ΚΡΑΣΙ BODEGAS ALEJANDRO FERNANTEZ PESQUERA CRIANZA 2013 ΕΡΥΘΡΟ 750ML 142005257

Εξαντλημένο
Σε μια συνάντηση παραγωγών μιας συγκεκριμένης ονομασίας προέλευσης, εκτός Ελλάδας-για να μην έχουμε παρεξηγήσεις- έπιασαν κουβέντα για το θέμα των τιμών.
Κάποια στιγμή, σηκώνεται ένας από τους συμμετέχοντες και λέει: «Πρώτα κάντε για την περιοχή μας ότι έκανε ο Fernandez για την Ribera del Duero και μετά βάλτε το κρασί σας στην τιμή του Pesquera Crianza»!
Ένα τυπικότατο Tempranillo της περιοχής, με την αιχμή που του δίνει η κιμωλία του εδάφους και την αρωματική ένταση που χαρίζει το κλίμα.
Η σχέση ποιότητας-τιμής απλά κορυφαία, ειδικά αν συνυπολογίσουμε ότι είναι θησαυρός που μπορεί να παλαιώσει άνετα για παραπάνω από δέκα χρόνια.

Ποικιλίες : | Tempranillo |
Γλυκύτητα : | Ξηρός |
Τύπος κρασιού : | Οίνος Ερυθρός |
% αλκοόλ : | 14% |
Συνοδεύει : | Ψητά, πουλερικά, μοσχάρι σιγοβρασμένο καθώς ημιώριμα αγελαδινά και κατσικίσια τυριά. |
Φύλαξη - Παλαίωση : | Επιδέχεται παλαίωση 10 χρόνια και πάνω |
Θερμοκρασία σερβιρίσματος : | 17-18°C |
Μέγεθος φιάλης : | 750ml |
Παραγωγός : | Bodegas Alejandro Fernantez |
Περιοχή : | Ribera del Duero |
Αμπελώνες : | Ο Alejandro Fernandez είναι ο ζωντανός μύθος του αυτοδημιούργητου ανθρώπου. Πάντα είχε ως όνειρο την απόκτηση δικού του οινοποιείου. Τελικώς το απέκτησε το 1972 όπου με τη βοήθεια ενός πιεστηρίου του 16ο αιώνα ξεκίνησε την παραγωγή. Χρειάστηκαν περίπου 10 έτη ώστε το οινοποιείο να αποκτήσει τη μορφή που έχει και σήμερα, με το πιεστήριο του 16ου αιώνα να διατηρεί θέση συλλεκτική. Ήταν η εποχή όπου άλλοι ξερίζωναν τα αμπέλια για να καλλιεργούν άλλα φυτά όπως παντζάρια και τον χαρακτήριζαν ώς ο τρελός του χωριού. Σήμερα κατέχει 200 εκτάρια αμπελώνων που προμηθεύουν το οινοποιείο για την παραγωγή. Αλλοι αμπελώνες βρίσκονται σε δύσβατες ταράτσες λόφων και άλλοι σε υψόμετρο ακόμη και 1000 μέτρων. Σε όλους τους αμπελώνες καλλιεργούνται tempranillo τη "βασίλισσα των ρογών" και η ποικιλία στην οποία ο Alejandro είναι μάστερ! |
Οινοποίηση : | Σε όλα τα κρασιά Pesquera πρώτα απομονώνονται οι ρόγες από το μίσχο και μετά ακολουθεί η διαδικασία maceration για 2-3 εβδομάδες. Οι ρόγες εν συνεχεία πιέζονται και χωρίς φιλτράρισμα οδηγούνται σε βαρέλια για την ωρίμανση. Η ωρίμανση διαρκεί 18 μήνες σε νέα αμερικάνικα δρύινα βαρέλια και εν συνεχεία για 6 μήνες στα μπουκάλια πριν την διάθεση στην αγορά. |
Ετικέτα : | Pesquera Crianza |

Είδατε πρόσφατα
-
ΚΡΑΣΙ BODEGAS ALEJANDRO FERNANTEZ PESQUERA CR...
Περισσότερα -
ΚΙΒΩΤΙΟ THERMOBABY ΦΥΛΑΞΗΣ ΜΠΙΜΠΕΡΟ 6 ΘΕΣΕΩΝ ...
Περισσότερα -
ΠΟΔΗΛΑΤΟ ALPINA MTB FS 26'' 21Τ ΠΡΑΣΙΝΟ
Περισσότερα -
ΠΑΠΟΥΤΣΙ SALOMON SPEEDCROSS 4 ΓΚΡΙ/ΜΩΒ (UK:5,...
Περισσότερα -
ΠΑΠΟΥΤΣΙ ASICS GEL-GALAXY 8 GS ΦΟΥΞΙΑ/ΛΑΪΜ (U...
Περισσότερα -
ΠΗΧΑΚΙΑ ΓΙΑ ΑΦΙΣΕΣ ΣΕΤ 2ΤΜΧ 1M ΜΑΥΡΟ
Περισσότερα -
ΚΟΛΑΝ REEBOK YOGA LUX BOLD 3/4 TIGHTS ΜΠΛΕ
Περισσότερα -
ΚΟΛΑΝ NIKE CLUB ALLOVER PRINT ΓΚΡΙ/ΜΑΥΡΟ (L)
Περισσότερα -
ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΠΟΥ ΧΑΜΟΓΕΛΟΥΣΕ ΧΕΛΙΔΟΝΙΑ
Περισσότερα -
ΠΑΠΟΥΤΣΙ NIKE MERCURIAL VICTORY II FG ΚΙΤΡΙΝΟ...
Περισσότερα
Το καλάθι σας είναι άδειο |