ΚΡΑΣΙ ΡΟΜΠΟΛΑ GENTILINI 2015 ΛΕΥΚΟ 750ML 142004809

Εξαντλημένο
Παράγεται από 100% Ρομπόλα Κεφαλληνίας. Τα σταφύλια προέρχονται από ορεινές περιοχές της ζώνης ΟΠΑΠ, με χαμηλές στρεμματικές αποδόσεις που δεν ξεπερνούν τα 400-500 κιλά/στρέμμα.
Παράγονται 30.000 φιάλες ετησίως. Ενα κιτρινοπράσινο, φρέσκο και σπινθηροβόλο κρασί, με αρμονικά αρώματα κίτρου και grapefruit και ισορροπημένη επίγευση μεγάλης διάρκειας.
Gentilini είναι το όνομα της νόνας του Σπύρου Κοσμετάτου, τελευταία απογόνου παλιάς οικογένειας του νησιού. Οι Gentilini κατάγονται από το Este, κοντά στην Πάντοβα. Ο Μαρίνος Γκεντιλίνης, όπως εκφέρεται ελληνικά το όνομα, ήταν μηχανικός του Ενετικού στρατού, ο οποίος ανέλαβε να κατασκευάσει το φρούριο της Ασσου το 1593.
Τη δεκαετία του 1970 ο Σπύρος Κοσμετάτος επέστρεψε στον τόπο καταγωγής του, την Κεφαλονιά. Η πρώτη εμπορική σοδειά ήταν το 1984, που διοχετεύθηκε ταυτόχρονα στην αγορά της Ελλάδας και της Αγγλίας.
Το 2002, η Μαριάννα Κοσμετάτου, κόρη του ιδρυτή Σπύρου Κοσμετάτου, και ο σύζυγός της, Πέτρος Μαρκαντωνάτος, ανέλαβαν την GENTILINI. Η βασική φιλοσοφία της οινοποιίας παραμένει, ωστόσο, πάντα η ίδια: Αφοσίωση στις τοπικές πoικιλίες, ειδικά την Ρομπόλα, και έμφαση στην προώθηση του τοπικού, ιδιαίτερου χαρακτήρα τους.

Οργανοληπτικά χαρακτηριστικά : | Ενα απόλυτα ισορροπημένο ξηρό κρασί με λαμπερό ροζέ χρώμα. Εντονα αρώματα ροδοπέταλων και γιασεμιού, καλή οξύτητα και φρουτώδη γεύση. |
Ποικιλίες : | Ρομπόλα |
Γλυκύτητα : | Ξηρό |
Τύπος κρασιού : | Λευκό Ονομασία Προελεύσεως Ρομπόλα Κεφαλληνίας Ανωτέρας Ποιότητας (ΟΠΑΠ) |
% αλκοόλ : | 13% |
Συνοδεύει : | Συνοδεύει αρμονικά θαλασσινά, ψάρια και λεμονάτες σάλτσες. |
Φύλαξη - Παλαίωση : | 2-3 χρόνια |
Θερμοκρασία σερβιρίσματος : | 8-10°C |
Μέγεθος φιάλης : | 750ml |
Παραγωγός : | GENTILINI |
Περιοχή : | Κεφαλλονιά |
Αμπελώνες : | Τα σταφύλια προέρχονται από ορεινές περιοχές της ζώνης ΟΠΑΠ, με χαμηλές στρεμματικές αποδόσεις που δεν ξεπερνούν τα 400-500 κιλά/στρέμμα. |
Οινοποίηση : | Στο οικογενειακό οινοποιείο στις Μηνιές Κεφαλονιάς. Οι χαμηλές πιέσεις αποδίδουν το πρώτο 60% επίλεκτου μούστου. Η ζήμωση διαρκεί τέσσερεις εβδομάδες σε ελεγχόμενες θερμοκρασίες 14 C. Υστερα από ωρίμανσης στις δεξαμενές, τα κρασιά σταθεροποιούνται και διαυγάζονται με την μέθοδο της ψήξης. Δεν γίνεται ποτέ χρήση προσθετικών ή βελτιωτικών υλικών όπως η ζάχαρη, τα οξέα, τα χημικά αρώματα κτλ. Τα κρασιά φιλτράρονται μόνο μία φορά, ώστε να μην απογυμνωθούν από τα λεπτά αρώματα και γεύσεις τους. |

Είδατε πρόσφατα
-
ΚΡΑΣΙ ΡΟΜΠΟΛΑ GENTILINI 2015 ΛΕΥΚΟ 750ML
Περισσότερα -
LAPTOP HP 250 G3 15.6'' INTEL DUAL CORE N2840...
Περισσότερα -
ΟΥΙΣΚΙ CUTTY SARK BLENDED 2 L
Περισσότερα -
XILENCE ICEBREAKER PLUS CPU COOLER
Περισσότερα -
GIGABYTE GZ-Χ7 BLACK CASE
Περισσότερα -
ALLOCACOC POWERCUBE ORIGINAL BLUE TYPE F FOR ...
Περισσότερα -
CORSAIR CMZ8GX3M4X1600C9 VENGEANCE XMP 8GB (4...
Περισσότερα -
LAPTOP DELL INSPIRON 5748 17.3'' INTEL CORE I...
Περισσότερα -
ASUS VW248TLB 24'' DVI FULL HD BLACK
Περισσότερα -
LAMPTRON FLEXLIGHT PROFESSIONAL 15 LEDS ORANG...
Περισσότερα
Το καλάθι σας είναι άδειο |