ΚΡΑΣΙ ΚΤΗΜΑ ΠΑΠΑΡΓΥΡΙΟΥ EΥΦΟΡΙΩΝ ΕΡΥΘΡΟ 750 ML 142005406

Εξαντλημένο
Στο Λαλιώτη Κορινθίας, 10 χιλιόμετρα έξω από το Κιάτο, βρίσκεται το Κτήμα Παπαργυρίου. Εκεί η οικογένεια Παπαργυρίου παράγει με πολλή αγάπη και μεράκι κρασιά από σταφύλια δικής της παραγωγής. Το κτήμα ιδρύθηκε από τον Αριστείδη Παπαργυρίου το 1978, όταν έγιναν οι πρώτες φυτεύσεις γραμμικών αμπελώνων στην περιοχή Λαλιώτη της Κορινθίας. Ο Αρ. Παπαργυρίου σπούδασε γεωπονία στην Ανωτάτη Γεωπονική Σχολή Αθηνών. Το πάθος του για το αμπέλι και το κρασί τον οδήγησε στην αναζήτηση νέων μεθόδων καλλιέργειας, αλλά και ποιοτικών ποικιλιών. Στα μέσα της δεκαετίας του '70 άρχισε να επισκέπτεται οινοποιεία και κτήματα στη Γερμανία, όπου και δοκίμασε ποιοτικά κρασιά, σαφώς καλύτερα από οτιδήποτε κυκλοφορούσε στην Ελλάδα εκείνη την εποχή. Μαζί με τη σύζυγό του Αλεξάνδρα αγόρασαν πλαγιές σε μια κοιλάδα στο χωριό Λαλιώτη, στην ημιορεινή Κορινθία. Μετά τη διαμόρφωση σε αναβαθμίδες, επέλεξε τις ποικιλίες με τις οποίες θα ξεκινούσε: Ασύρτικο, Sauvignon Blanc, Αθήρι, Cabernet Sauvignon, Αγιωργίτικο.

Τύπος κρασιού : | Ερυθρός οίνος |
Ποικιλίες : | Touriga Nacional |
Θερμοκρασία σερβιρίσματος : | 16-18 °C |
Συνοδεύει : | Αρνί, κόκκινες σάλτσες ή ζυμαρικά |
Μέγεθος φιάλης : | 750 ml |
Αμπελώνες : | O παλαιότερος αμπελώνας του Kτήματος Παπαργυρίου βρίσκεται σε υψόμετρο 240 μ. στις πλαγιές της ημιορεινής Κορινθίας, κοντά στο χωριό Λαλιώτη. O προσανατολισμός όλων των αμπελώνων είναι από Βορρά προς Νότο και η φύτευση γραμμική, με σύστημα αμφίπλευρο Royat. Το κτήμα βρίσκεται σε μια κοιλάδα η οποία είναι διαμορφωμένη σε αναβαθμίδες. Η μορφολογία της περιοχής επιτρέπει την καλή κυκλοφορία του αέρα και την ομαλή ωρίμανση των σταφυλιών, συνθήκες απαραίτητες για την παραγωγή κρασιών υψηλής ποιότητας. Το έδαφος είναι ιζηματογενές και ασβεστολιθικό, δίνοντας κρασιά με δομή και αρωματικό δυναμικό. O νεότερος αμπελώνας βρίσκεται σε υψόμετρο 850 μ. στα Σοφιανά Κορινθίας, σε πηλοαμμώδες έδαφος. Ο προσανατολισμός είναι νοτιοανατολικός και η φύτευση γραμμική, επίσης με Royat. Oι ήπιες θερμοκρασίες του καλοκαιριού ευνοούν την παραγωγή σταφυλιών με ιδιαίτερο άρωμα, τα οποία παράλληλα δίνουν κρασιά με φρεσκάδα και νεύρο. Στην περιοχή αξιοποιούνται εκτός από τις ελληνικές Μοσχούδι και Ασύρτικο και ποικιλίες ξενικής προέλευσης με αυξημένες εδαφοκλιματικές απαιτήσεις (Sauvignon Blanc, Syrah, Cabernet Sauvignon). |

Είδατε πρόσφατα
-
ΚΡΑΣΙ ΚΤΗΜΑ ΠΑΠΑΡΓΥΡΙΟΥ EΥΦΟΡΙΩΝ ΕΡΥΘΡΟ 750 M...
Περισσότερα -
LIAN LI PC-A79B BIG TOWER BLACK
Περισσότερα -
MAYHEMS PASTEL SUNSET YELLOW 1L
Περισσότερα -
MUSHKIN 971647A 4GB SO-DIMM DDR3 PC3-10666 13...
Περισσότερα -
COOLERMASTER CAC-T05-UB CENTURION 5 BLUE BLAC...
Περισσότερα -
ΟΘΟΝΗ DELL P2722H 27' LED FULL HD
Περισσότερα -
LOGILINK UA0193 PROTECTION CABINET FOR UP TO ...
Περισσότερα -
SONY MICRO VAULT TINY USM4GH 4GB
Περισσότερα -
SHARKOON THUMB SCREWS BLACK 4 PACK
Περισσότερα -
BITSPOWER CONNECTOR 45 DEGREE 1/4 INCH TO 13/...
Περισσότερα
Το καλάθι σας είναι άδειο |