ΚΡΑΣΙ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ ΑΣΥΡΤΙΚΟ ΒΑΡΕΛΙ ΚΤΗΜΑ ΣΙΓΑΛΑΣ 2011 ΛΕΥΚΟ MANGUM 1500 ML 142006450

Εξαντλημένο
Λαμπερό χρυσόξανθο χρώμα, με διακριτική παρουσία ξύλου σε υπόστρωμα εσπεριδοειδών. Με ισορροπημένη γεύση και πλούσια, δροσιστική η οξύτητα που του δίνει μεγάλη επίγευση με χαρακτηριστική μεταλλικότητα, τυπική της ποικιλίας, στην καλύτερη της έκφραση.
Δίνει δυνατότητα υψηλής παλαίωσης για λευκό κρασί άνω ακόμη και των 7 ετών. Συνοδεύει Ψάρια και λευκά κρέατα με λευκές πικάντικες σάλτσες, καπνιστά τυριά και καπνιστό σολωμό στους 12°C. Τα κλήματα είναι μέσης ηλικίας 50 ετών και βέβαια δεν έχουν προσβληθεί από τη φυλλοξήρα.
Η εταιρεία ιδρύθηκε το 1991, με την επωνυμία ΣΙΓΑΛΑΣ ΟΙΝΟΠΟΙΙΑ Ε.Π.Ε. Αρχικά το οινοποιείο στεγάστηκε εκεί όπου παλαιότερα ήταν η παραδοσιακή κάναβα της οικογένειας του Πάρι Σιγάλα. Στη συνέχεια κατασκευάστηκε και λειτούργησε, το 1998, σε ιδιόκτητο χώρο, νέα μονάδα παραγωγής, εμφιάλωσης και παλαίωσης οίνων. Έκτοτε, και μετά από συνεχείς επενδύσεις εκσυγχρονισμού και επεκτάσεων διαμορφώθηκε η σημερινή παραγωγική υποδομή με δυνατότητα επεξεργασίας και εμφιάλωσης 300.000 φιαλών ετησίως.

Οργανοληπτικά χαρακτηριστικά : | Λαμπερό χρυσόξανθο χρώμα, με διακριτική παρουσία ξύλου σε υπόστρωμα εσπεριδοειδών. Με ισορροπημένη γεύση και πλούσια, δροσιστική η οξύτητα που του δίνει μεγάλη επίγευση με χαρακτηριστική μεταλλικότητα, τυπική της ποικιλίας, στην καλύτερη της έκφραση. |
Ποικιλίες : | 100% ασύρτικο |
Τύπος κρασιού : | Οίνος Λευκός ξηρός, Ονομασία Προέλευσης «Σαντορίνη» Ανωτέρας Ποιότητας |
% αλκοόλ : | 14.5% |
Συνοδεύει : | Συνοδεύει Ψάρια και λευκά κρέατα με λευκές πικάντικες σάλτσες, καπνιστά τυριά και καπνιστό σολωμό |
Φύλαξη - Παλαίωση : | Δίνει δυνατότητα υψηλής παλαίωσης για λευκό κρασί άνω ακόμη και των 7 ετών |
Θερμοκρασία σερβιρίσματος : | 12°C |
Μέγεθος φιάλης : | 1500 ml |
Παραγωγός : | Κτήμα Σιγάλας |
Περιοχή : | Σαντορίνη, Οία, Ημεροβίγλι (στο βό- ρειο μέρος του νησιού). |
Αμπελώνες : | Ηλικία κλημάτων: Ανω των 50 ετών. Έδαφος: Αποτελείται από θραύσματα μαύρης λάβας, ηφαιστειακό τόφφο και κίσσηρη (ελαφρόπετρα). Από πλευράς μηχανικής σύστασης χαρακτηρίζεται “αμμώδες”. Είναι φτωχό σε οργανική ουσία και άζωτο, με ελάχιστο άργιλο και μικρή σχεδόν μηδαμινή περιεκτικότητα σε CaCo3. |
Οινοποίηση : | Ζύμωση σε γαλλικά δρύινα βαρέλια και ωρίμανση του οίνου με τις οινολάσπες για 6 μήνες περίπου (μέθοδος "sur lies"). Παραγωγή: 40.000 φιάλες. |

Είδατε πρόσφατα
-
ΚΡΑΣΙ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ ΑΣΥΡΤΙΚΟ ΒΑΡΕΛΙ ΚΤΗΜΑ ΣΙΓΑΛΑΣ...
Περισσότερα -
ΣΟΥΡΩΤΗΡΙ MARVA ΜΕ ΛΑΒΗ ΑΝΟΞΕΙΔΩΤΟ 21CM
Περισσότερα -
ΠΑΝΤΕΛΟΝΙ RUSSELL CUFFED BOTTOM PANT WITH ARC...
Περισσότερα -
ΠΑΠΟΥΤΣΙ ADIDAS PERFORMANCE ESSENTIAL STAR 2 ...
Περισσότερα -
ΣΑΚΙΔΙΟ ΠΛΑΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ POLO VISION/GLOW FLO...
Περισσότερα
Το καλάθι σας είναι άδειο |