ΚΡΑΣΙ ΚΤΗΜΑ ΕΥΧΑΡΙΣ ΜΟΣΧΟΦΙΛΕΡΟ ΛΕΥΚΟ (750 ML) 142005372
Εξαντλημένο
Ο αμπελώνας: Τα αμπέλια που φυτεύτηκαν από το 1992 μέχρι και το 2002 με συνολικά εννιά ελληνικές και διεθνείς ποικιλίες (Ασσύρτικο, Μαλαγουζιά, Sauvignon Blanc, Ροδίτης, Chardonnay, Αγιωργίτικο, Syrah, Merlot, Grenage Rourge), εκτείνονται σε υψόμετρο 400 μέτρων ανάμεσα στις κοινότητες Πευκενέα και Μούρτιζα, στις πλαγιές των Γερανείων στα Μέγαρα Αττικής συνολικής έκτασης 120 στρεμάτων.
Το κτήμα: Σε μια απόσταση μόλις 60 χλμ. από την πολύβουη μητρόπολη των Αθηνών κρύβεται μια από τις πιο όμορφες γωνιές της Ελλάδας. Στις κυματιστές πλαγιές των Γερανείων, ο χρόνος μοιάζει να έχει σταματήσει στην αρχαιότητα. Εδώ τα αμπέλια καλλιεργούνταν ήδη από το 1.000 προ Χριστού, καθώς οι κλιματολογικές συνθήκες και η μορφολογία του εδάφους είναι ιδανικές. Η περιοχή πήρε το όνομά της από το Μεγαρέα, το γιο της Οινόης, που το δικό της όνομα τη συνδέει με τον οίνο, το κρασί. Σήμερα στα Μέγαρα, στις ηλιόλουστες πλαγιές ανάμεσα στους κόλπους της Σαλαμίνας και της Κορίνθου, περιτριγυρισμένα από ψηλά πεύκα και παλιούς ελαιώνες, σε μια έκταση περίπου 12 εκταρίων, παρατάσσονται αρμονικά τα αμπέλια της Eva-Maria Boehme και του Χάρη Αντωνίου.
Απολαύστε το αγαπημένο σας ποτό υπεύθυνα. Η plus4u.gr συνιστά την κατανάλωση αλκοόλ με μέτρο και υπευθυνότητα. Απαγορεύεται η χρήση αλκοόλ από ανήλικους όπως επίσης απαγορεύεται η οδήγηση μετά την κατανάλωση μεγάλης ποσότητας αλκοόλ. Έτσι ώστε να έχει νόημα η πρόποση "Στην υγειά μας".
| Τύπος κρασιού : | Ξηρός, λευκός |
| Περιοχή : | ΠΓΕ Πελοπόννησος |
| Ποικιλίες : | 100% Μοσχοφίλερο |
| Οργανοληπτικά χαρακτηριστικά : | Πράσινο-κίτρινες ανταύγειες, μύτη τριαντάφυλλου και εσπεριδοειδών, φρέσκο, ελαφρύ, δροσερό, ιδανικό για το καθημερινό τραπέζι. |
| Συνοδεύει : | Σαλάτες, λευκά κρέατα, θαλασσινά |
| Θερμοκρασία σερβιρίσματος : | 8-10 οC |
| Οινοποίηση : | Αλκοολική ζύμωση περίπου 10 ημερών σε ανοξείδωτες δεξαμενές με ελεγχόμενη θερμοκρασία. Τα σταφύλια συλλέγονται χειρωνακτικά και μεταφέρονται στο οινοποιείο μέσα σε μικρά πλαστικά τελάρα. Μετά από προσεκτική διαλογή οδηγούνται στον αποβοστρυχωτή στο πνευματικό πιεστήριο όπου συμπιέζονται απαλά σε χαμηλές πιέσεις. Ακολουθεί στατική απολάσπωση και μετά από οκτώ ώρες παραλαμβάνουμε γλεύκος φυσικώς διαυγασμένο. Στη διάρκεια της επεξεργασίας των σταφυλιών δεν χρησιμοποιούνται αντλίες. Η αλκοολική ζύμωση γίνεται σε ανοξείδωτες δεξαμενές διπλού τοιχώματος και σε πλήρως ελεγχόμενη θερμοκρασία 16°C. Ακολουθούν οι εργασίες διαύγασης και σταθεροποίησης και ολοκληρώνονται με την εμφιάλωση στο κτήμα. |
| % αλκοόλ : | 12 |
| Μέγεθος φιάλης : | 750 ml |
Είδατε πρόσφατα
-
ΚΡΑΣΙ ΚΤΗΜΑ ΕΥΧΑΡΙΣ ΜΟΣΧΟΦΙΛΕΡΟ ΛΕΥΚΟ (750 ML...
Περισσότερα -
ΚΡΑΣΙ CHATEAU LATOUR MARTILLAC PESSAC-LEOGNAN...
Περισσότερα -
ΚΡΑΣΙ SOLAR DEL ALMA BODEGAS KRONTIRAS 2013 Ε...
Περισσότερα -
ΠΕΤΣΕΤΑ ΣΩΜΑΤΟΣ ERIN 18
Περισσότερα -
ΚΡΑΣΙ ΝΕΜΕΑ GRANDE CUVEE ΚΤΗΜΑ ΣΚΟΥΡΑΣ 2017 Ε...
Περισσότερα -
ΣΕΤ ΚΡΥΣΤΑΛΛΙΝΑ ΠΟΤΗΡΙΑ SPIEGELAU COCKTAIL MA...
Περισσότερα -
ΡΟΥΜΙ SANTIAGO DE CUBA EXTRA ANEJO 12 ANOS (7...
Περισσότερα -
ΚΡΑΣΙ ΟΙΝΑΡΙ ΕΡΥΘΡΟ 750 ML
Περισσότερα -
ΚΡΑΣΙ CΟRTON CHARLEMAGNE GRAND CRU DOMAINE JE...
Περισσότερα -
HUMIDOR FILO +1Φ DIMPLE 15 ΕΤΩΝ +ΠΟΥΡΟ ROMEO ...
Περισσότερα
|
Το καλάθι σας είναι άδειο |




