ΚΡΑΣΙ GENTILINI NOTES 2017 ΛΕΥΚΟ 750 ML 142007700
Εξαντλημένο
Παράγεται από τις Κεφαλλονίτικες ποικιλίες Τσαούσι και Μοσχάτο Κεφαλονιάς, που οινοποιούνται ξεχωριστά. Συνδυάζονται με μικρή ποσότητα Sauvignon Blanc, που προσδίδει τέλεια ισορροπία και πολυπλοκότητα. Παράγονται ετησίως 10,000 φιάλες.
Σύνθετο, πληθωρικό και ισορροπημένο, το Aspro έχει ελκυστικό άρωμα εσπεριδοειδών, μελιού και πεπονιού, με σώμα, φρούτωδη γεύση και ξηρή λεμονώδη επίγευση. Συνοδεύει λευκά κρέατα, ζυμαρικά και ψάρι στη σχάρα.
Gentilini είναι το όνομα της νόνας του Σπύρου Κοσμετάτου, τελευταία απογόνου παλιάς οικογένειας του νησιού. Οι Gentilini κατάγονται από το Este, κοντά στην Πάντοβα. Ο Μαρίνος Γκεντιλίνης, όπως εκφέρεται ελληνικά το όνομα, ήταν μηχανικός του Ενετικού στρατού, ο οποίος ανέλαβε να κατασκευάσει το φρούριο της Ασσου το 1593.
Τη δεκαετία του 1970 ο Σπύρος Κοσμετάτος επέστρεψε στον τόπο καταγωγής του, την Κεφαλονιά. Η πρώτη εμπορική σοδειά ήταν το 1984, που διοχετεύθηκε ταυτόχρονα στην αγορά της Ελλάδας και της Αγγλίας.
Το 2002, η Μαριάννα Κοσμετάτου, κόρη του ιδρυτή Σπύρου Κοσμετάτου, και ο σύζυγός της, Πέτρος Μαρκαντωνάτος, ανέλαβαν την GENTILINI. Η βασική φιλοσοφία της οινοποιίας παραμένει, ωστόσο, πάντα η ίδια: Αφοσίωση στις τοπικές πoικιλίες, ειδικά την Ρομπόλα, και έμφαση στην προώθηση του τοπικού, ιδιαίτερου χαρακτήρα τους.
| Οργανοληπτικά χαρακτηριστικά : | Σύνθετο, πληθωρικό και ισορροπημένο, το Aspro έχει ελκυστικό άρωμα εσπεριδοειδών, μελιού και πεπονιού, με σώμα, φρούτωδη γεύση και ξηρή λεμονώδη επίγευση |
| Ποικιλίες : | Τσαούσι (60%) Ρομπόλα (20%), Μοσχοφίλερο (10%), Sauvignon Blanc (10%) |
| Τύπος κρασιού : | Επιτραπέζιος, λευκός, ξηρός |
| % αλκοόλ : | 12% |
| Συνοδεύει : | Ελαφριά και μέτρια κουζίνα, σολομός, τυριά, ψάρι στη σχάρα. |
| Φύλαξη - Παλαίωση : | Επιδέχεται 2-3 χρόνια παλαίωση. |
| Θερμοκρασία σερβιρίσματος : | 8-10°C |
| Μέγεθος φιάλης : | 750 ml |
| Οινοποίηση : | Στο οικογενειακό οινοποιείο στις Μηνιές Κεφαλονιάς. Οι χαμηλές πιέσεις αποδίδουν το πρώτο 60% επίλεκτου μούστου. Η ζήμωση διαρκεί τέσσερεις εβδομάδες σε ελεγχόμενες θερμοκρασίες 14 C. Η κάθε ποικιλία σταφυλιού οινοποιείται ξεχωριστά έτσι ώστε να ελέγχεται απόλυτα η αρμονία του τελικού αποτελέσματος. Υστερα από ωρίμανσης στις δεξαμενές, τα κρασιά σταθεροποιούνται και διαυγάζονται με την μέθοδο της ψήξης. Δεν γίνεται ποτέ χρήση προσθετικών ή βελτιωτικών υλικών όπως η ζάχαρη, τα οξέα, τα χημικά αρώματα κτλ. Τα κρασιά φιλτράρονται μόνο μία φορά, ώστε να μην απογυμνωθούν από τα λεπτά αρώματα και γεύσεις τους. |
Είδατε πρόσφατα
-
ΚΡΑΣΙ GENTILINI NOTES 2017 ΛΕΥΚΟ 750 ML
Περισσότερα -
ΚΡΑΣΙ JIM BARRY ASSYRTIKO 2021 ΛΕΥΚΟ 750 ML
Περισσότερα -
ΚΡΑΣΙ ΠΛΟΥΤΟΣ ΚΤΗΜΑ ΠΑΛΥΒΟΥ 2022 ΕΡΥΘΡΟ 750 M...
Περισσότερα -
ΣΥΣΤΗΜΑ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑΤΟΣ CORAVIN MODEL TWO ELITE...
Περισσότερα -
ΚΡΑΣΙ ΡΟΜΠΟΛΑ "R" GENTILINI 2015 ΛΕΥΚΟ 750ML
Περισσότερα -
ΚΡΑΣΙ RIESLING LYRA HEILIGENSTEIN ERSTE LAGE ...
Περισσότερα -
ΚΡΑΣΙ ΨΙΘΥΡΟΣ ΛΕΥΚΟ 2014 ΜΟΣΧΑΤΟ SILVA WINES ...
Περισσότερα -
ΑΝΟΙΧΤΗΡΙ PULLTEX PULLPARROT BUTTON LEVER COR...
Περισσότερα -
ΚΡΑΣΙ CABERNET SAUVIGNON ΚΤΗΜΑ ΝΕΡΑΝΤΖΗ (BIO)...
Περισσότερα -
ΚΡΑΣΙ ΤΕΧΝΗ ΑΛΥΠΙΑΣ ΕΡΥΘΡΟ ΚΤΗΜΑ ΤΕΧΝΗ OINOY ...
Περισσότερα
|
Το καλάθι σας είναι άδειο |



