ΚΡΑΣΙ ΚΤΗΜΑ ΕΥΧΑΡΙΣ ΜΟΣΧΟΦΙΛΕΡΟ ΛΕΥΚΟ (750 ML) 142005372
Εξαντλημένο
Ο αμπελώνας: Τα αμπέλια που φυτεύτηκαν από το 1992 μέχρι και το 2002 με συνολικά εννιά ελληνικές και διεθνείς ποικιλίες (Ασσύρτικο, Μαλαγουζιά, Sauvignon Blanc, Ροδίτης, Chardonnay, Αγιωργίτικο, Syrah, Merlot, Grenage Rourge), εκτείνονται σε υψόμετρο 400 μέτρων ανάμεσα στις κοινότητες Πευκενέα και Μούρτιζα, στις πλαγιές των Γερανείων στα Μέγαρα Αττικής συνολικής έκτασης 120 στρεμάτων.
Το κτήμα: Σε μια απόσταση μόλις 60 χλμ. από την πολύβουη μητρόπολη των Αθηνών κρύβεται μια από τις πιο όμορφες γωνιές της Ελλάδας. Στις κυματιστές πλαγιές των Γερανείων, ο χρόνος μοιάζει να έχει σταματήσει στην αρχαιότητα. Εδώ τα αμπέλια καλλιεργούνταν ήδη από το 1.000 προ Χριστού, καθώς οι κλιματολογικές συνθήκες και η μορφολογία του εδάφους είναι ιδανικές. Η περιοχή πήρε το όνομά της από το Μεγαρέα, το γιο της Οινόης, που το δικό της όνομα τη συνδέει με τον οίνο, το κρασί. Σήμερα στα Μέγαρα, στις ηλιόλουστες πλαγιές ανάμεσα στους κόλπους της Σαλαμίνας και της Κορίνθου, περιτριγυρισμένα από ψηλά πεύκα και παλιούς ελαιώνες, σε μια έκταση περίπου 12 εκταρίων, παρατάσσονται αρμονικά τα αμπέλια της Eva-Maria Boehme και του Χάρη Αντωνίου.
Απολαύστε το αγαπημένο σας ποτό υπεύθυνα. Η plus4u.gr συνιστά την κατανάλωση αλκοόλ με μέτρο και υπευθυνότητα. Απαγορεύεται η χρήση αλκοόλ από ανήλικους όπως επίσης απαγορεύεται η οδήγηση μετά την κατανάλωση μεγάλης ποσότητας αλκοόλ. Έτσι ώστε να έχει νόημα η πρόποση "Στην υγειά μας".
| Τύπος κρασιού : | Ξηρός, λευκός |
| Περιοχή : | ΠΓΕ Πελοπόννησος |
| Ποικιλίες : | 100% Μοσχοφίλερο |
| Οργανοληπτικά χαρακτηριστικά : | Πράσινο-κίτρινες ανταύγειες, μύτη τριαντάφυλλου και εσπεριδοειδών, φρέσκο, ελαφρύ, δροσερό, ιδανικό για το καθημερινό τραπέζι. |
| Συνοδεύει : | Σαλάτες, λευκά κρέατα, θαλασσινά |
| Θερμοκρασία σερβιρίσματος : | 8-10 οC |
| Οινοποίηση : | Αλκοολική ζύμωση περίπου 10 ημερών σε ανοξείδωτες δεξαμενές με ελεγχόμενη θερμοκρασία. Τα σταφύλια συλλέγονται χειρωνακτικά και μεταφέρονται στο οινοποιείο μέσα σε μικρά πλαστικά τελάρα. Μετά από προσεκτική διαλογή οδηγούνται στον αποβοστρυχωτή στο πνευματικό πιεστήριο όπου συμπιέζονται απαλά σε χαμηλές πιέσεις. Ακολουθεί στατική απολάσπωση και μετά από οκτώ ώρες παραλαμβάνουμε γλεύκος φυσικώς διαυγασμένο. Στη διάρκεια της επεξεργασίας των σταφυλιών δεν χρησιμοποιούνται αντλίες. Η αλκοολική ζύμωση γίνεται σε ανοξείδωτες δεξαμενές διπλού τοιχώματος και σε πλήρως ελεγχόμενη θερμοκρασία 16°C. Ακολουθούν οι εργασίες διαύγασης και σταθεροποίησης και ολοκληρώνονται με την εμφιάλωση στο κτήμα. |
| % αλκοόλ : | 12 |
| Μέγεθος φιάλης : | 750 ml |
Είδατε πρόσφατα
-
ΚΡΑΣΙ ΚΤΗΜΑ ΕΥΧΑΡΙΣ ΜΟΣΧΟΦΙΛΕΡΟ ΛΕΥΚΟ (750 ML...
Περισσότερα -
ΛΙΚΕΡ ΛΕΜΟΝΙ ΠΟΛΥΚΑΛΑ 500ML
Περισσότερα -
ΚΡΑΣΙ CHATEAUNEUF DU PAPE CUVEE RESERVEE 2022...
Περισσότερα -
ΚΟΝΙΑΚ HARDY VS 50 ML
Περισσότερα -
ΚΡΑΣΙ SAUVIGNON BLANC PRIVATE BIN MARLBOROUGH...
Περισσότερα -
ΚΡΑΣΙ HENSCHKE JULIUS RIESLING (STELVIN) 2016...
Περισσότερα -
ΟΥΙΣΚΙ GLEN DEVERON 12 ΕΤΩΝ 700 ML
Περισσότερα -
ΚΡΑΣΙ BLANC FUME DE POUILLY 2013 ΛΕΥΚΟ 750 ML
Περισσότερα -
ΚΑΡΑΦΑ EISCH SVAROWSKI 10 ΚΑΡΑΤΙΩΝ 1.5LT
Περισσότερα -
ΚΡΑΣΙ ΜΑΥΡΟ ΚΤΗΜΑ ΧΡΥΣΟΧΟΟΥ 2020 ΕΡΥΘΡΟ 750 M...
Περισσότερα
|
Το καλάθι σας είναι άδειο |




