ΚΡΑΣΙ ΚΤΗΜΑ ΑΒΕΡΩΦ ΚΑΤΩΓΙ 2015 ΕΡΥΘΡΟ JEROBOAM 3LT 142007123

Εξαντλημένο
Ένα Cabernet Sauvignon από τον πιο ορεινό αμπελώνα στην Ελλάδα και έναν από τους πιο ορεινούς παγκοσμίως.
Ο ιδιόκτητος αμπελώνας βρίσκεται στην περιοχή του Γινιέτς σε υψόμετρο 900 1000 μέτρων και είναι δυσπρόσιτος στη μηχανική καλλιέργεια. Ένα τμήμα του αμπελώνα είναι φυτεμένο με τα πρώτα κλήματα Cabernet Sauvignon που ήρθαν στην Ελλάδα από τον Ευάγγελο Αβέρωφ.
Συνοινοποίηση των τριών ποικιλιών με την κλασική μέθοδο ερυθρής οινοποίησης. Μετά τον εμβολιασμό εφαρμόζεται μακρά εκχύλιση, που μπορεί να ξεπεράσει και τις τέσσερις εβδομάδες, σε υψηλή θερμοκρασία από 30 33°C. Με το τέλος της ζύμωσης ο νέος οίνος μεταφέρεται σύλλασπος σε καινούρια δρύινα γαλλικά βαρέλια όπου λαμβάνει χώρα η μηλογαλακτική ζύμωση. Ο οίνος περνά δώδεκα έως δεκαοκτώ μήνες οξειδωτικής παλαίωσης ενώ μετά την εμφιάλωση παραμένει και έξι μήνες στη φιάλη.
Έντονο κόκκινο χρώμα με βυσσινί ανταύγειες. Αρώματα ώριμων κόκκινων φρούτων, όπως κεράσια, σμέουρα και δαμάσκηνα, εμπλουτισμένα με νότες μπαχαρικών, βανίλιας, καφέ και ξύλου.
Στο στόμα εμφανίζεται μεστό και καλοδομημένο, με πλούσιο σώμα, ισορροπημένο και κομψό, με ελαφρά ταννικό τελείωμα και μεγάλη επίγευση. Επιδέχεται μακρόχρονη παλαίωση.
Ιδανικός σύντροφος για κρέατα σχάρας, κρέατα με κόκκινες σάλτσες και τυριά. Συνδυάζεται ιδανικά με μοσχαρίσια φιλέτα.

Οργανοληπτικά χαρακτηριστικά : | Έντονο κόκκινο χρώμα με βυσσινί ανταύγειες. Αρώματα ώριμων κόκκινων φρούτων, όπως κεράσια, σμέουρα και δαμάσκηνα, εμπλουτισμένα με νότες μπαχαρικών, βανίλιας, καφέ και ξύλου. Στο στόμα εμφανίζεται μεστό και καλοδομημένο, με πλούσιο σώμα, ισορροπημένο και κομψό, με ελαφρά ταννικό τελείωμα και μεγάλη επίγευση. |
Ποικιλίες : | Cabernet Sauvignon |
Γλυκύτητα : | Ξηρός |
Τύπος κρασιού : | Οίνος Ερυθρός , Ξηρός Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη Μέτσοβο |
% αλκοόλ : | 13.5% |
Συνοδεύει : | Κρέατα σχάρας, κρέατα με κόκκινες σάλτσες και τυριά. Συνδυάζεται ιδανικά με μοσχαρίσια φιλέτα. |
Φύλαξη - Παλαίωση : | Επιδέχεται μακρόχρονη παλαίωση. |
Μέγεθος φιάλης : | 3000ml |
Παραγωγός : | Οινοποιείο Κατώγι Αβέρωφ |
Περιοχή : | Μέτσοβο , Ήπειρος |
Αμπελώνες : | Ο ιδιόκτητος αμπελώνας βρίσκεται στην περιοχή του Γινιέτς σε υψόμετρο 900 1000 μέτρων και είναι δυσπρόσιτος στη μηχανική καλλιέργεια. Ένα τμήμα του αμπελώνα είναι φυτεμένο με τα πρώτα κλήματα Cabernet Sauvignon που ήρθαν στην Ελλάδα από τον Ευάγγελο Αβέρωφ. |
Οινοποίηση : | Συνοινοποίηση των τριών ποικιλιών με την κλασική μέθοδο ερυθρής οινοποίησης. Μετά τον εμβολιασμό εφαρμόζεται μακρά εκχύλιση, που μπορεί να ξεπεράσει και τις τέσσερις εβδομάδες, σε υψηλή θερμοκρασία που κυμαίνεται από 30 33° C. Με το τέλος της ζύμωσης ο νέος οίνος μεταφέρεται σύλλασπος σε καινούρια δρύινα γαλλικά βαρέλια όπου λαμβάνει χώρα η μηλογαλακτική ζύμωση. Ο οίνος περνά δώδεκα έως δεκαοχτώ μήνες οξειδωτικής παλαίωσης ενώ μετά την εμφιάλωση παραμένει και έξι μήνες στη φιάλη. |
Ετικέτα : | Κτήμα Αβέρωφ Ερυθρός |

Είδατε πρόσφατα
-
ΚΡΑΣΙ ΚΤΗΜΑ ΑΒΕΡΩΦ ΚΑΤΩΓΙ 2015 ΕΡΥΘΡΟ JEROBOA...
Περισσότερα -
ΣΚΛΗΡΟΣ LACIE 9000604 PORSCHE DESIGN DESKTOP ...
Περισσότερα -
CAIPIROSKA GIFT BOX - ΔΕΚΑΤΕΣΣΕΡΑ (14) ΣΕΡΒΙΡ...
Περισσότερα -
ACER ASPIRE ONE D255-2DQCC25 COPPER BROWN
Περισσότερα -
OMEGA OUW13V WEB CAMERA 1.3MPX VALUE LINE BLA...
Περισσότερα -
SOUND CARD CREATIVE SOUND BLASTER OMNI SURROU...
Περισσότερα -
ΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΙΟ ESPERANZA EK111 DALLAS WIRED MUL...
Περισσότερα -
BENQ XL2411Z 24'' LED GAMING MONITOR FULL HD ...
Περισσότερα -
AKASA AK-CBUB09-15BK INTERNAL USB3.0 TO EXTER...
Περισσότερα -
RAIDMAX VIPER 2 BLACK
Περισσότερα
Το καλάθι σας είναι άδειο |