ΚΡΑΣΙ ROSSIU DI MUNTE PINOT NOIR ΚΑΤΩΓΙ ΑΒΕΡΩΦ 2013 ΕΡΥΘΡΟ 750ML 142007126

Εξαντλημένο
Η σειρά Rossiu di Munte είναι τα «κρασιά του βουνού», από τους πιο ορεινούς αμπελώνες του Κτήματος. Λόγω πολύ ψυχρού κλίματος, ήταν λογικό να δοκιμασθεί μια κατ’ εξοχήν ποικιλία που αγαπάει το κρύο, το Pinot Noir, με πολύ καλά αποτελέσματα.
Εκραγισμός - έκθλιψη και εκχύλιση και μετά το τέλος της ζύμωσης, η οποία κράτησε συνολικά 20 ημέρες. Κατά την διάρκεια της ζύμωσης γίνονται 2 εμβαπτισμοί του καπέλου την ημέρα. Η θερμοκρασία της ζύμωσης είναι μεταξύ 25°C και 30°C και αμέσως μετά το τέλος της εκχύλισης το κρασί ωριμάζει σε δρύϊνο Γαλλικό βαρέλι 300 λίτρων (Never Chauffe Legere) όπου παραμένει με τις οινολάσπες για δύο μήνες. Στην συνέχεια η ωρίμανση στο βαρέλι συνεχίζεται για ακόμη 12 μήνες.
Κρασί ρουμπινί χρώματος με βιολετί ανταύγειες. Τόσο αρωματικά όσο και γευστικά εκφράζει τον φρουτώδη χαρακτήρα της ποικιλίας σε συνδυασμό με άλλες αρωματικές νότες. Ξεχωρίζει για την πολύ καλή δομή και οξύτητά του.
Αναζητά τα πιο ιδιαίτερα κρέατα, όπως κυνήγι, αγριογούρουνο, αλλά και σαλιγκάρια.

Οργανοληπτικά χαρακτηριστικά : | Κρασί ρουμπινί χρώματος με βιολετί ανταύγειες. Τόσο αρωματικά όσο και γευστικά εκφράζει τον φρουτώδη χαρακτήρα της ποικιλίας σε συνδυασμό με άλλες αρωματικές νότες. Ξεχωρίζει για την πολύ καλή δομή και οξύτητά του |
Ποικιλίες : | Pinot Noir |
Γλυκύτητα : | Ξηρό |
Τύπος κρασιού : | Οίνος Ερυθρός |
% αλκοόλ : | 13% |
Συνοδεύει : | Τα πιο ιδιαίτερα κρέατα, όπως κυνήγι, αγριογούρουνο, αλλά και σαλιγκάρια. |
Μέγεθος φιάλης : | 750ml |
Παραγωγός : | Οινοποιείο Κατώγι Αβέρωφ |
Περιοχή : | Μέτσοβο, Ήπειρος |
Αμπελώνες : | Ηπειρωτικό. Κατά την διάρκεια του χειμώνα έχουμε πολλές βροχές και χιόνια. Το καλοκαίρι είναι δροσερό με αρκετές καταιγίδες. Το παραπάνω κλίμα βοηθάει στην διατήρηση της οξύτητας της ποικιλίας και στην έντονη έκφραση των αρωματικών χαρακτηριστικών της. |
Οινοποίηση : | Εκραγισμός - έκθλιψη και εκχύλιση και μετά το τέλος της ζύμωσης, η οποία κράτησε συνολικά 20 ημέρες. Κατά την διάρκεια της ζύμωσης γίνονται 2 εμβαπτισμοί του καπέλου την ημέρα. Η θερμοκρασία της ζύμωσης είναι μεταξύ 25°C και 30°C και αμέσως μετά το τέλος της εκχύλισης το κρασί ωριμάζει σε δρύϊνο Γαλλικό βαρέλι 300 λίτρων (Never Chauffe Legere) όπου παραμένει με τις οινολάσπες για δύο μήνες. Στην συνέχεια η ωρίμανση στο βαρέλι συνεχίζεται για ακόμη 12 μήνες. |
Ετικέτα : | Κατώγι Αβέρωφ Rossiu di Munte Pinot Noir |

Είδατε πρόσφατα
-
ΚΡΑΣΙ ROSSIU DI MUNTE PINOT NOIR ΚΑΤΩΓΙ ΑΒΕΡΩ...
Περισσότερα -
ΣΑΝΔΑΛΙ DISNEY UNICORN S8010071S EVA ΦΟΥΞΙΑ (...
Περισσότερα -
BLOCKBUSTER 3 GRAMMAR BOOK
Περισσότερα -
ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΚΟ A-PLAST MULTI
Περισσότερα -
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΓΡΙΦΟΙ ΚΑΙ ΣΠΑΖΟΚΕΦΑΛΙΕ...
Περισσότερα -
ΚΑΘΑΡΙΣΤΗΣ ΑΕΡΑ ROHNSON R-9600
Περισσότερα -
VGA XFX AMD RADEON R9 380 DD DUAL FAN R9-380P...
Περισσότερα -
ΣΟΥΤΙΕΝ TRIUMPH AMOURETTE CHARM W02 ΣΚΟΥΡΟ ΓΚ...
Περισσότερα -
ΟΥΙΣΚΙ CUTTY SARK 12 ΕΤΩΝ 700 ML
Περισσότερα
Το καλάθι σας είναι άδειο |