ΚΡΑΣΙ LA CASTELLADA PINOT GRIGIO RAMATO 2017 ΡΟΖΕ 750 ML 142011824
Παράδοση σε 4-6 μέρες
Ένα Pinot Grigio που προκύπτει από ζύμωση και εκχύλιση με τις φλούδες του, που δανείζουν χρώμα και υφή διαφορετική από τα "συμβατικά" Pinot Grigio. Το χρώμα του είναι πορτοκαλί με λαμπερές ροζ πινελιές ενώ η γεύση του απαλή με πλούσια αρώματα φλούδας πορτοκαλιού, βερίκοκου και κόκκινων κερασιών.
Κάποιες φορές η ζωή δεν σου τα φέρνει όπως τα θέλεις. Για παράδειγμα ο Giuseppe Bensa. Πήγε στην Ελβετία να γίνει ξυλουργός, δεν πήγαν τα πράγματα όπως τα φανταζόταν, γύρισε στο Collio, στην Βορειοανατολική Ιταλία, το 1954 και άρχισε να κάνει κρασί. Για να πουλάει πιο εύκολα, ξεκίνησε και μια ταβέρνα. Το 1985, οι γιοι του, ο Giorgio και ο Nicolo, είπαν "πατέρα, κάνουμε υπέροχα κρασιά, πρέπει να τα εμφιαλώσουμε". Και έτσι γεννήθηκε το Castellada. Υπέροχα κρασιά, μοναδικού στιλ, με απίστευτη δυνατότητα παλαίωσης. Ξεχάστε τα "φυσικά", θολά και οξειδωμένα κρασιά που παράγουν αρκετοί στο Collio. Τα Castellada θα τα θυμόσαστε για πάντα. Αυτή η γη παρέα με το δροσερό αεράκι από τις γειτονικές Αλπεις και την Αδριατική, δημιουργούν ένα μικροκλίμα που επιτρέπει στους ανθρώπους του La Castellada να εργάζονται με φυσικές μθόδους και να παράγουν οίνους πολύπλοκης δομής, μια σπουδαία έκφραση του terroir....
| Τύπος κρασιού : | Οίνος Ροζέ, DOC Collio |
| Γλυκύτητα : | Ξηρό |
| % αλκοόλ : | 13.5 |
| Θερμοκρασία σερβιρίσματος : | 16o |
| Ποικιλίες : | 100% Pinot Grigio |
| Αμπελώνες : | Στη γη χρησιμοποιούνται αποκλειστικά θειώδη με χαλκό για να αντιμετωπίσουν τους παθογόνους μύκητες (ωίδιο και περονόσπορο). Το έδαφος στις σειρές των αμπελιών είναι καλυμμένο με χλόες, που διασφαλίζουν την πλούσια βιοποικιλότητα και διατηρούν το κατάλληλο επίπεδο υγρασίας, καθιστώντας μη απαραίτητη την άρδευση. Για ακόμα πιο ισορροπημένη αντιμετώπιση, οι χλόες κόβονται με το χέρι, το κλάδεμα είναι ελάχιστο, τα αμπέλια διατηρούνται σε χαμηλό ύψος και χρησιμοποιούνται ξύλινες δοκοί. Από τα 10 εκτάρια των αμπελώνων, τα μισά είναι ηλικίας 45-55 ετών και διαθέτουν 3000-3500 αμπέλια ανά εκτάριο με παραγωγή 50 τόνων κρασιού ανά εκτάριο όπως ήταν κάποτε το έθιμο. Οι υπόλοιποι πιο πρόσφατοι αμπελώνες είναι ηλικίας 25 ετών, με 5500-6000 αμπέλια ανά εκτάριο και μικρότερη απόδοση από 50 t/ha, πετυχαίνοντας έτσι συνολικά βέλτιστη ωρίμαση και περιεκτικότητα. |
| Οινοποίηση : | Οι φυσικές τεχνικές εφαρμόζονται και στο κελάρι, με έμπνευση από παραδοσιακές οινολογικές πρακτικές. Χάρη στην εκχύλιση με τις φλούδες σε κωνικές δεξαμενές, για μικρότερες και μεγαλύτερες περιόδους, ανάλογα με το σταφύλι, ο μούστος ξεκινά αυθόρμητα τη ζύμωση με ντόπια μαγιά. Κατόπιν συνεχίζεται η ωρίμαση για 2 έτη σε παλιά ξύλινα μεγάλα βαρέλια, barriques ή tonneaux. Η ελάχιστη χρήση θειούχων, η μετάγγιση μόνο αν είναι απολύτως απαραίτητη και η απουσία ελέγχου θερμοκρασίας ακολουθούν την ίδια λογική ελάχιστης παρέμβασης. Οίνοι που έχουν ωριμάσει για ένα ή περισσότερα χρόνια σε μικρά και μεγάλα βαρέλια, μεταφέρονται σε ατσάλινες δεξαμενές όπου ξεκουράζονται για 1 χρόνο καθώς τα ιζήματα καθιζάνουν. Τελικά χωρίς φίλτρανση ξεκινά η εμφιάλωση, όπου επίσης το κρασί αφήνεται για ξεκούραση ενός έτους πριν βγει στην αγορά. |
| Μέγεθος φιάλης : | 750 ml |
| Σοδειά : | 2017 |
| Παραγωγός : | La Castellada |
| Περιοχή : | Collio, Friuli, Ιταλία |
Είδατε πρόσφατα
-
ΚΡΑΣΙ LA CASTELLADA PINOT GRIGIO RAMATO 2017 ...
Περισσότερα -
ΚΡΑΣΙ BREZZA LUNGAROTTI 2016 ΛΕΥΚΟ 750ML
Περισσότερα -
ΚΟΧΥΛΙ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ 90 GR
Περισσότερα -
ΚΡΑΣΙ ΜΑΝΤΙΝΕΙΑ ΚΤΗΜΑ ΣΚΟΥΡΑ 2024 ΛΕΥΚΟ 750 M...
Περισσότερα -
ΒΟΤΚΑ CRYSTAL HEAD AURORA 1750 ML
Περισσότερα -
ΚΡΑΣΙ GEWURZTRAMINER HUGEL ΛΕΥΚΟ 750 ML
Περισσότερα -
ΣΕΤ ΚΡΥΣΤΑΛΛΙΝΑ ΠΟΤΗΡΙΑ WHISKY SPIEGELAU 135M...
Περισσότερα -
ΚΡΑΣΙ ΝΟΤΙΟΣ ΕΡΥΘΡΟΣ ΑΓΙΩΡΓΗΤΙΚΟ-SYRAH ΓΑΙΑ Ο...
Περισσότερα -
6 ΦΙΑΛΕΣ ΚΡΑΣΙ ΝΤΑΜΑ ΚΟΥΠΑ ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΜΑΚΕΔΩΝ...
Περισσότερα -
ΚΡΑΣΙ DON MAXIMIANO FOUNDER'S RESERVE ERRAZUR...
Περισσότερα
|
Το καλάθι σας είναι άδειο |



