Ξέχασα το password
Εξέλιξη Παραγγελίας Περισσότερες Πληροφορίες
Εξέλιξη παραγγελίας
Συμπληρώστε τον κωδικό της παραγγελίας σας
Αναζήτηση
Πληροφορίες
Σύνδεση χρήστη
Εγγραφή χρήστη
Email
Κωδικός
Επιβεβαίωση
Όνομα
Επώνυμο
Εγγραφή
Υπενθύμιση κωδικού χρήστη
Αν θέλετε να αποσταλεί το password στο e-mail σας, καταχωρήστε το e-mail σας
Αποστολή
To top
Λευκά κρασιά
Σαντορίνη
Μακεδονία
Πελοπόννησος
Λοιπές περιοχές Ελλάδας
Γαλλία
Παγκόσμιος αμπελώνας
Όλα τα λευκά κρασιά
Ερυθρά κρασιά
Ροζέ κρασιά
Orange wines
Γλυκά κρασιά
Σαμπάνιες-Prosecco-D Asti
Ποτήρια-Ανοιχτήρια-Αξεσουάρ
Coravin
Ουίσκι
Κονιάκ - Brandy
Ρούμι
Vodka
Gin
Τεκίλα - Mezcal
Τσίπουρο
Μπύρες
Liquers (Λικέρ)
Cream Liquers
Σιρόπια
Λοιπά Οινοπνευματώδη
Μινιατούρες
Δώρα - Καλάθια
Λευκά κρασιά ανά ποικιλία
Ερυθρά κρασιά ανά ποικιλία
Vegan/Bio
Σετ Ποτών / Κρασιών
Magnum φιάλες
Τελευταία φιάλη 50%

ΚΡΑΣΙ LEFKO 2024 PETRAKOPOULOS WINES ΛΕΥΚΟ 750 ML 142012776

Χωρίς αξιολογήσεις
Παράδοση σε 4-6 μέρες
ΚΡΑΣΙ LEFKO 2024 PETRAKOPOULOS WINES ΛΕΥΚΟ 750 ML
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΗΝ WISHLIST

Παράδοση σε 4-6 μέρες

 16.70 € 
Ελάχιστη 30 ημερών 16.70€ 
Προτεινόμενη λιανική 16.70 € 
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ
Προστέθηκε
Συνέχεια στο καλάθι >

ΚΡΑΣΙ LEFKO 2024 PETRAKOPOULOS WINES ΛΕΥΚΟ 750 ML
142012776
ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Παράγεται από τον έντεχνο συνδυασμό των τοπικών ποικιλιών Βοστυλίδι και Μοσχάτο και αποτελεί τη σύγχρονη έκφραση της Κεφαλλονίτικης παράδοσης που θέλει να παντρεύει αυτές τις δύο υπέροχες ποικιλίες.

Για το Μοσχάτο έχει επιλεγεί ένας εξαιρετικός αμπελώνας στην περιοχή Αγκώνα, η οποία ανήκει στις ποιοτικότερες της ζώνης ΠΟΠ του γλυκού Μοσχάτου Κεφαλληνίας. Βρίσκεται σε ημιορεινή πλαγιά και σε αργιλοαμμώδη εδάφη, τις λεγόμενες αμμούσες και καλλιεργείται σε πεζούλες χειρωνακτικά και με ήπια μέσα. Η θαλασσινή αύρα που δέχεται λόγω της θέσης του είναι ένα ακόμα ποιοτικό στοιχείο του.

Το Βοστυλίδι καλλιεργείται σε έναν μικρό πεδινό αμπελώνα της περιοχής του Ελειού, ενός πολύ καλού και προσεκτικού παραγωγού - συνεργάτη. Στα βόρεια προστατεύεται από την επιβλητική οροσειρά του Αίνου ενώ από τα Νότια και Δυτικά είναι ανοιχτό στη θετική επίδραση των ανέμων.

Το Lefko έχει χαρακτήρα κομψό και φρουτώδη με τραγανή, καλά ισορροπημένη οξύτητα και απολαυστική, μακρά επίγευση, γι’ αυτό και αποτελεί πάντα μια εξαιρετικά νόστιμη επιλογή.

Ο Νίκος Πετρακόπουλος για πολλούς είναι ο οραματιστής πίσω από αυτά τα ιδιαίτερα, γεμάτα χαρακτήρα, κρασιά. Για αυτούς που έχουν την τύχη να τον γνωρίσουν από κοντά, να επισκεφτούν το οινοποιείο και, πάνω από όλα, τους συγκλονιστικούς αμπελώνες, θα καταλάβουν κάτι διαφορετικό. Ο Νίκος βλέπει τον εαυτό του ως συνεχιστή οικογενειακής παράδοσης αιώνων, και ίσως ως διευθυντή ορχήστρας, μιας και έχει δημιουργήσει μια υπέροχη ομάδα πίσω από αυτές τις σπάνιες ετικέτες. Αρκετές από τις ετικέτες που θα δείτε παρακάτω παράγονται σε μερικές εκατοντάδες φιάλες και μόνο στις χρονιές που το σταφύλι κρίνεται ικανοποιητικής ποιότητας. Όλες οι ετικέτες όμως είναι συναρπαστικές, μοναδικές εκφράσεις του εκπληκτικού τόπου της Κεφαλονιάς.

ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗΣ
Οργανοληπτικά χαρακτηριστικά : Ο φρέσκος χαρακτήρας του είναι κομψός πολύπλοκος και έντονα φρουτώδης με τραγανή, καλά ισορροπημένη οξύτητα και απολαυστική, μακρά επίγευση. Στην παλαίωσή του εκφράζεται περισσότερο ο δυναμικός βοτανικός χαρακτήρας του Βοστυλιδιού, προσφέροντας του μεγάλη πολυπλοκότητα. 
Ποικιλίες : Μοσχάτο, Βοστυλίδι 
Τύπος κρασιού : Οίνος ήρεμος, λευκός, ξηρός, ΠΓΕ ΠΛΑΓΙΕΣ ΑΙΝΟΥ 
% αλκοόλ : 14 
Μέγεθος φιάλης : 750 ml 
Παραγωγός : Petrakopoulos Wines 
Περιοχή : Κεφαλονιά 
Σοδειά : 2024 
Α΅πελώνες : Το Βοστυλίδι καλλιεργείται σε έναν πολύ προσεγμένο αμπελώνα της περιοχής του Ελειού σε υψόμετρο 350m σε πηλοαμμώδη εδάφη. Στα βόρεια προστατεύεται από την επιβλητική οροσειρά του Αίνου, ενώ από τα Νότια και Δυτικά είναι ανοιχτό στη θετική επίδραση των ανέμων. Τα αμπέλια ηλικίας 20 ετών είναι παραδοσιακά διαμορφωμένα σε κύπελλο και καλλιεργούνται ξηρικά με χειρωνακτικές μεθόδους. Το Μοσχάτο καλλιεργείται στην υπέροχη αργιλοαμμώδη πλαγιά του Αγκώνα σε υψόμετρο 300m και εντός της ΠΟΠ ζώνης. Η θαλασσινή αύρα της περιοχής συμβάλλει στην διατήρηση της φρεσκάδας και της φυσικής οξύτητας του σταφυλιού μας. 
Οινοποίηση : Τα σταφύλια συλλέγονται με το χέρι, σε μικρά τελάρα τις πρώτες πρωϊνές ή απογευματινές ώρες και μεταφέρονται στο οινοποιείο με φορτηγό ψυγείο για να αποφευχθούν φθορές και οξειδώσεις. Πριν την επεξεργασία τους τα σταφύλια ψύχονται σε θάλαμο για να διατηρηθεί καλύτερα το φρούτο. Η επεξεργασία ξεκινάει με αυστηρή διαλογή, απομακρύνοντας τα μη υγιή σταφύλια. Οινοποιείται μόνο ο μούστος φυσικής ροής, με ουδέτερες επιλεγμένες ζύμες, ήπιες μεθόδους και όσο πιο φιλικά και φυσικά, για να μπορέσει να εκφραστεί η ποικιλία και το terroir. Πραγματοποιείται κλασική λευκή οινοποίηση σε δεξαμενές μικρού όγκου (1-2 tn) χωρίς τεχνητά πρόσθετα βελτίωσης και διαύγασης. Ο φρέσκος οίνος ωριμάζει και σταθεροποιείται με 6μηνη παραμονή με τις οινολάσπες και εμφιαλώνεται αφιλτράριστος για την καλύτερη διατήρηση του χαρακτήρα του. 
ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ
ΨΗΦΙΣΤΕ
Σύνολο Ψήφων: 0

Είδατε πρόσφατα

Το καλάθι σας είναι άδειο

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης, την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων και την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. Δείτε τους ανανεωμένους όρους χρήσης για την προστασία δεδομένων και τα cookies.

Πληροφορίες

Ρυθμίσεις

Απόρριψη

Αποδοχή

Αναγκαία-Λειτουργικότητας: Τα αναγκαία cookies είναι ουσιαστικής σημασίας για την ορθή λειτουργία της ιστοσελίδας μας επιτρέποντάς σας να κάνετε περιήγηση και να χρησιμοποιήσετε τις λειτουργίες της. Αυτά τα cookies δεν αναγνωρίζουν την ατομική σας ταυτότητα. Χωρίς αυτά τα cookies, δεν μπορούμε να προσφέρουμε αποτελεσματική λειτουργία της ιστοσελίδας μας.
Επιδόσεων: Τα cookies αυτά συλλέγουν πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο που ανώνυμα οι επισκέπτες χρησιμοποιούν την ιστοσελίδα μας, για παράδειγμα, ποιές σελίδες έχουν τις πιο συχνές επισκέψεις.
Διαφήμισης: Αυτά τα cookies χρησιμοποιούνται για την παροχή περιεχομένου, που ταιριάζει περισσότερο στα ενδιαφέροντά σας. Μπορεί να χρησιμοποιηθούν για την αποστολή στοχευμένης διαφήμισης/προσφορών ή την μέτρηση αποτελεσματικότητας μιας διαφημιστικής καμπάνιας. Μπορεί να χρησιμοποιηθούν για να καθορίσουμε ποια ηλεκτρονικά κανάλια marketing είναι πιο αποτελεσματικά.

Αποθήκευση