ΚΡΑΣΙ ΟΡΟΣ ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΕΝΔΟΧΩΡΑ 2016 ΕΡΥΘΡΟ 750ML 142010074

Εξαντλημένο
Κλασική παλαιωμένη έκφραση ενός τυπικού χαρμανιού του κρητικού αμπελώνα. Το Syrah συνήθως μπαίνει στο χαρμάνι γιατί ενισχύει με χρώμα, αρώματα και γεύσεις, ενώ η παραμονή του κρασιού σε δρύινα βαρέλια για ένα περίπου χρόνο προσδίδει όμορφη πικάντικη πολυπλοκότητα.
Πικάντικο, μπαχαρένιο, ζουμερό και με πληθωρικό χαρακτήρα συνδυάζει εξαιρετικά το ώριμο φρούτο με πιο εξελιγμένα αρώματα γης, εντείνοντας την πολυπλοκότητα του κρασιού. Πυκνό, έντονο και δομημένο, με αυτή τη χαρακτηριστική ζεστασιά και στρογγυλάδα που συνοδεύει αρκετά από τα κρασιά του κρητικού αμπελώνα. Η συνολική παραγωγή του δε ξεπερνάει τις 800 φιάλες.
Το οινοποιείο Ενδοχώρα είναι ένα από τα νεότερα οινοποιεία της Κρήτης και ιδρύθηκε μόλις το 2010, στην περιοχή των Χανίων. Παράγει κρασιά από ποικιλίες όπως το Βιδιανό το Κοτσιφάλι και το Syrah με ιδιαίτερη προσοχή στις καλλιεργητικές πρακτικές αλλά και στη διαχείριση των σταφυλιών στο οινοποιείο.
Η καλλιέργεια του αμπελώνα γίνεται στα βιολογικά πρότυπα αν και δεν είναι πιστοποιημένη όπως και στο οινοποιείο οι παρεμβάσεις
είναι ελάχιστες με χρήση αυτοχθόνων ζυμών και μικρά επίπεδα θείωσης. Το εκπληκτικό Βιδιανό που παράγει είναι από αμπέλια μεγάλης ηλικίας που φτάνουν τα 50 έτη και είναι εμβολιασμένο πάνω σε αυτόριζα κλήματα Ρωμέικου της περιοχής!

Οργανοληπτικά χαρακτηριστικά : | Αρώματα γης, δέρματος, γλυκών μπαχαρικών και πιπεριού συνοδεύονται από ώριμο φρούτο που θυμίζει βατόμουρο, κεράσι και αποξηραμένο δαμάσκηνο. Το στόμα είναι πλούσιο και πυκνό, με στέρεες τανίνες που ο χρόνος τις έχει βοηθήσει να ενσωματωθούν πλήρως στο κρασί. |
Ποικιλίες : | Syrah,Κοτσιφάλι |
Γλυκύτητα : | Ξηρό |
Τύπος κρασιού : | Ερυθρό |
% αλκοόλ : | 14.2% |
Μέγεθος φιάλης : | 750ml |
Παραγωγός : | Οινοποιείο Ενδοχώρα |
Περιοχή : | Κρήτη (Βάμος, Χανιά) |
Οινοποίηση : | Μικροοινοποίηση που συνδυάζει τις δύο ερυθρές ποικιλίες που είναι φυτεμένες στους αμπελώνες του κτήματος. Τα αμπέλια είναι πλέον ηλικίας 18 ετών και χαρίζουν πολύ καλής ποιότητας φρούτο το οποίο διαχειρίζεται στο οινοποιείο με μη παρεμβατικές μεθόδους. Η ζύμωση είναι αυθόρμητη και η εκχύλιση διαρκεί 8 ημέρες για το Κοτσιφάλι και 14 μέρες για το Syrah. |

Είδατε πρόσφατα
-
ΚΡΑΣΙ ΟΡΟΣ ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΕΝΔΟΧΩΡΑ 2016 ΕΡΥΘΡΟ 75...
Περισσότερα -
ΦΟΡΜΑ REFLEX FASHION LOVE 74666 ΡΟΖ (104ΕΚ.)-...
Περισσότερα -
Η ΕΝΝΟΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΛΑΠΛΟΥ ΣΤΗ ΜΕΤΑΜΟΝΤΕΡΝΗ ΤΕΧΝΗ
Περισσότερα -
ΜΠΟΤΑΚΙ MOD8 OURALY 737540 ΜΠΟΡΝΤΩ
Περισσότερα
Το καλάθι σας είναι άδειο |