ΚΡΑΣΙ GENTILINI NOTES 2017 ΛΕΥΚΟ 750 ML 142007700
Εξαντλημένο
Παράγεται από τις Κεφαλλονίτικες ποικιλίες Τσαούσι και Μοσχάτο Κεφαλονιάς, που οινοποιούνται ξεχωριστά. Συνδυάζονται με μικρή ποσότητα Sauvignon Blanc, που προσδίδει τέλεια ισορροπία και πολυπλοκότητα. Παράγονται ετησίως 10,000 φιάλες.
Σύνθετο, πληθωρικό και ισορροπημένο, το Aspro έχει ελκυστικό άρωμα εσπεριδοειδών, μελιού και πεπονιού, με σώμα, φρούτωδη γεύση και ξηρή λεμονώδη επίγευση. Συνοδεύει λευκά κρέατα, ζυμαρικά και ψάρι στη σχάρα.
Gentilini είναι το όνομα της νόνας του Σπύρου Κοσμετάτου, τελευταία απογόνου παλιάς οικογένειας του νησιού. Οι Gentilini κατάγονται από το Este, κοντά στην Πάντοβα. Ο Μαρίνος Γκεντιλίνης, όπως εκφέρεται ελληνικά το όνομα, ήταν μηχανικός του Ενετικού στρατού, ο οποίος ανέλαβε να κατασκευάσει το φρούριο της Ασσου το 1593.
Τη δεκαετία του 1970 ο Σπύρος Κοσμετάτος επέστρεψε στον τόπο καταγωγής του, την Κεφαλονιά. Η πρώτη εμπορική σοδειά ήταν το 1984, που διοχετεύθηκε ταυτόχρονα στην αγορά της Ελλάδας και της Αγγλίας.
Το 2002, η Μαριάννα Κοσμετάτου, κόρη του ιδρυτή Σπύρου Κοσμετάτου, και ο σύζυγός της, Πέτρος Μαρκαντωνάτος, ανέλαβαν την GENTILINI. Η βασική φιλοσοφία της οινοποιίας παραμένει, ωστόσο, πάντα η ίδια: Αφοσίωση στις τοπικές πoικιλίες, ειδικά την Ρομπόλα, και έμφαση στην προώθηση του τοπικού, ιδιαίτερου χαρακτήρα τους.
| Οργανοληπτικά χαρακτηριστικά : | Σύνθετο, πληθωρικό και ισορροπημένο, το Aspro έχει ελκυστικό άρωμα εσπεριδοειδών, μελιού και πεπονιού, με σώμα, φρούτωδη γεύση και ξηρή λεμονώδη επίγευση |
| Ποικιλίες : | Τσαούσι (60%) Ρομπόλα (20%), Μοσχοφίλερο (10%), Sauvignon Blanc (10%) |
| Τύπος κρασιού : | Επιτραπέζιος, λευκός, ξηρός |
| % αλκοόλ : | 12% |
| Συνοδεύει : | Ελαφριά και μέτρια κουζίνα, σολομός, τυριά, ψάρι στη σχάρα. |
| Φύλαξη - Παλαίωση : | Επιδέχεται 2-3 χρόνια παλαίωση. |
| Θερμοκρασία σερβιρίσματος : | 8-10°C |
| Μέγεθος φιάλης : | 750 ml |
| Οινοποίηση : | Στο οικογενειακό οινοποιείο στις Μηνιές Κεφαλονιάς. Οι χαμηλές πιέσεις αποδίδουν το πρώτο 60% επίλεκτου μούστου. Η ζήμωση διαρκεί τέσσερεις εβδομάδες σε ελεγχόμενες θερμοκρασίες 14 C. Η κάθε ποικιλία σταφυλιού οινοποιείται ξεχωριστά έτσι ώστε να ελέγχεται απόλυτα η αρμονία του τελικού αποτελέσματος. Υστερα από ωρίμανσης στις δεξαμενές, τα κρασιά σταθεροποιούνται και διαυγάζονται με την μέθοδο της ψήξης. Δεν γίνεται ποτέ χρήση προσθετικών ή βελτιωτικών υλικών όπως η ζάχαρη, τα οξέα, τα χημικά αρώματα κτλ. Τα κρασιά φιλτράρονται μόνο μία φορά, ώστε να μην απογυμνωθούν από τα λεπτά αρώματα και γεύσεις τους. |
Είδατε πρόσφατα
-
ΚΡΑΣΙ GENTILINI NOTES 2017 ΛΕΥΚΟ 750 ML
Περισσότερα -
ΚΡΑΣΙ ΚΑΤΩΓΙ ΑΒΕΡΩΦ 2016 ΕΡΥΘΡΟ METHUSELAH 6L...
Περισσότερα -
ΟΥΙΣΚΙ JACK DANIEL'S (GLASS) 50ML
Περισσότερα -
ΚΡΑΣΙ ΚΤΗΜΑ ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΕΙΟΥ EVANGELO ΕΡΥΘΡΟ 201...
Περισσότερα -
FRUIT LIQUEUR EOLIKI CHERRY VIEILLE MARIE 700...
Περισσότερα -
ΚΡΑΣΙ GEVREY-CHAMBERTIN VIEILLES VIGNES 2015 ...
Περισσότερα -
ΚΡΑΣΙ PETRAEUS ΚΤΗΜΑ ΚΑΡΙΠΙΔΗ 2012 ΕΡΥΘΡΟ 750...
Περισσότερα -
ΚΡΑΣΙ CHATEAU MOUTON-ROTHSCHILD 1ER GRAND CRU...
Περισσότερα -
ΚΡΑΣΙ ARMYRA (ΑΡΜΥΡΑ) ΚΤΗΜΑ ΣΚΟΥΡΑΣ CHARDONNA...
Περισσότερα -
ΟΥΙΣΚΙ HIGHLAND PARK 12 ΕΤΩΝ VIKING HONOUR 70...
Περισσότερα
|
Το καλάθι σας είναι άδειο |



