ΚΡΑΣΙ ROSSIU DI MUNTE PINOT NOIR ΚΑΤΩΓΙ ΑΒΕΡΩΦ 2019 ΕΡΥΘΡΟ 750ML 142012378
Εξαντλημένο
Η σειρά Rossiu di Munte είναι τα «κρασιά του βουνού», από τους πιο ορεινούς αμπελώνες του Κτήματος. Λόγω πολύ ψυχρού κλίματος, ήταν λογικό να δοκιμασθεί μια κατ εξοχήν ποικιλία που αγαπάει το κρύο, το Pinot Noir, με πολύ καλά αποτελέσματα.
Εκραγισμός - έκθλιψη και εκχύλιση και μετά το τέλος της ζύμωσης, η οποία κράτησε συνολικά 20 ημέρες. Κατά την διάρκεια της ζύμωσης γίνονται 2 εμβαπτισμοί του καπέλου την ημέρα. Η θερμοκρασία της ζύμωσης είναι μεταξύ 25°C και 30°C και αμέσως μετά το τέλος της εκχύλισης το κρασί ωριμάζει σε δρύϊνο Γαλλικό βαρέλι 300 λίτρων (Never Chauffe Legere) όπου παραμένει με τις οινολάσπες για δύο μήνες. Στην συνέχεια η ωρίμανση στο βαρέλι συνεχίζεται για ακόμη 12 μήνες.
Κρασί ρουμπινί χρώματος με βιολετί ανταύγειες. Τόσο αρωματικά όσο και γευστικά εκφράζει τον φρουτώδη χαρακτήρα της ποικιλίας σε συνδυασμό με άλλες αρωματικές νότες. Ξεχωρίζει για την πολύ καλή δομή και οξύτητά του.
Αναζητά τα πιο ιδιαίτερα κρέατα, όπως κυνήγι, αγριογούρουνο, αλλά και σαλιγκάρια.
| Οργανοληπτικά χαρακτηριστικά : | Κρασί ρουμπινί χρώματος με βιολετί ανταύγειες. Τόσο αρωματικά όσο και γευστικά εκφράζει τον φρουτώδη χαρακτήρα της ποικιλίας σε συνδυασμό με άλλες αρωματικές νότες. Ξεχωρίζει για την πολύ καλή δομή και οξύτητά του |
| Ποικιλίες : | Pinot Noir |
| Γλυκύτητα : | Ξηρό |
| Τύπος κρασιού : | Οίνος Ερυθρός |
| % αλκοόλ : | 13% |
| Συνοδεύει : | Τα πιο ιδιαίτερα κρέατα, όπως κυνήγι, αγριογούρουνο, αλλά και σαλιγκάρια. |
| Μέγεθος φιάλης : | 750ml |
| Παραγωγός : | Οινοποιείο Κατώγι Αβέρωφ |
| Περιοχή : | Μέτσοβο, Ήπειρος |
| Αμπελώνες : | Ηπειρωτικό. Κατά την διάρκεια του χειμώνα έχουμε πολλές βροχές και χιόνια. Το καλοκαίρι είναι δροσερό με αρκετές καταιγίδες. Το παραπάνω κλίμα βοηθάει στην διατήρηση της οξύτητας της ποικιλίας και στην έντονη έκφραση των αρωματικών χαρακτηριστικών της. |
| Οινοποίηση : | Εκραγισμός - έκθλιψη και εκχύλιση και μετά το τέλος της ζύμωσης, η οποία κράτησε συνολικά 20 ημέρες. Κατά την διάρκεια της ζύμωσης γίνονται 2 εμβαπτισμοί του καπέλου την ημέρα. Η θερμοκρασία της ζύμωσης είναι μεταξύ 25°C και 30°C και αμέσως μετά το τέλος της εκχύλισης το κρασί ωριμάζει σε δρύϊνο Γαλλικό βαρέλι 300 λίτρων (Never Chauffe Legere) όπου παραμένει με τις οινολάσπες για δύο μήνες. Στην συνέχεια η ωρίμανση στο βαρέλι συνεχίζεται για ακόμη 12 μήνες. |
| Ετικέτα : | Κατώγι Αβέρωφ Rossiu di Munte Pinot Noir |
Είδατε πρόσφατα
-
ΚΡΑΣΙ ROSSIU DI MUNTE PINOT NOIR ΚΑΤΩΓΙ ΑΒΕΡΩ...
Περισσότερα -
ΚΡΑΣΙ ΒΙΔΙΑΝΟ ΚΤΗΜΑ ΛΥΡΑΡΑΚΗ 2021 ΛΕΥΚΟ 750ML
Περισσότερα -
ΚΡΑΣΙ ΖΙΤΣΑ PRIMUS Ο.Π.Α.Π. ΛΕΥΚΟ ΚΤΗΜΑ ΓΚΛΙΝ...
Περισσότερα -
ΚΡΑΣΙ CHATEAU MONTROSE 2EME GRAND CRU CLASSE ...
Περισσότερα -
ΟΥΖΟ ΤΥΡΝΑΒΟΥ ΚΑΡΔΑΣΗ 200ML
Περισσότερα -
ΚΡΥΣΤΑΛΛΙΝΟ ΠΟΤΗΡΙ SPIEGELAU NOSING GLASS ΚΟΝ...
Περισσότερα -
ΚΡΑΣΙ ARMYRA (ΑΡΜΥΡΑ) ΚΤΗΜΑ ΣΚΟΥΡΑΣ CHARDONNA...
Περισσότερα -
ΚΡΑΣΙ NUITS-SAINT-GEORGES JOSEPH DROUHIN 2022...
Περισσότερα -
ΒΕΛΟΥΔΙΝΟ ΚΟΥΤΙ + ΦΙΑΛΕΣ +DAVIDOFF DEMI - TAS...
Περισσότερα -
ΚΡΑΣΙ CORTON CHARLEMAGNE A.C JOSEPH DROUHIN 2...
Περισσότερα
|
Το καλάθι σας είναι άδειο |



