ΚΡΑΣΙ ΣΥΝΟΡΟ ΚΤΗΜΑ ΣΚΟΥΡΑΣ 2020 ΕΡΥΘΡΟ 750ML 142012353

Εξαντλημένο
Το Σύνορο δημιουργήθηκε από την ανάγκη του Γιώργου Σκούρα να ψηλαφίσει τις δυνατότητες του Cabernet Franc στην περιοχή του και να δει πως θα εκφραστεί η χαρακτηριστική φυτικότητα και η πάντα τονισμένη οξύτητα. Στην πορεία, το πληθωρικό Merlot και το βελούδινο Αγιωργήτικο, μπήκαν στο χαρμάνι, για να δημιουργήσουν ένα Σύνορο με αιχμές αλλά χωρίς ακμές. Βαθιά εκχύλιση και ζύμωση σε ανοξείδωτες δεξαμενές. Πλήρη μηλογαλακτική ζύμωση σε βαρέλι και παλαιωση σε γαλλική δρύ για 12 μήνες.
Το χρώμα είναι βαθύ, διαυγές πορφυρό με ρουμπινί ανταύγειες. Μύτη έντονη, γεμάτη πυκνότητα και φρεσκάδα χάρη στη φυτικότητα του Cabernet Franc. Ο αρωματικός χαρακτήρας είναι βασισμένος στο ώριμο κόκκινο φρούτο μαζί με γλυκά αρώματα όπως σοκολάτα, κανέλα, κέδρο και διακριτικό βαρέλι. Γεμάτη γεύση με πλούσιο φρούτο και αλκοόλ που ισορροπεί την εντονη οξύτητα και τις πυκνές ώριμες τανίνες. Μακριά επίγευση με όγκο και πολυπλοκότητα.
Σερβίρεται στους 18°C και συνοδεύει ψητά κόκκινα κρέατα, μαγειρευτά με πικάντικες νότες.
Επιδέχεται παλαίωση 6-8 χρόνια από τον τρύγο.
Διακρίσεις
Αργυρό Μετάλλιο
Ο Γιώργος Σκούρας είναι γεμάτος πάθος για το Κρασί. Όμως, είναι ένας από τους σπάνιους ανθρώπους που μπορούν να στηρίξουν το πάθος τους με γνώση, αγάπη, υπομονή, επιμονή, ένστικτο. Μπορεί να μιλά ώρες για τα αμπέλια του, για τους συνεργάτες του, για τις ποικιλίες και τις περιοχές που θαυμάζει. Παράγει δυο κορυφαίες Νεμέες, ένα πρωτοποριακό Μοσχοφίλερο, ένα Chardonnay παγκόσμιας κλάσης, το πρώτο Viognier της Ελλάδας και τον Μέγα Οίνο, ένα κρασί-σταθμός για πολλούς οινόφιλους. Τα κρασιά Σκούρας είναι ικανά να χαρίσουν δυνατές συγκινήσεις και όλα φέρουν σαν γνώρισμα την υπογραφή του δημιουργού τους: ένταση, δυναμικότητα και πολυπλοκότητα που εκφράζονται πάντα με κομψότητα, χάρη και ευγένεια.
Εσοδείας 2010TEXSOM International Wine Awards 2015

Οργανοληπτικά χαρακτηριστικά : | Το χρώμα είναι βαθύ, διαυγές πορφυρό με ρουμπινί ανταύγειες. Η μύτη είναι έντονη, γεμάτη πυκνότητα και φρεσκάδα εξαιτίας της φυτικότητας του Cabernet Franc. Ο αρωματικός χαρακτήρας είναι βασισμένος στο ώριμο φρούτο (κόκκινο μούρο, κόκκινο κεράσι και ώριμη φράουλα) μαζί με γλυκά αρώματα σοκολάτας, κανέλας, κέδρου και διακριτικό βαρέλι. Στο στόμα είναι γεμάτο, με πλούσιο εκχύλισμα, αλκοόλ που ισορροπεί την τονισμένη οξύτητα και ώριμες πυκνές τανίνες. Τα αρώματα στόματος ακολουθούν πιστά αυτά της μύτης με το φρούτο ακόμη πιο τονισμένο. Η επίγευση έχει διάρκεια, όγκο και πολυπλοκότητα. |
Ποικιλίες : | Cabernet Franc, Merlot, Αγιωργίτικο |
Γλυκύτητα : | Ξηρός |
Τύπος κρασιού : | Οίνος Ερυθρός Προστατευόμενη Γεωγραφική Ενδειξη Πελοπόννησος |
% αλκοόλ : | 14.5% |
Συνοδεύει : | Ψητά κόκκινα κρέατα, μαγειρευτά με πικάντικες νότες |
Φύλαξη - Παλαίωση : | Επιδέχεται παλαίωση 6-8 χρόνια από τον τρύγο |
Θερμοκρασία σερβιρίσματος : | 18°C |
Μέγεθος φιάλης : | 750ml |
Παραγωγός : | Κτήμα Σκούρα |
Περιοχή : | Νεμέα, Πελοπόννησος |
Αμπελώνες : | Ορεινή Αργολίδα σε ύψος 650 μ. |
Οινοποίηση : | Αλκοολική ζύμωση και εκχύλιση σε ανοξείδωτες δεξαμενές στους 23°C. Μεταζυμωτική εκχύλιση στους 20°C. Συνολικός χρόνος εκχύλισης: Cabernet Franc 15 μέρες, Merlot 20 μέρες, Αγιωργίτικο 18 μέρες. Πλήρης μηλογαλακτική ζύμωση σε βαρέλια. Ωρίμανση σε γαλλικά βαρέλια (50% καινούρια και 50% δεύτερης χρήσης) για 13 μήνες, εκ των οποίων 4 sur lie. Παραμονή μετά την εμφιάλωση 12 μήνες στο κελάρι του Κτήματος. |
Ετικέτα : | Σύνορο |

Είδατε πρόσφατα
-
ΚΡΑΣΙ ΣΥΝΟΡΟ ΚΤΗΜΑ ΣΚΟΥΡΑΣ 2020 ΕΡΥΘΡΟ 750ML
Περισσότερα -
ΦΟΥΤΕΡ BENETTON TRIP TO C1 ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ (62 CM)-...
Περισσότερα -
ΠΑΔΙΚΗ ΦΟΡΜΑ IN TIME ΜΠΛΕ ΜΑΡΕΝ (116ΕΚ.)-(6ΕΤ...
Περισσότερα -
ΑΝΕΜΙΣΤΗΡΑΣ ΟΡΟΦΗΣ ΜΕ 3ΦΩΤΑ / 5 ΦΤΕΡΑ
Περισσότερα -
ΠΑΝΤΕΛΟΝΙ SUPERDRY SURPLUS GOODS CARGO M70002...
Περισσότερα -
ΜΠΡΙΚΙ ΥΓΡΑΕΡΙΟΥ VENUS ΕΜΑΓΙΕ ΚΟΚΚΙΝΟ (NO5)
Περισσότερα -
ΠΑΝΤΕΛΟΝΙ NAME IT 13196361 NBFRACHEL ΜΠΕΖ/ΠΟΛ...
Περισσότερα -
ΠΑΔΙΚΗ ΦΟΡΜΑ IN TIME ΜΠΛΕ ΜΑΡΕΝ (128ΕΚ.)-(8ΕΤ...
Περισσότερα -
ΖΑΚΕΤΑ ENERGIERS ΜΠΛΕ ΜΑΡΕΝ (140ΕΚ.)-(10ΕΤΩΝ)
Περισσότερα -
ΠΑΝΤΕΛΟΝΙ ADIDAS PERFORMANCE ESSENTIALS SWEAT...
Περισσότερα
Το καλάθι σας είναι άδειο |