ΚΡΑΣΙ QUINTARELLI GIUSEPPE AMARONE DELLA VALPOLICELLA CLASSICO RISERVA 2006 ΕΡΥΘΡΟ 750 ML 142005969

Εξαντλημένο
Αν θέλετε να μάθετε όλη την διαδικασία της παραγωγής του Amarone του Quintarelli, παρακαλούμε διαβάστε το σχόλιο του «απλού» Amarone. Εδώ έχουμε όμως την Riserva, που γίνεται ακριβώς με τον ίδιο τρόπο. Η διαφορά είναι πως, κατά την διάρκεια της επτάχρονης παλαίωσης, η οικογένεια Quintarelli δοκιμάζει όλα τα βαρέλια των Amarone της.
Αν νιώσει πως η χρονιά είναι κορυφαία (κάτι που συμβαίνει 3-4 φορές την δεκαετία) τότε επιλέγει τα καλύτερα βαρέλια και εμφιαλώνει μια Riserva. Αν το Amarone του Quintarelli είναι ένα μοναδικό ξηρό κρασί, το Amarone Riserva είναι ένα εξωπραγματικό ξηρό ερυθρό κρασί.

% αλκοόλ : | 17 |
Γλυκύτητα : | Ξηρός |
Τύπος κρασιού : | Οίνος Ερυθρός |
Ποικιλίες : | Corvina , Rondinella , Cabernet Sauvignon |
Παραγωγός : | Azienda Agricola Quintarelli Giuseppe |
Μέγεθος φιάλης : | 750ml |
Περιοχή : | Valpolicella , Veneto |
Οργανοληπτικά χαρακτηριστικά : | Από τα μέσα Νοέμβρη αρχίζει να εμφανίζεται η ευγενής σήψη στα ήδη σταφιδιασμένα σταφύλια, η οποία φτάνει στο απόγειό της τέλος Γενάρη. Τότε τα σταφύλια μπαίνουν στον οινοποιητή και αρχίζει η εκχύλισή τους. Περίπου 20 ημέρες μετά ξεκινά και η αλκοολική ζύμωση, που κρατά πάνω από 45 ημέρες. Και τότε το κρασί μπαίνει σε παλιά βαρέλια, για να περάσει εκεί τα επόμενα επτά χρόνια της ζωής του μιας ζωής που θα διαρκέσει πολλές δεκαετίες, αν όχι αιώνα. |

Είδατε πρόσφατα
-
ΚΡΑΣΙ QUINTARELLI GIUSEPPE AMARONE DELLA VALP...
Περισσότερα -
GRUNDIG 10 ΑΚΡΟΔΕΚΤΕΣ ΗΧΕΙΩΝ
Περισσότερα -
ΠΑΠΟΥΤΣΙ SKECHERS ULTRA FLEX 2.0 ALCREST ΜΑΥΡ...
Περισσότερα -
ΜΠΑΡΕΤΑ KOZEE KZ1015001 ΓΚΡΙ (EU:27)
Περισσότερα -
ΠΑΠΟΥΤΣΙ ASICS GEL-CONTEND 6 ΜΑΥΡΟ/ΚΟΚΚΙΝΟ (U...
Περισσότερα -
Η ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ Ο ΑΠΟΣΤΑΤΗΣ ΚΑΟ...
Περισσότερα -
ΔΟΧΕΙΟ ΦΥΛΑΞΗΣ HOME DESIGN KAΡΩ ΜΠΙΣΚΟΤΑ
Περισσότερα -
INLINE AUDIO CABLE 2XRCA TO 3.5MM JACK 5M
Περισσότερα -
ΠΑΠΟΥΤΣΙ ADIDAS SPORT INSPIRED ADVANTAGE CLEA...
Περισσότερα -
ΤΥΦΛΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑΣ
Περισσότερα
Το καλάθι σας είναι άδειο |