ΚΡΑΣΙ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ ΝΥΧΤΕΡΙ ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΧΑΡΙΔΗΜΟΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ 2018 ΛΕΥΚΟ 750ML 142008725
Εξαντλημένο
Στη μύτη συναντάμε το χαρακτηριστικό φρουτώδη χαρακτήρα του Ασύρτικου, γεμάτη και έντονη γεύση και μεγάλη επίγευση στο τέλος.
Στη Σαντορίνη, ο αμπελώνας δεν προσβλήθηκε ποτέ από φυλλοξήρα. Τα φυτά έχουν σχήμα κουλούρας, φωλιάς, και ποτίζονται από την υγρασία που συγκρατείται κατά τη διάρκεια της νύχτας από το πορώδες, ηφαιστειακό έδαφος.
Στο νησί με το μοναδικό οικοσύστημα και τις αυτόχθονες ποικιλίες, το 1997 γεννήθηκε το Οινοποιείο Χατζηδάκη, που παράγει εξαιρετικά κρασιά Σαντορίνης.Οι αμπελώνες βρίσκονται στη Σαντορίνη, οι περισσότεροι από αυτούς στην περιφέρεια του χωριού Πύργος Καλλίστης, σε υψόμετρο 100 - 300 μέτρα, με προσανατολισμό νότια νοτιοανατολικά. H παραγωγή οίνων που είναι Προϊόντα Bιολογικής Γεωργίας αποτελεί υποχρέωση για την οικογένεια Xατζηδάκη, γι΄ αυτό από το 1997 ως σήμερα σε κάθε γραμμικό αμπελώνα που φυτεύεται εφαρμόζεται βιολογική καλλιέργεια. Tο ίδιο ισχύει και για τους παλιούς αμπελώνες, ιδιόκτητους ή ενοικιαζόμενους, των οποίων η καλλιέργεια αναδιορθώνεται σε Bιολογική. το οινοποιείο είναι μέσα στον ιδιόκτητο αμπελώνα της οικογένειας Χατζηδάκη, εντός της ζώνης Σαντορίνη Ονομασίας Προέλευσης Ανωτέρας Ποιότητας. Έχει διαμορφωθεί σε ένα υπάρχον υπόσκαφο κτίσμα (οι παραδοσιακές «σπηλιές» της Σαντορίνης). Το 1997, με πολύ προσωπική εργασία, κυριολεκτικά μεταμορφώθηκε σε ένα μικρό οινοποιείο.
| Ποικιλίες : | Ασύρτικο 100% |
| Γλυκύτητα : | Ξηρός |
| % αλκοόλ : | 15% |
| Συνοδεύει : | Έντονες πικάντικες γεύσεις, λευκά κρέατα αλλά και κόκκινα κρέατα με ελαφριές κόκκινες σάλτσες, λιπαρά ψάρια |
| Φύλαξη - Παλαίωση : | 6 χρόνια |
| Θερμοκρασία σερβιρίσματος : | 12 - 14°C |
| Μέγεθος φιάλης : | 750 ml |
| Περιοχή : | Σαντορίνη |
| Αμπελώνες : | Eπιλεγμένοι Aμπελώνες Πύργου |
| Οινοποίηση : | Τρυγητός των σταφυλιών σε προχωρημένη ωρίμανση, μετά τον εκραγισμό παραμονή του γλεύκους με τα στέμφυλα, σε χαμηλή θερμοκρασία, για 6 ώρες. Γλευκοποίηση με τον παραδοσιακό τρόπο, απολάσπωση και ζύμωση με επιλεγμένες ζύμες στους 18°C. |
| Ετικέτα : | Σκούρο μπλε φόντο |
Είδατε πρόσφατα
-
ΚΡΑΣΙ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ ΝΥΧΤΕΡΙ ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΧΑΡΙΔΗΜΟΣ ...
Περισσότερα -
ΒΟΤΚΑ SMIRNOFF TWIST VANILIA 700 ML
Περισσότερα -
RUM BUNDABERG ORIGINAL 700 ML
Περισσότερα -
ΚΡΑΣΙ PORTES CABERNET SAUVIGNON ΕΡΥΘΡΟ 2010 7...
Περισσότερα -
ΣΑΜΠΑΝΙΕΡΑ PULLTEX ΑΚΡΥΛΙΚΗ 1 ΦΙΑΛΗΣ ΧΡΩΜΑ ΛΕ...
Περισσότερα -
ΚΡΑΣΙ NOSTOS BLEND ΟΙΝΟΠΟΙΙΑ ΜΑΝΟΥΣΑΚΗ 2012 Ε...
Περισσότερα -
ΚΡΑΣΙ CHATEAU MOULIN RICHE CRU BOURGEOIS 2006...
Περισσότερα -
ΚΡΑΣΙ GRUNER VELTLINER ALTE REBEN 2008 ΛΕΥΚΟ ...
Περισσότερα -
GRAPPA MAGIA 45% A.B.V. 1998, 700 ML ΧΕΙΡΟΠΟΙ...
Περισσότερα -
ΚΡΑΣΙ ΧΟΡΤΑΙΣ ΚΤΗΜΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ 2006 ΕΡΥΘΡΟ 500M...
Περισσότερα
|
Το καλάθι σας είναι άδειο |




