ΚΡΑΣΙ ΚΑΤΩΓΙ ΑΒΕΡΩΦ ΕΡΥΘΡΟ (ΞΥΛΟΚΙΒΩΤΙΟ) 2009 ΕΡΥΘΡΟ 1.5LT 142005078

Εξαντλημένο
Ένα κρασί που ουσιαστικά άλλαξε το ρου της ιστορίας του Ελληνικού κρασιού.
Κλασική συνοινοποίηση Cabernet Sauvignon (τα πρώτα κλήματα ξένης ποικιλίας που καλλιεργήθηκαν στην Ελλάδα) και της Αρχαίας ελληνικής ποικιλίας Αγιωργίτικο, σε ανοξείδωτες δεξαμενές σε θερμοκρασίες που δεν ξεπερνούν τους 30°C.
Οι θερμοκρασίες ζύμωσης ενισχύονται κατά την αποζύμωση και το στάδιο της μηλογαλακτικής ζυμώσεως στην οποία αποδίδεται ιδιαίτερη βαρύτητα, σε αίθουσα ζυμώσεων μονωμένη και με κεντρική θέρμανση. Ωριμάζει για 12 μήνες σε δρύινα βαρέλια και άλλους 6 μήνες στη φιάλη.
Σύνθετο διαυγές ερυθρό χρώμα, πλούσιες και ελκυστικές ανταύγειες. Ιδιαίτερο μπουκέτο όπου τα αρωματικά χαρακτηριστικά δένονται ισόρροπα με το ιδιαίτερο άρωμα της δρυός. Απαλή γεμάτη αίσθηση στο στόμα με πλούσια αρωματικά χαρακτηριστικά.
Σερβίρεται στους 16-18°C και συνοδεύει κρέατα μαγειρευτά, όπως μοσχάρι κοκκινιστό, γιουβέτσι, μακαρονάδες με κόκκινες σάλτσες, κρέατα στη σχάρα, αρνί στη σούβλα, κοκορέτσι και λουκάνικα.

Οργανοληπτικά χαρακτηριστικά : | Σύνθετο διαυγές ερυθρό χρώμα, πλούσιες και ελκυστικές ανταύγειες. Ιδιαίτερο μπουκέ όπου τα αρωματικά χαρακτηριστικά δένονται ισόρροπα με το ιδιαίτερο άρωμα της δρυός. Απαλή γεμάτη αίσθηση στο στόμα με πλούσια αρωματικά χαρακτηριστικά. |
Ποικιλίες : | Cabernet Sauvignon , Merlot , Αγιωργίτικο |
Γλυκύτητα : | Ξηρός |
Τύπος κρασιού : | Ερυθρός Επιτραπέζιος Οίνος |
% αλκοόλ : | 13% |
Συνοδεύει : | Κρέατα μαγειρευτά, όπως μοσχάρι κοκκινιστό, γιουβέτσι, μακαρονάδες με κόκκινες σάλτσες, κρέατα στη σχάρα, αρνί στη σούβλα, κοκορέτσι και λουκάνικα |
Θερμοκρασία σερβιρίσματος : | 16-18°C |
Μέγεθος φιάλης : | 1.5lt |
Παραγωγός : | Οινοποιείο Κατώγι Αβέρωφ |
Περιοχή : | Μέτσοβο Ηπείρου |
Αμπελώνες : | Εκατό στρέμματα, στο ύψος του μοναστηριού του Αη Νικόλα του Μετσοβίτη (+1.617) προς το ποτάμι, σε υψόμετρο 900-1000 μέτρα, με στρεμματική απόδοση 600-700 κιλά. Επιλεγμένοι αμπελώνες με Cabernet Sauvignon . Επιλεγμένοι αμπελώνες ζώνης Ο.Π.Α.Π Νεμέας με Αγιωργήτικο. |
Οινοποίηση : | Κλασική συνοινοποίηση Cabernet Sauvignon και της Αρχαίας ελληνικής ποικιλίας Αγιωργήτικο, σε ανοξείδωτες δεξαμενές σε θερμοκρασίες που δεν ξεπερνούν τους 30°C. Οι θερμοκρασίες ζύμωσης ενισχύονται κατά την αποζύμωση και το στάδιο της μηλογαλακτικής ζυμώσεως στην οποία αποδίδεται ιδιαίτερη βαρύτητα, σε αίθουσα ζυμώσεων μονωμένη και με κεντρική θέρμανση. Η ωρίμανση - παλαίωση γίνεται για 12 μήνες σε δρύινα βαρέλια και παραμένει 6 μήνες στη φιάλη. |
Ετικέτα : | Κατώγι Αβέρωφ Ερυθρός |

Είδατε πρόσφατα
-
ΚΡΑΣΙ ΚΑΤΩΓΙ ΑΒΕΡΩΦ ΕΡΥΘΡΟ (ΞΥΛΟΚΙΒΩΤΙΟ) 2009...
Περισσότερα -
ΧΑΡΤΟΘΗΚΗ ΑΝΟΙΧΤΗ VETRO
Περισσότερα -
ΜΠΛΟΥΖΑ ADIDAS PERFORMANCE GO TO 2.0 TEE ΡΟΖ
Περισσότερα -
ΚΑΛΤΣΕΣ STANCE M545C19WAT-BLK WATCHTOWER (M)
Περισσότερα -
ΣΑΓΙΟΝΑΡΑ HELLY HANSEN SEASAND LEATHER SANDAL...
Περισσότερα -
ΜΠΑΤΑΡΙΑ ΜΗΧΑΝΗΣ GS GT12Β-BS (ACID-AGM) 12V 1...
Περισσότερα -
ΕΛΑΣΤΙΚΑ 175/75R16 CONTINENTAL VANCO 2 101R
Περισσότερα -
ΣΑΝΔΑΛΙ TIMBERLAND PERKINS ROW 2-STRAP ΜΠΛΕ Σ...
Περισσότερα -
ΣΟΥΤΙΕΝ TRIUMPH LACE SPOTLIGHT WHU01 ΜΠΛΕ ΡΟΥ...
Περισσότερα
Το καλάθι σας είναι άδειο |