ΚΡΑΣΙ ARTANA 2024 PETRAKOPOULOS WINES ΛΕΥΚΟ 750 ML 142012777

Παράδοση σε 4-6 μέρες

Η Artana είναι ένα κρασί από την ποικιλία του μικρόρωγου Μοσχάτου Κεφαλληνίας και στην τοπική διάλεκτο σημαίνει παρτέρι. Έχει επιλεγεί ένας εξαιρετικός, ημιορεινός αμπελώνας στην περιοχή του Αγκώνα, με αργιλοαμμώδη εδάφη, διαμορφωμένο σε αναβαθμίδες. Η θαλασσινή αύρα που δέχεται εξαιτίας του προσανατολισμού και της θέσης του είναι ένα ποιοτικό στοιχείο του αμπελώνα που συμβάλλει στην καλύτερη έκφραση της ποικιλίας.
Ο οίνος αυτός ξεχωρίζει για το νόστιμο σώμα του και τη φυσική του υψηλή οξύτητα συνθέτοντας ένα συναρπαστικό κρασί εντάσεων με γαστρονομικό χαρακτήρα.
Ο Νίκος Πετρακόπουλος για πολλούς είναι ο οραματιστής πίσω από αυτά τα ιδιαίτερα, γεμάτα χαρακτήρα, κρασιά. Για αυτούς που έχουν την τύχη να τον γνωρίσουν από κοντά, να επισκεφτούν το οινοποιείο και, πάνω από όλα, τους συγκλονιστικούς αμπελώνες, θα καταλάβουν κάτι διαφορετικό. Ο Νίκος βλέπει τον εαυτό του ως συνεχιστή οικογενειακής παράδοσης αιώνων, και ίσως ως διευθυντή ορχήστρας, μιας και έχει δημιουργήσει μια υπέροχη ομάδα πίσω από αυτές τις σπάνιες ετικέτες. Αρκετές από τις ετικέτες που θα δείτε παρακάτω παράγονται σε μερικές εκατοντάδες φιάλες και μόνο στις χρονιές που το σταφύλι κρίνεται ικανοποιητικής ποιότητας. Όλες οι ετικέτες όμως είναι συναρπαστικές, μοναδικές εκφράσεις του εκπληκτικού τόπου της Κεφαλονιάς.

Οργανοληπτικά χαρακτηριστικά : | Όλα τα τυπικά αρώματα της ποικιλίας σε υπέροχο συνδυασμό με ορυκτά και βοτανικά στοιχεία. Νόστιμο και φρουτώδες στο στόμα, με τραγανή απολαυστική οξύτητα και μεταλλική επίγευση μεγάλης διάρκειας. |
Ποικιλίες : | Μοσχάτο |
Τύπος κρασιού : | Οίνος λευκός, ξηρός, ΠΓΕ ΠΛΑΓΙΕΣ ΑΙΝΟΥ |
% αλκοόλ : | 14 |
Μέγεθος φιάλης : | 750 ml |
Παραγωγός : | Petrakopoulos Wines |
Περιοχή : | Κεφαλονιά |
Σοδειά : | 2024 |
Α΅πελώνες : | Από την υπέροχη αργιλοαμμώδη πλαγιά του Αγκώνα, περιοχή εντός της ΠΟΠ ζώνης για το γλυκό Μοσχάτο. Τα αμπέλια βρίσκονται σε υψόμετρο 300m και σε πλαγιά διαμορφωμένη σε πεζούλες. Η καλλιέργεια είναι ξηρική και πραγματοποιείται με ήπια χειρωνακτικά μέσα. Το Μοσχάτο Κεφαλλονιάς είναι το λευκό μικρόρογο ενώ η περιοχή προσφέρει ορυκτότητα και βοτανικότητα. |
Οινοποίηση : | Τα σταφύλια συλλέγονται με το χέρι, σε μικρά τελάρα τις πρώτες πρωϊνές ώρες και μεταφέρονται στο οινοποιείο με φορτηγό ψυγείο για να αποφευχθούν φθορές και οξειδώσεις. Πριν την επεξεργασία τους τα σταφύλια ψύχονται σε θάλαμο για να διατηρηθεί καλύτερα το φρούτο. Η επεξεργασία ξεκινάει με αυστηρή διαλογή, απομακρύνοντας τα μη υγιή σταφύλια. Οινοποιείται μόνο ο μούστος φυσικής ροής, με ουδέτερες επιλεγμένες ζύμες, ήπιες μεθόδους και όσο πιο φιλικά και φυσικά, για να μπορέσει να εκφραστεί η ποικιλία και το terroir. Πραγματοποιείται κλασική λευκή οινοποίηση σε δεξαμενές μικρού όγκου (1-2 tn) χωρίς τεχνητά πρόσθετα βελτίωσης και διαύγασης. Ο φρέσκος οίνος ωριμάζει και σταθεροποιείται με 6μηνη παραμονή με τις οινολάσπες και εμφιαλώνεται αφιλτράριστος για την καλύτερη διατήρηση του χαρακτήρα του. |

Είδατε πρόσφατα
-
ΚΡΑΣΙ ARTANA 2024 PETRAKOPOULOS WINES ΛΕΥΚΟ 7...
Περισσότερα -
ΚΡΑΣΙ ROBOLA THYMARI PETRAS 2024 PETRAKOPOULO...
Περισσότερα
Το καλάθι σας είναι άδειο |