ΚΡΑΣΙ THEMA ΡΟΖΕ 2016 ΚΤΗΜΑ ΠΑΥΛΙΔΗ 1.5LT 142005632

Εξαντλημένο
Ένας ιδιόρρυθμος ροζέ οίνος. Η ποικιλία Tempranillo, συνυφασμένη με στιβαρούς οίνους παλαίωσης, εδώ σε μία ροζ εκδοχή.
Πάντρεμα των δύο μεθόδων παρασκευής ροζέ: μία παρτίδα του από πίεση στέμφυλων μετά από μικρή εκχύλιση, και μία δεύτερη από αφαίμαξη (saigne'e) μίας ποσότητας χυμού μετά από ώρες προζυμωτικής εκχύλισης. Μετά τη ζύμωση σε ανοξείδωτες δεξαμενές, ο οίνος παραμένει μαζί με τις οινολάσπες για τρείς μήνες.
Ο ρόδινος αυτός οίνος διακρίνεται από τα εκλεπτυσμένα αρώματα φράουλας και φρούτων του δάσους σε ένα φόντο από ρόδα. Στο στόμα διατηρεί τη φρεσκάδα σε συνδυασμό με τον πλούσιο όγκο, ενώ ολοκληρώνεται σε μία μακριά επίγευση ώριμων φρούτων και καραμέλας.
Συνοδεύει ζυμαρικά, λαδερά, ψάρια στα κάρβουνα και κρέατα όπως κοτόπουλο, αρνάκι ή κουνέλι. Επιδέχεται παλαίωση 3-4 χρόνια από τον τρύγο.
Τελικά, κάτι πρέπει να έχει το νερό στην Δράμα. Αλλιώς δεν υπάρχει εξήγηση πως, μέσα σε λιγότερο από 25 χρόνια, έχουν συγκεντρωθεί εκεί μερικοί από τους καταπληκτικότερους Έλληνες οινοπαραγωγούς, σε σημείο πολλοί να αναφέρουν την περιοχή σαν «το Bordeaux της Ελλάδας». Δυστυχώς - γιατί στο Bordeaux κάνουν καλό κρασί για να βγάλουν πολλά λεφτά, ενώ στην Δράμα βγάζουν πολλά λεφτά από την τσέπη τους για να κάνουν καλό κρασί. Αριστουργηματική επιλογή του THEMA ως όνομα, για το εξαιρετικό ανθρώπινο δυναμικό, για τις μαγευτικές επιλογές ποικιλιών.

% αλκοόλ : | 13% |
Οργανοληπτικά χαρακτηριστικά : | Ο ρόδινος αυτός οίνος διακρίνεται από τα εκλεπτυσμένα αρώματα φράουλας και φρούτων του δάσους σε ένα φόντο από ρόδα. Στο στόμα η αλκοόλη εξισορροπείται από την οξύτητα, δίνοντας του μια γλυκύτητα, και μία μακριά επίγευση ώριμων φρούτων και καραμέλας. |
Ποικιλίες : | Tempranillo |
Τύπος κρασιού : | Ροζέ Τοπικός Οίνος Δράμας |
Συνοδεύει : | Συνδυάζεται θαυμάσια με μακαρονάδες με κόκκινες σάλτσες, ψάρια στα κάρβουνα και λευκά κρέατα. |
Θερμοκρασία σερβιρίσματος : | Σερβίρεται στους 8-11°C |
Μέγεθος φιάλης : | 1.5lt |
Παραγωγός : | Κτήμα Παυλίδη |
Οινοποίηση : | Ο οίνος αυτός προκύπτει από το συνδυασμό δύο μεθόδων παραγωγής ροζέ οίνων. Μια παρτίδα πιέζεται απευθείας στο πιεστήριο, σαν να επρόκειτο για λευκή οινοποίηση, ενώ μια δεύτερη προκύπτει με αφαίμαξη από τη δεξαμενή όπου τα στέμφυλα του Tempranillo βρίσκονται στη φάση της προζυμωτικής εκχύλισης. Μετά την ένωση των δύο παρτίδων, ο οίνος παραμένει στη δεξαμενή μαζί με τις λάσπες του για 3 μήνες. |

Είδατε πρόσφατα
-
ΚΡΑΣΙ THEMA ΡΟΖΕ 2016 ΚΤΗΜΑ ΠΑΥΛΙΔΗ 1.5LT
Περισσότερα -
ΣΑΝΔΑΛΙ CMP ECO THALITA ΜΑΥΡΟ
Περισσότερα -
GENERAL ELECTRIC ΨΥΓΕΙΟ ΝΤΟΥΛΑΠΑ NO FROST GSE...
Περισσότερα -
ΠΑΠΟΥΤΣΙ NIKE COURT LITE 2 ΛΕΥΚΟ (USA:9 EU:40...
Περισσότερα -
ΒΡΑΣΤΗΡΑΣ PHILIPS HD4622/20
Περισσότερα -
ΘΗΚΗ ΑΠΛΥΤΩΝ NEF NEF FOREVER FRIENDS DREAMS A...
Περισσότερα -
ΟΥΙΣΚΙ BRUICHLADDICH 15 ΕΤΩΝ 700 ML
Περισσότερα -
POSTER MARVEL-THOR 61 X 91.5 CM
Περισσότερα -
ΤΣΙΠΟΥΡΟ A PIECE OF GREECE ΠΟΤΟΠΟΙΙA ΚΩΣΤΕΑΣ ...
Περισσότερα -
ΒΑΖΟ ESPIEL "BIG BEN" ΚΥΛΙΝΔΡΙΚΟ ΛΕΥΚΟ (24CM)
Περισσότερα
Το καλάθι σας είναι άδειο |