ΚΡΑΣΙ VINSANTO ΚΤΗΜΑ ΑΡΓΥΡΟΥ 4 YEARS BARREL AGED 500 ML 2012 142008606

Εξαντλημένο
“Vino di Santorini” είναι το παραδοσιακό γλυκό κρασί της Σαντορίνης, παγκομσίως γνωστό ως Vinsanto. Τα σταφύλια επιλέγονται αυστηρά και απλώνονται με προσοχή κάτω από τον καυτό, καλοκαιρινό ήλιο του νησιού για περίπου δύο εβδομάδες. Η παλαίωση στα γαλλικά δρύινα βαρέλια διαρκεί 4 χρόνια. Ακολουθεί το τελικό “blending” με την μυστική συνταγή του Κτήματος Αργυρού που περνάει από γενιά σε γενιά και φέρνει την μεγάλη αναγνώριση και επιτυχία διεθνώς. Χρώμα μελί, με αρώματα αποξηραμένων φρούτων, βερίκοκου, φλούδας πορτοκαλιού και βοτάνων. Ισορροπημένη οξύτητα και μακριά επίγευση. Σερβίρεται στους 6-8°C. και συνοδεύει foie gras, σπιτικές πίτες με ψημένα φρούτα και επιδόρπια με κρεμώδη υφή . Mπορεί να παλαιώσει μέχρι και πάνω από 30 χρόνια.
Το Κτήμα Αργυρού ιδρύθηκε το 1903 από το Γεώργιο Αργυρό, σε μια έκταση αμπελώνα 20 στρεμμάτων στην Επισκοπή Γωνιά Θήρας. Ο Γεώργιος Αργυρός ακολούθησε τον παραδοσιακό σαντορινιό τρόπο οινοποίησης, με κύριο στόχο την αξιοποίηση των σταφυλιών που παρήγαγε ο αμπελώνας του και τα κρασιά του προορίζονταν κυρίως για την τοπική αγορά Την σημαντική αλλαγή στο Κτήμα Αργυρού, την έφερε ο νυν ιδιοκτήτης του, Γιάννης Αργυρός, στον οποίον περιήλθε το οινοποιείο το 1974. Ο Γιάννης Αργυρός αύξησε την έκταση των καλλιεργούμενων αμπελώνων σε 300 στρέμματα, εκσυγχρόνισε το οινοποιείο και εργάστηκε πολύ σκληρά για να εξασφαλίσει την υψηλή ποιότητα της πρώτης ύλης.
Ο αμπελώνας του Κτήματος Αργυρού είναι αυτόρριζος και βρίσκεται στην Επισκοπή Γωνιά Θήρας, σε υψόμετρο 35-150 m, με προσανατολισμό ανατολικά-νοτιοανατολικά και τα κλήματα είναι διαμορφωμένα στην παραδοσιακή κουλούρα. Η απόδοση του αμπελώνα είναι περίπου 350-500 Kg σταφύλια ανά στρέμμα και ο τρύγος πραγματοποιείται 10-25 Αυγούστου.
Στο Κτήμα Αργυρού καλλιεργούνται και οινοποιούνται μόνο γηγενείς ποικιλίες της Σαντορίνης, όπως ασύρτικο, αθήρι, αηδάνι, μανδηλαριά, μαυράθηρο, μαυροτράγανο και βουδόματο. Παράλληλα γίνεται μια πολύ μεγάλη προσπάθεια αναβίωσης αρχαίων και σπάνιων ποικιλιών του νησιού.
Οι προσπάθειες του Γιάννη Αργυρού χαίρουν αναγνώρισης στην Ελλάδα και το εξωτερικό, με μεγαλύτερη διάκριση αυτή του περιοδικού Wine & Spirits, που κατέταξε το Κτήμα Αργυρού μέσα στα 100 καλύτερα οινοποιεία του κόσμου για τις χρονιές 2005 και 2006.

Οργανοληπτικά χαρακτηριστικά : | Γεμάτο σώμα με φίνες ταννίνες, πολύπλοκα αρώματα κόκκινων φρούτων με νότες δαμάσκηνου, δέρματος και γλυκών μπαχαρικών. Το σώμα είναι καλά δομημένο και ισορροπημένο με βελούδινο ουρανίσκο και μακρά επίγευση. |
Ποικιλίες : | 80% Ασύρτικο, 10% Αηδάνι |
Τύπος κρασιού : | Γλυκό |
% αλκοόλ : | 13% |
Συνοδεύει : | Μπορεί να καταναλωθεί μόνο του ως απεριτίφ ή με γλυκά με βάση το κακάο και τη σοκολάτα. |
Θερμοκρασία σερβιρίσματος : | 6-8°C |
Μέγεθος φιάλης : | 500 ml |
Φύλαξη - Παλαίωση : | Δυνατότητες παλαίωσης: βαθιά παλαίωση |
Παραγωγός : | Κτήμα Αργυρού |
Οινοποίηση : | Λιάζεται για 6-7 μέρες. Παλαιώνει 5 χρόνια σε βαρέλι και ένα χρόνο σε φιάλη. |

Είδατε πρόσφατα
-
ΚΡΑΣΙ VINSANTO ΚΤΗΜΑ ΑΡΓΥΡΟΥ 4 YEARS BARREL ...
Περισσότερα -
JOE BAR TEAM ΤΟΜΟΣ 2 ΤΕΥΧΗ 2-4
Περισσότερα -
ΣΕΤ ΚΟΥΒΕΡΛΙ ΜΟΝΟ, FREEDOM 4524
Περισσότερα -
NOBBY FLEXI ROCK STAR 5M FOR EVER ΓΙΑ ΚΑΤΟΙΚΙ...
Περισσότερα -
ΜΠΛΟΥΖΑ BODYTALK COLORBLOCK CREWNECK STEEL
Περισσότερα -
ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΜΕ ΤΗΝ R
Περισσότερα -
ΑΠΑΝΤΑ ΠΟΙΗΤΙΚΑ (ΔΕΜΕΝΟ)
Περισσότερα -
ΤΟ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΕΝΟΣ JEDI
Περισσότερα -
Ο ΤΑΚΗΣ ΚΟΙΜΑΤΑΙ
Περισσότερα -
ΚΛΕΙΔΑΡΙΑ ΠΟΔΗΛΑΤΟΥ DRESCO ΚΟΥΛΟΥΡΑ ΜΕ ΚΛΕΙΔΙ...
Περισσότερα
Το καλάθι σας είναι άδειο |