ΚΡΑΣΙ ΔΙΑΠΟΡΟΣ ΚΤΗΜΑ ΚΥΡ-ΓΙΑΝΝΗ 2012 750 ML 142004142

Εξαντλημένο
Βαθύ κόκκινο χρώμα, πλούσιο στόμα, με όγκο, στιβαρή δομή, αλλά και συμπυκνωμένα αρώματα κόκκινων φρούτων, βιολέτας και βανίλιας από το καινούριο γαλλικό βαρέλι, δημιουργούν ένα σύνολο που αναδεικνύει τις μεγάλες δυνατότητες που έχει το αμπελοτόπι #5 του Κτήματος.
Ωστόσο, αυτό που κάνει τη Διάπορο του 2011 να ξεχωρίζει είναι η μοναδική έκφραση του Ξινόμαυρου που προσφέρει, αποτέλεσμα μιας εξαιρετικής χρονιάς. Ο χρόνος θα στρογγυλέψει την οξύτητα και θα αναδείξει όπως πάντα τον πλούσιο χαρακτήρα του κρασιού.
Διακρίσεις:
2010:
Διάπορος 2007
OINOTHIKI 2010 WINE GUIDE Silver
2009 :
Διάπορος 2005
International Thessaloniki Wine Competition Silver

Οργανοληπτικά χαρακτηριστικά : | Βαθύ κόκκινο χρώμα, πλούσιο στόμα, με όγκο, στιβαρή δομή, αλλά και συμπυκνωμένα αρώματα κόκκινων φρούτων, βιολέτας και βανίλιας από το καινούριο γαλλικό βαρέλι. |
Τύπος κρασιού : | Ερυθρός Τοπικός Οίνος Ημαθίας |
Γλυκύτητα : | Ξηρός |
Ποικιλίες : | Ξινόμαυρο 92%, Syrah 8% |
% αλκοόλ : | 14.5% |
Συνοδεύει : | Ιδανικό για πλούσια πιάτα με βάση το μοσχάρι ή το κυνήγι, αλλά και παλαιωμένα τυριά αρωματισμένα με τρούφα. |
Φύλαξη - Παλαίωση : | 10-12 έτη |
Μέγεθος φιάλης : | 750 ml |
Παραγωγός : | Κτήμα Κυρ-Γιάννη |
Αμπελώνες : | Ο αμπελώνας Κυρ-Γιάννη στη Νάουσα βρίσκεται σε υψόμετρο 230-320μ., στους πρόποδες του Ανατολικού Βερμίου. Το μικροκλίμα της περιοχής χαρακτηρίζεται από άφθονες βροχές το χειμώνα και την άνοιξη, ενώ τα καλοκαίρια από ήπια ξηρασία. Το έδαφος αποτελεί ένα μωσαϊκό ποικίλων τύπων με μέτριες κλίσεις και πανοραμικό προσανατολισμό. Για το λόγο αυτό, η συνολική έκταση 500 στρεμμάτων περίπου, χωρίζεται σε 30 αμπελοτεμάχια, το καθένα με ειδική εγκατάσταση και καλλιεργητική φροντίδα. Για τη Διάπορο επιλέγεται το Ξινόμαυρο από την καρδιά του αμπελοτεμαχίου 5. Το έδαφος διαθέτει σημαντική κλίση (20%), ενώ είναι αργιλοπηλώδες με υψηλό ρΗ. Η απόδοση των πρέμνων σε αυτό το τεμάχιο δεν ξεπερνά τα 650 kg/στρ, με το φορτίο να χαρακτηρίζεται από αραιοραγία, μικροραγία και ενίοτε από απουσία γιγάρτων στη ράγα. |
Οινοποίηση : | Η πρώτη ύλη υφίσταται προζυμωτική εκχύλιση 7 ημερών σε θερμοκρασία 8-10°C και σε πλήρως αντιοξειδωτικό περιβάλλον. Η ζύμωση, η οποία διαρκεί 10-15 ημέρες, γίνεται σε ανοιχτές δεξαμενές εφοδιασμένες με αυτόματο έμβολο pigeage. Η θερμοκρασία της αλκοολικής ζύμωσης συντηρείται στους 23-26°C και σ’αυτά τα επίπεδα παραμένει για μεταζυμωτική εκχύλιση 10-12 ημερών. Η συγκεκριμένη διαδικασία οινοποίησης έχει ως στόχο την όσο το δυνατό γρηγορότερη σταθεροποίηση του χρώματος του Ξινόμαυρου και το «μαλάκωμα» των τανινών του. Η μηλογαλακτική ζύμωση γίνεται σε 100% καινούρια γαλλικά βαρέλια, τα οποία προσφέρουν μικροοξυγόνωση, ενώ παράλληλα εφαρμόζεται πρόγραμμα τακτικού batonnage. Το κρασί παραμένει σε καινούρια γαλλική δρυ καθ' όλη τη διάρκεια της παλαίωσης. |

Είδατε πρόσφατα
-
ΚΡΑΣΙ ΔΙΑΠΟΡΟΣ ΚΤΗΜΑ ΚΥΡ-ΓΙΑΝΝΗ 2012 750 ML
Περισσότερα -
ΣΟΥΤΙΕΝ SLOGGI ZERO LACE WHP ΜΑΥΡΟ
Περισσότερα -
ΘΗΚΗ ΓΙΑ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ ΧΑΡΤΙΝΗ A4 ΜΠΛΕ ΧΡΩΜΑ (330...
Περισσότερα -
ΣΑΓΙΟΝΑΡΑ NIKE SOLAY THONG GS/PS ΓΚΡΙ/ΡΟΖ (US...
Περισσότερα -
ΠΟΤΗΡΙ ΠΛΑΣΤΙΚΟ ΠΟΛΥΓΩΝΙΚΟ ΡΟΖ 500 ML
Περισσότερα -
ULTRACELL UL9-12 12V/9AH REPLACEMENT BATTERY
Περισσότερα
Το καλάθι σας είναι άδειο |