην νότια Κεφαλονιά. Τα εδάφη της περιοχής είναι αργιλοαμμώδη, πηλοαμμώδη και αργιλοχουμικά. Τα ποιοτικότερα αμπελοτόπια βρίσκονται σε πλαγιές με προσανατολισμό τη μητέρα τους, τη Ζάκυνθο, προσφέροντάς μας υπέροχη θέα και έντονα αισθήματα.

Το πλούσιο και γεμάτο σώμα του σε συνδυασμό με την υψηλή φυσική του οξύτητα και τον κομψά φαινολικό του χαρακτήρα, συνθέτουν ένα κρασί μοναδικό, με μεγάλες δυνατότητες παλαίωσης. Η φρέσκια εκδοχή του γεμίζει το στόμα με λευκόσαρκα φρούτα, εσπεριδοειδή και βότανα.

Ο Νίκος Πετρακόπουλος για πολλούς είναι ο οραματιστής πίσω από αυτά τα ιδιαίτερα, γεμάτα χαρακτήρα, κρασιά. Για αυτούς που έχουν την τύχη να τον γνωρίσουν από κοντά, να επισκεφτούν το οινοποιείο και, πάνω από όλα, τους συγκλονιστικούς αμπελώνες, θα καταλάβουν κάτι διαφορετικό. Ο Νίκος βλέπει τον εαυτό του ως συνεχιστή οικογενειακής παράδοσης αιώνων, και ίσως ως διευθυντή ορχήστρας, μιας και έχει δημιουργήσει μια υπέροχη ομάδα πίσω από αυτές τις σπάνιες ετικέτες. Αρκετές από τις ετικέτες που θα δείτε παρακάτω παράγονται σε μερικές εκατοντάδες φιάλες και μόνο στις χρονιές που το σταφύλι κρίνεται ικανοποιητικής ποιότητας. Όλες οι ετικέτες όμως είναι συναρπαστικές, μοναδικές εκφράσεις του εκπληκτικού τόπου της Κεφαλονιάς.

ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗΣ
Οργανοληπτικά χαρακτηριστικά : Το πλούσιο και γεμάτο σώμα του σε συνδυασμό με την υψηλή φυσική του οξύτητα και τον κομψά φαινολικό του χαρακτήρα, συνθέτουν ένα κρασί μοναδικό, με μεγάλες δυνατότητες παλαίωσης. Η φρέσκια εκδοχή του γεμίζει το στόμα με λευκόσαρκα φρούτα, εσπεριδοειδή και βότανα. 
Ποικιλίες : Ζακυνθινό 
Τύπος κρασιού : Οίνος λευκός, ξηρός, ΠΓΕ ΠΛΑΓΙΕΣ ΑΙΝΟΥ 
% αλκοόλ : 13 
Μέγεθος φιάλης : 750 ml 
Παραγωγός : Petrakopoulos Wines 
Περιοχή : Κεφαλονιά 
Σοδειά : 2024 
Α΅πελώνες : Από την σπάνια και πολυδύναμη ποικιλία Ζακυνθινό και από τους ελάχιστους εναπομείναντες παλαιούς προφυλλοξηρικούς αμπελώνες της νότιας Κεφαλονιάς. Τα αμπέλια βρίσκονται σε υψόμετρο 350m και το έδαφος είναι αργιλοαμμώδες, πηλοαμμώδες και αργιλοχουμικό. Η στρεμματική απόδοση των γέρικων αμπελιών είναι πολύ χαμηλή, 500 kg/στρέμμα, προσφέροντας φρούτο υψηλής συμπύκνωσης. Τα αμπέλια είναι παραδοσιακά διαμορφωμένα σε κύπελλο και καλλιεργούνται ξηρικά με ήπια χειρωνακτικά μέσα. 
Οινοποίηση : Τα σταφύλια συλλέγονται με το χέρι, σε μικρά τελάρα τις πρώτες πρωϊνές ή απογευματινές ώρες και μεταφέρονται στο οινοποιείο με φορτηγό ψυγείο για να αποφευχθούν φθορές και οξειδώσεις. Πριν την επεξεργασία τους τα σταφύλια ψύχονται σε θάλαμο για να διατηρηθεί καλύτερα το φρούτο. Η επεξεργασία ξεκινάει με αυστηρή διαλογή, απομακρύνοντας τα μη υγιή σταφύλια. Οινοποιείται μόνο ο μούστος φυσικής ροής, με ουδέτερες επιλεγμένες ζύμες, ήπιες μεθόδους και όσο πιο φιλικά και φυσικά, για να μπορέσει να εκφραστεί η ποικιλία και το terroir. Πραγματοποιείται κλασική λευκή οινοποίηση σε δεξαμενές μικρού όγκου (1-2 tn) χωρίς τεχνητά πρόσθετα βελτίωσης και διαύγασης. Ο φρέσκος οίνος ωριμάζει και σταθεροποιείται με 6μηνη παραμονή με τις οινολάσπες και εμφιαλώνεται αφιλτράριστος για την καλύτερη διατήρηση του χαρακτήρα του. 
ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ
ΨΗΦΙΣΤΕ
Σύνολο Ψήφων: 0

Είδατε πρόσφατα

Το καλάθι σας είναι άδειο

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης, την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων και την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. Δείτε τους ανανεωμένους όρους χρήσης για την προστασία δεδομένων και τα cookies.

Πληροφορίες

Ρυθμίσεις

Απόρριψη

Αποδοχή

Αναγκαία-Λειτουργικότητας: Τα αναγκαία cookies είναι ουσιαστικής σημασίας για την ορθή λειτουργία της ιστοσελίδας μας επιτρέποντάς σας να κάνετε περιήγηση και να χρησιμοποιήσετε τις λειτουργίες της. Αυτά τα cookies δεν αναγνωρίζουν την ατομική σας ταυτότητα. Χωρίς αυτά τα cookies, δεν μπορούμε να προσφέρουμε αποτελεσματική λειτουργία της ιστοσελίδας μας.
Επιδόσεων: Τα cookies αυτά συλλέγουν πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο που ανώνυμα οι επισκέπτες χρησιμοποιούν την ιστοσελίδα μας, για παράδειγμα, ποιές σελίδες έχουν τις πιο συχνές επισκέψεις.
Διαφήμισης: Αυτά τα cookies χρησιμοποιούνται για την παροχή περιεχομένου, που ταιριάζει περισσότερο στα ενδιαφέροντά σας. Μπορεί να χρησιμοποιηθούν για την αποστολή στοχευμένης διαφήμισης/προσφορών ή την μέτρηση αποτελεσματικότητας μιας διαφημιστικής καμπάνιας. Μπορεί να χρησιμοποιηθούν για να καθορίσουμε ποια ηλεκτρονικά κανάλια marketing είναι πιο αποτελεσματικά.

Αποθήκευση