Ξέχασα το password
Εξέλιξη Παραγγελίας Περισσότερες Πληροφορίες
Εξέλιξη παραγγελίας
Συμπληρώστε τον κωδικό της παραγγελίας σας
Αναζήτηση
Πληροφορίες
Σύνδεση χρήστη
Εγγραφή χρήστη
Email
Κωδικός
Επιβεβαίωση
Όνομα
Επώνυμο
Εγγραφή
Υπενθύμιση κωδικού χρήστη
Αν θέλετε να αποσταλεί το password στο e-mail σας, καταχωρήστε το e-mail σας
Αποστολή
Λευκά κρασιά
Ερυθρά κρασιά
Μακεδονία
Πελοπόννησος
Λοιπές περιοχές Ελλάδας
Ιταλία
Γαλλία
Μπορντώ
Βουργουνδία
Παγκόσμιος αμπελώνας
Όλα τα ερυθρά κρασιά
Ροζέ κρασιά
Orange wines
Γλυκά κρασιά
Σαμπάνιες-Prosecco-D Asti
Ποτήρια-Ανοιχτήρια-Αξεσουάρ
Coravin
Ουίσκι
Κονιάκ - Brandy
Ρούμι
Vodka
Gin
Τεκίλα - Mezcal
Τσίπουρο
Μπύρες
Liquers (Λικέρ)
Cream Liquers
Σιρόπια
Λοιπά Οινοπνευματώδη
Μινιατούρες
Δώρα - Καλάθια
Λευκά κρασιά ανά ποικιλία
Ερυθρά κρασιά ανά ποικιλία
Vegan/Bio
Σετ Ποτών / Κρασιών
Magnum φιάλες
Τελευταία φιάλη 50%
0 αξιολογήσεις
Παράδοση σε 4-6 μέρες
ΚΡΑΣΙ ΣΥΝΟΡΟ ΚΤΗΜΑ ΣΚΟΥΡΑΣ 2020  ΕΡΥΘΡΟ 750ML
ΚΤΗΜΑ ΣΚΟΥΡΑΣ
ΕΡΥΘΡΑ ΚΡΑΣΙΑ-ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑ
  • ΚΡΑΣΙ ΣΥΝΟΡΟ ΚΤΗΜΑ ΣΚΟΥΡΑΣ 2020  ΕΡΥΘΡΟ 750ML
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΗΝ WISHLIST
 27.76 € 
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ
Προστέθηκε
Συνέχεια στο καλάθι >
ΚΡΑΣΙ ΣΥΝΟΡΟ ΚΤΗΜΑ ΣΚΟΥΡΑΣ 2020 ΕΡΥΘΡΟ 750ML
(142012353)
ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Το Σύνορο δημιουργήθηκε από την ανάγκη του Γιώργου Σκούρα να ψηλαφίσει τις δυνατότητες του Cabernet Franc στην περιοχή του και να δει πως θα εκφραστεί η χαρακτηριστική φυτικότητα και η πάντα τονισμένη οξύτητα. Στην πορεία, το πληθωρικό Merlot και το βελούδινο Αγιωργήτικο, μπήκαν στο χαρμάνι, για να δημιουργήσουν ένα Σύνορο με αιχμές αλλά χωρίς ακμές. Βαθιά εκχύλιση και ζύμωση σε ανοξείδωτες δεξαμενές. Πλήρη μηλογαλακτική ζύμωση σε βαρέλι και παλαιωση σε γαλλική δρύ για 12 μήνες.

Το χρώμα είναι βαθύ, διαυγές πορφυρό με ρουμπινί ανταύγειες. Μύτη έντονη, γεμάτη πυκνότητα και φρεσκάδα χάρη στη φυτικότητα του Cabernet Franc. Ο αρωματικός χαρακτήρας είναι βασισμένος στο ώριμο κόκκινο φρούτο μαζί με γλυκά αρώματα όπως σοκολάτα, κανέλα, κέδρο και διακριτικό βαρέλι. Γεμάτη γεύση με πλούσιο φρούτο και αλκοόλ που ισορροπεί την εντονη οξύτητα και τις πυκνές ώριμες τανίνες. Μακριά επίγευση με όγκο και πολυπλοκότητα.

Σερβίρεται στους 18°C και συνοδεύει ψητά κόκκινα κρέατα, μαγειρευτά με πικάντικες νότες.
Επιδέχεται παλαίωση 6-8 χρόνια από τον τρύγο.

Διακρίσεις
Αργυρό Μετάλλιο

Ο Γιώργος Σκούρας είναι γεμάτος πάθος για το Κρασί. Όμως, είναι ένας από τους σπάνιους ανθρώπους που μπορούν να στηρίξουν το πάθος τους με γνώση, αγάπη, υπομονή, επιμονή, ένστικτο. Μπορεί να μιλά ώρες για τα αμπέλια του, για τους συνεργάτες του, για τις ποικιλίες και τις περιοχές που θαυμάζει. Παράγει δυο κορυφαίες Νεμέες, ένα πρωτοποριακό Μοσχοφίλερο, ένα Chardonnay παγκόσμιας κλάσης, το πρώτο Viognier της Ελλάδας και τον Μέγα Οίνο, ένα κρασί-σταθμός για πολλούς οινόφιλους. Τα κρασιά Σκούρας είναι ικανά να χαρίσουν δυνατές συγκινήσεις και όλα φέρουν σαν γνώρισμα την υπογραφή του δημιουργού τους: ένταση, δυναμικότητα και πολυπλοκότητα που εκφράζονται πάντα με κομψότητα, χάρη και ευγένεια.

Εσοδείας 2010
TEXSOM International Wine Awards 2015

ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗΣ
Οργανοληπτικά χαρακτηριστικά : Το χρώμα είναι βαθύ, διαυγές πορφυρό με ρουμπινί ανταύγειες. Η μύτη είναι έντονη, γεμάτη πυκνότητα και φρεσκάδα εξαιτίας της φυτικότητας του Cabernet Franc. Ο αρωματικός χαρακτήρας είναι βασισμένος στο ώριμο φρούτο (κόκκινο μούρο, κόκκινο κεράσι και ώριμη φράουλα) μαζί με γλυκά αρώματα σοκολάτας, κανέλας, κέδρου και διακριτικό βαρέλι. Στο στόμα είναι γεμάτο, με πλούσιο εκχύλισμα, αλκοόλ που ισορροπεί την τονισμένη οξύτητα και ώριμες πυκνές τανίνες. Τα αρώματα στόματος ακολουθούν πιστά αυτά της μύτης με το φρούτο ακόμη πιο τονισμένο. Η επίγευση έχει διάρκεια, όγκο και πολυπλοκότητα. 
Ποικιλίες : Cabernet Franc, Merlot, Αγιωργίτικο 
Γλυκύτητα : Ξηρός 
Τύπος κρασιού : Οίνος Ερυθρός
Προστατευόμενη Γεωγραφική Ενδειξη Πελοπόννησος 
% αλκοόλ : 14.5% 
Συνοδεύει : Ψητά κόκκινα κρέατα, μαγειρευτά με πικάντικες νότες 
Φύλαξη - Παλαίωση : Επιδέχεται παλαίωση 6-8 χρόνια από τον τρύγο 
Θερμοκρασία σερβιρίσματος : 18°C 
Μέγεθος φιάλης : 750ml 
Παραγωγός : Κτήμα Σκούρα 
Περιοχή : Νεμέα, Πελοπόννησος 
Αμπελώνες : Ορεινή Αργολίδα σε ύψος 650 μ. 
Οινοποίηση : Αλκοολική ζύμωση και εκχύλιση σε ανοξείδωτες δεξαμενές στους 23°C.
Μεταζυμωτική εκχύλιση στους 20°C.

Συνολικός χρόνος εκχύλισης: Cabernet Franc 15 μέρες, Merlot 20 μέρες, Αγιωργίτικο 18 μέρες.
Πλήρης μηλογαλακτική ζύμωση σε βαρέλια.
Ωρίμανση σε γαλλικά βαρέλια (50% καινούρια και 50% δεύτερης χρήσης) για 13 μήνες, εκ των οποίων 4 sur lie.

Παραμονή μετά την εμφιάλωση 12 μήνες στο κελάρι του Κτήματος. 
Ετικέτα : Σύνορο 
ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ
ΨΗΦΙΣΤΕ
Σύνολο Ψήφων: 0
 
Το καλάθι σας είναι άδειο

Πατήστε εδώ για να δείτε προσφορές & νέες αφίξεις

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε τις μοναδικές προσφορές μας.
Πατήστε εδώ για να δείτε το τελευταίο newsletter

Γράψτε το e-mail του φίλου σας για να δείτε το Wish List του
Πατήστε εδώ για να δείτε το δικό σας Wish List

 
Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης, την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων και την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. Δείτε τους ανανεωμένους όρους χρήσης για την προστασία δεδομένων και τα cookies.

Πληροφορίες

Ρυθμίσεις

Απόρριψη

Αποδοχή

Αναγκαία-Λειτουργικότητας: Τα αναγκαία cookies είναι ουσιαστικής σημασίας για την ορθή λειτουργία της ιστοσελίδας μας επιτρέποντάς σας να κάνετε περιήγηση και να χρησιμοποιήσετε τις λειτουργίες της. Αυτά τα cookies δεν αναγνωρίζουν την ατομική σας ταυτότητα. Χωρίς αυτά τα cookies, δεν μπορούμε να προσφέρουμε αποτελεσματική λειτουργία της ιστοσελίδας μας.
Επιδόσεων: Τα cookies αυτά συλλέγουν πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο που ανώνυμα οι επισκέπτες χρησιμοποιούν την ιστοσελίδα μας, για παράδειγμα, ποιές σελίδες έχουν τις πιο συχνές επισκέψεις.
Διαφήμισης: Αυτά τα cookies χρησιμοποιούνται για την παροχή περιεχομένου, που ταιριάζει περισσότερο στα ενδιαφέροντά σας. Μπορεί να χρησιμοποιηθούν για την αποστολή στοχευμένης διαφήμισης/προσφορών ή την μέτρηση αποτελεσματικότητας μιας διαφημιστικής καμπάνιας. Μπορεί να χρησιμοποιηθούν για να καθορίσουμε ποια ηλεκτρονικά κανάλια marketing είναι πιο αποτελεσματικά.

Αποθήκευση