ΚΡΑΣΙ VIDIANO ΟΙΝΟΠΟΙΙΑ ΓΑΒΑΛΑ ΛΕΥΚΟ 750ML 142011174

Εξαντλημένο
Χρώμα: Λαμπερό ανοιχτό κίτρινο.
Αρώματα: Αρωματική πολυπλοκότητα με νότες εσπεριδοειδών και εξωτικών φρούτων. Φρουτώδης κρεμώδης επίγευση με δροσιστική οξύτητα.
H οικογένεια Γαβαλά ασχολείται αποκλειστικά με την οινοποίηση του κρασιού της Σαντορίνης από τα τέλη του 19ου αιώνα. Τις δύο πρώτες δεκαετίες του 20ου αιώνα οινοποιούσε τα σταφύλια που τρυγούσε στους ιδιόκτητους αμπελώνες της, στο οινοποιείο της (κάναβα) στο Mεγαλοχώρι.
H διακίνηση του οίνου γινόταν κατά ένα μεγάλο μέρος στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου και τη Σαντορίνη. Τη δεκαετία του 1930 ξεκίνησε τη διακίνηση του οίνου στην Αθήνα και τον Πειραιά. H διαδικασία της φόρτωσης ήταν κάτι σαν γιορτή. Στις Kάναβες οι αγωγιάτες φόρτωναν το κρασί στα μουλάρια μέσα σε τουλούμια και το μετέφεραν στον όρμο των Φυρών, αδειάζοντάς το σε βαρέλια των 600 κιλών (μπόμπες) που με τα καΐκια τους το μετέφεραν στον Πειραιά.
Μετά τον πόλεμο για περίπου 30 χρόνια το περισσότερο κρασί Mπρούσκο το προμηθευόταν η ποτοποιία Kαλογιάννη που το έκανε απόσταξη για κονιάκ, η εταιρία Kονιόρδος και διάφορες ταβέρνες. Ενώ το Vinsanto το προμηθευόταν οι εκκλησίες και τα μοναστήρια, για τη Θεία Kοινωνία.

% αλκοόλ : | 13% |
Βιολογικό/Βιοδυναμικό/Vegan : | Βιολογικό |
Ποικιλίες : | Βιδιανό |
Γλυκύτητα : | Ξηρό |
Τύπος κρασιού : | Οίνος λευκός |
Φύλαξη - Παλαίωση : | Aπολαύστε το μέσα στα 2-5 πρώτα χρόνια της ζωής του |
Συνοδεύει : | Πράσινες σαλάτες, λιπαρά ψάρια, ημίσκληρα κίτρινα τυριά. |
Θερμοκρασία σερβιρίσματος : | Σερβίρεται στους 10-12°C |
Παραγωγός : | Οινοποιείο Γαβαλά |
Οινοποίηση : | Η αλκοολική ζύμωση γίνεται σε δρύινα γαλλικά βαρέλια των 228 lt, στα οποία ωριμάζει για 5 μήνες σε επαφή με τις οινολάσπες |

Είδατε πρόσφατα
-
ΚΡΑΣΙ VIDIANO ΟΙΝΟΠΟΙΙΑ ΓΑΒΑΛΑ ΛΕΥΚΟ 750ML
Περισσότερα -
SAMSONITE ΒΑΛΙΤΣΑ S-CAPE UPRIGHT ΑΥΞΟΜ 76CM Μ...
Περισσότερα
Το καλάθι σας είναι άδειο |