Ξέχασα το password
Εξέλιξη Παραγγελίας Περισσότερες Πληροφορίες
Εξέλιξη παραγγελίας
Συμπληρώστε τον κωδικό της παραγγελίας σας
Αναζήτηση
Πληροφορίες
Σύνδεση χρήστη
Εγγραφή χρήστη
Email
Κωδικός
Επιβεβαίωση
Όνομα
Επώνυμο
Εγγραφή
Υπενθύμιση κωδικού χρήστη
Αν θέλετε να αποσταλεί το password στο e-mail σας, καταχωρήστε το e-mail σας
Αποστολή
Λευκά κρασιά
Ερυθρά κρασιά
Μακεδονία
Πελοπόννησος
Λοιπές περιοχές Ελλάδας
Ιταλία
Γαλλία
Μπορντώ
Βουργουνδία
Παγκόσμιος αμπελώνας
Όλα τα ερυθρά κρασιά
Ροζέ κρασιά
Orange wines
Γλυκά κρασιά
Σαμπάνιες-Prosecco-D Asti
Ποτήρια-Ανοιχτήρια-Αξεσουάρ
Coravin
Ουίσκι
Κονιάκ - Brandy
Ρούμι
Vodka
Gin
Τεκίλα - Mezcal
Τσίπουρο
Μπύρες
Liquers (Λικέρ)
Cream Liquers
Σιρόπια
Λοιπά Οινοπνευματώδη
Μινιατούρες
Δώρα - Καλάθια
Λευκά κρασιά ανά ποικιλία
Ερυθρά κρασιά ανά ποικιλία
Vegan/Bio
Σετ Ποτών / Κρασιών
Magnum φιάλες
Τελευταία φιάλη 50%
0 αξιολογήσεις
Εξαντλημένο
ΚΡΑΣΙ ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΤΗΜΑ ΣΚΛΑΒΟΥ 2017 ΕΡΥΘΡΟ 750ML
ΚΤΗΜΑ ΣΚΛΑΒΟΥ
ΕΡΥΘΡΑ ΚΡΑΣΙΑ-ΕΛΛΑΔΑ ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑ
  • ΚΡΑΣΙ ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΤΗΜΑ ΣΚΛΑΒΟΥ 2017 ΕΡΥΘΡΟ 750ML
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΗΝ WISHLIST
 Εξαντλημένο 
ΕΞΑΝΤΛΗΜΕΝΟ
ΚΡΑΣΙ ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΤΗΜΑ ΣΚΛΑΒΟΥ 2017 ΕΡΥΘΡΟ 750ML
(142012293)
ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Το φανταστικό αμπέλι πάνω σε μαργαϊκό ασβεστόλιθο στις Μονάμπελες της Παλικής είναι κληρονομιά του Σκλάβου από τον παππού του. Ο αυτόριζος, προφυλλοξηρικός αμπελώνας ηλικίας 80 ετών έχει ανάμεσα στις σειρές της Μαυροδάφνης διάσπαρτα πρέμνα από τις ποικιλίες Τσαούσι και Βοστυλίδι. Μια μίξη λευκών και κόκκινων σταφυλιών (field blend) που αποτελεί παράδοση στην Κεφαλονιά και άλλες ιστορικές περιοχές. Αυτή την παράδοση κράτησε ο Ευρυβιάδης συν-οινοποιώντας Μαυροδάφνη και Βοστυλίδι στην ερυθρή Σύνοδο. Μια "ήσυχη" οινοποίηση στα πρότυπα της φιλοσοφίας του, αφήνοντας τα εξαιρετικό φρούτο της Μαυροδάφνης από τα παλαιά αμπέλια να ανθίσει. Το Βοστυλίδι με τη σειρά του ανεβάζει στροφές στο χαρμάνι σε επίπεδο δομής και τανικής πολυπλοκότητας, χωρίς όμως να παίρνει πίσω τίποτα από την ευγένεια του χαρακτήρα της Μαυροδάφνης.

Τα κρασιά του οινοποιείου Σκλάβου δεν αφηγούνται απλά μια διαφορετική ιστορία. Υποστηρίζουν το μοναδικό τους αφήγημα μέσα από τον συγκλονιστικά αληθινό χαρακτήρα τους. Έναν χαρακτήρα που προσδιορίζεται από την αφοσίωση, την επιμονή, το πάθος και το ήπιο προφίλ του ίδιου του Ευρυβιάδη Σκλάβου. Κρασιά τα οποία εκφράζουν με φυσικό τρόπο ένα από τα σπουδαιότερα terroirs της Ελλάδας, αυτό της Κεφαλονιάς.

Ο Ευρυβιάδης Σκλάβος ξεκίνησε να οινοποιεί στην Κεφαλονιά το 1996. Η καταγωγή του είναι από το νησί της Κεφαλονιάς, αλλά τον 17ο αιώνα μέλη της οικογένειας μετανάστευσαν στην Οδησσό της Μαύρης Θάλασσας. Εκεί η οικογένεια ασχολήθηκε με το εμπόριο αλλά και την παραγωγή κρασιού, ιδρύοντας ένα μεγάλο οικογενειακό οινοποιείο. Ο επαναπατρισμός των προγόνων του Σκλάβου στην Κεφαλονιά έγινε το 1919 όταν και φυτεύθηκαν τα πρώτα αμπέλια στη Χερσόνησο της Παλικής από τον παππού του, με τις ποικιλίες Μαυροδάφνη και Βοστυλίδι. Οι συγκεκριμένοι προφυλλοξηρικοί αμπελώνες υπάρχουν ακόμα και σήμερα αγγίζοντας τα 100 έτη σε ηλικία.

Ο Ευρυβιάδης Σκλάβος, γεωπόνος στις σπουδές, ανέλαβε να συνεχίσει τη μακρά παράδοση της οικογένειας του στο αμπέλι. Στα χέρια του βρέθηκαν παλαιοί, αυτόριζοι, προφυλλοξηρικοί αμπελώνες, φυτεμένοι με τοπικές ποικιλίες της Κεφαλονιάς. Ανάμεσά τους αμπέλια Ρομπόλας, Μοσχάτου, Μοσχατέλας αλλά και Τσαούσι, Βοστυλίδι, Μαυροδάφνη και μερικές ακόμα σπάνιες ποικιλίες του νησιού. Το πολύτιμο αυτό υλικό ο Σκλάβος το σεβάστηκε καλλιεργώντας το αμπέλι βιολογικά και εφαρμόζοντας βιοδυναμικές (ομοιοδυναμικές) πρακτικές.

Στο οινοποιείο όλες οι ζυμώσεις είναι αυθόρμητες, τα κρασιά εμφιαλώνονται αφιλτράριστα και χωρίς έξτρα διεργασίες, ενώ η προσθήκη θειωδών είναι ελάχιστη και μόνο όταν αυτό κρίνεται απαραίτητο. Αυτή η μη παρεμβατική προσέγγιση του Σκλάβου σε αμπέλι και οινοποιείο μεταφράζεται σε καθαρότητα έκφρασης, εντάσεις, ενέργεια, παλμό και συνεχή εξέλιξη των κρασιών στο ποτήρι. Είναι κρασιά που κυρίως μιλούν για το πάθος, την ηθική και την ψυχή του δημιουργού τους και έχουν μια άρρηκτη σύνδεση με τον τόπο τους, σχεδόν μεταφυσική, αλλά αυτό σημαίνει στην πραγματικότητα terroir.

ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗΣ
Βιολογικό/Βιοδυναμικό/Vegan : Βιολογικό, Βιοδυναμικό 
Ποικιλίες : Μαυροδάφνη, Βοστυλίδι 
Γλυκύτητα : Ξηρό 
Τύπος κρασιού : Οίνος ερυθρός, ΠΓΕ Πλαγιές Αίνου 
Περιοχή : Κεφαλονιά 
% αλκοόλ : 13.9 
Μέγεθος φιάλης : 750 ml 
Σοδειά : 2017 
Αμπελώνες : Ηλικίας 80 ετών σε υψόμετρο 50. Μεσογειακό κλίμα με ορεινές επιρροές και έδαφος από μαργαϊκό ασβεστόλιθο. 
Οινοποίηση : Χειρωνακτικός τρύγος, χρήση γηγενών ζυμών, μηλογαλακτική ζύμωση, οινοποίηση σε δρύινη δεξαμενή 3tn , ωρίμαση για 12 μήνες σε δρύινη δεξαμενή 3tn με φίνες οινολάσπες, χωρίς φιλτράρισμα. 
Παραγωγός : Ευρυβιάδης Σκλάβος 
ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ
ΨΗΦΙΣΤΕ
Σύνολο Ψήφων: 0
 
Το καλάθι σας είναι άδειο

Πατήστε εδώ για να δείτε προσφορές & νέες αφίξεις

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε τις μοναδικές προσφορές μας.
Πατήστε εδώ για να δείτε το τελευταίο newsletter

Γράψτε το e-mail του φίλου σας για να δείτε το Wish List του
Πατήστε εδώ για να δείτε το δικό σας Wish List

 
Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης, την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων και την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. Δείτε τους ανανεωμένους όρους χρήσης για την προστασία δεδομένων και τα cookies.

Πληροφορίες

Ρυθμίσεις

Απόρριψη

Αποδοχή

Αναγκαία-Λειτουργικότητας: Τα αναγκαία cookies είναι ουσιαστικής σημασίας για την ορθή λειτουργία της ιστοσελίδας μας επιτρέποντάς σας να κάνετε περιήγηση και να χρησιμοποιήσετε τις λειτουργίες της. Αυτά τα cookies δεν αναγνωρίζουν την ατομική σας ταυτότητα. Χωρίς αυτά τα cookies, δεν μπορούμε να προσφέρουμε αποτελεσματική λειτουργία της ιστοσελίδας μας.
Επιδόσεων: Τα cookies αυτά συλλέγουν πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο που ανώνυμα οι επισκέπτες χρησιμοποιούν την ιστοσελίδα μας, για παράδειγμα, ποιές σελίδες έχουν τις πιο συχνές επισκέψεις.
Διαφήμισης: Αυτά τα cookies χρησιμοποιούνται για την παροχή περιεχομένου, που ταιριάζει περισσότερο στα ενδιαφέροντά σας. Μπορεί να χρησιμοποιηθούν για την αποστολή στοχευμένης διαφήμισης/προσφορών ή την μέτρηση αποτελεσματικότητας μιας διαφημιστικής καμπάνιας. Μπορεί να χρησιμοποιηθούν για να καθορίσουμε ποια ηλεκτρονικά κανάλια marketing είναι πιο αποτελεσματικά.

Αποθήκευση