ΚΡΑΣΙ ARMYRA (ΑΡΜΥΡΑ) CHARDONNAY 2014 ΛΕΥΚΟ (STELVIN) MAGNUM 1500ML 142004055

Εξαντλημένο
Ο σκοπός της Αρμύρας είναι η δημιουργία ενός λευκού κρασιού που να ξεφεύγει από τον τυπικό χαρακτήρα πολλών Ελληνικών Chardonnay.
Η χρήση του βαρελιού σε μικρό μόνο ποσοστό και η διατήρηση της φρεσκάδας είναι τα κύρια χαρακτηριστικά της Αρμύρας.
70% ζυμωμένο και παλαιωμένο σε ανοξείδωτες δεξαμενές. 30 % ζυμωμένο και παλαιωμένο σε καινούργια γαλλικά barriques για 6 μήνες. Σύντομη προζυμωτική εκχύλιση, ολοκλήρωση της μηλογαλακτικής ζύμωσης και batonnage.
Το χρώμα είναι διαυγές κιτρινοπράσινο με αρκετές πρασινωπές ανταύγειες. Η μύτη είναι εκφραστική, με αρώματα ώριμου ροδάκινου, τροπικών φρούτων όπως ανανάς και νύξεις λεμονιού. Αρώματα βουτύρου, κόρας ψωμιού και καραμέλας ακολουθούν.
Το στόμα είναι πλούσιο και στρογγυλό ισορροπημένο λόγω της τραγανής οξύτητας και τα αρώματα στόματος ακολουθούν αυτά της μύτης. Η επίγευση είναι σχετικά μεγάλης διάρκειας με πολυπλοκότητα και συνεχή εξέλιξη.
Σερβίρεται σε θερμοκρασία 10 - 12°C και συνοδεύει λιπαρά ψητά ψάρια, πουλερικά και ελαφριά τυριά.
Επιδέχεται παλαίωση 3-4 χρόνια από τον τρύγο.

Οργανοληπτικά χαρακτηριστικά : | Το χρώμα είναι διαυγές κιτρινοπράσινο με αρκετές πραινωπές ανταύγειες. Η μύτη είναι εκφραστική, με αρώματα ώριμου ροδάκινου, τροπικών φρούτων όπως ανανάς και νύξεις λεμονιού. Αρώματα βούτυρου, κόρας ψωμιού και καραμέλας ακολουθούν. Το στόμα είναι πλούσιο και στρογγυλό ισσοροπημένο λόγω της τραγανής οξύτητας και τα αρώμνατα στόματος ακολουθούν αυτά της μύτης. Η επίγευση είναι σχετικά μεγάλης διάρκειας με πολυπλοκότητα και συνεχή εξέλιξη. |
Ποικιλίες : | Chardonnay |
Γλυκύτητα : | Ξηρός |
Τύπος κρασιού : | Οίνος Λευκός, Ξηρός Προστατευόμενη Γεωγραφική Ενδειξη Πελοπόννησος |
% αλκοόλ : | 13.5% |
Συνοδεύει : | Λιπαρά ψητά ψάρια, πουλερικά και ελαφριά τυριά |
Φύλαξη - Παλαίωση : | Επιδέχεται παλαίωση 3-4 χρόνια από τον τρύγο |
Θερμοκρασία σερβιρίσματος : | 10-12°C |
Μέγεθος φιάλης : | 1500ml |
Παραγωγός : | Κτήμα Σκούρα |
Περιοχή : | Νεμέα, Πελοπόννησος |
Αμπελώνες : | Ορεινή Κορινθία |
Οινοποίηση : | Προζυμωτική εκχύλιση για 6 ώρες στους 14°C. Αλκοολική ζύμωση στους 17°C. Το 70% του μούστου ζύμωσε σε ανοξείδωτες δεξαμενές. Το 30% ζύμωσε σε καινούργια Γαλλικά Δρύινα barriques 225lt, πραγματοποίησε μηλογαλακτική ζύμωση και ωρίμασε εκεί για 6 μήνες με παρουσία οινολασπών και περιοδικό batonnage. Το τελικό χαρμάνι εμφιαλώθηκε με βιδωτό πώμα και παλαίωσε στα κελάρια του κτήματος για 3 μήνες πριν κυκλοφορήσει στην αγορά. |
Ετικέτα : | Αρμύρα |

Είδατε πρόσφατα
-
ΚΡΑΣΙ ARMYRA (ΑΡΜΥΡΑ) CHARDONNAY 2014 ΛΕΥΚΟ (...
Περισσότερα -
TOSHIBA SATELLITE P770-120 17.3'' INTEL I7-26...
Περισσότερα -
KINGSTON DTVP30AV/8GB DATATRAVELER VAULT PRIV...
Περισσότερα -
XSPC RX120 SINGLE FAN RADIATOR
Περισσότερα -
CABLEXPERT A-HDMI-DVI-3 HDMI TO DVI ADAPTER D...
Περισσότερα -
COOLERMASTER RC-590-KKN1-GP CENTURION 590 MID...
Περισσότερα -
ΚΡΑΣΙ ΗΔΥΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΚΤΗΜΑ ΣΚΛΑΒΟΥ 2019 ΛΕΥΚΟ...
Περισσότερα -
ΣΙΡΟΠΙ MONIN RASPBERRY 1000 ML
Περισσότερα -
ΟΘΟΝΗ LG 22MR410-B 22 FULL HD 100HZ BLACK
Περισσότερα -
DEEPCOOL N8 DUAL 140MM NOTEBOOK COOLER 17'' B...
Περισσότερα
Το καλάθι σας είναι άδειο |